Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@skyline.girl01 uvidím až mi ve 30tt změří sílu jizvy a počkám jak se miminko otočí, podle toho se rozhodnu, ale vím, že císař pro mě nebyla žádná veliká bolest, nebo jsme to už zapomněla, takže by mi znovu nevadil, u přirozeného nevím do čeho jdu
ale nezavrhuju ho…
Třeba to prcek rohodne za mě, zůstane koncem pánevním a nemám co řešit…
@Boudice23 Tak jasné, uvidíš… ![]()
Sama jsem zvědavá, jestli se malej otočí, nebo ne… ![]()
Ahoj,
jsem ve 29tt ![]()
kočárek už máme X-lander Xa a vše tak nák skoro dokoupeno, čekám holčičku ![]()
a rodit budu v Ústí nad Labem a co ty vlastně?.. píšeš, co a jak kdo má, ale sama nenapíšeš jaký máš kočárek atd
![]()
Ahoj, tak já jsem v 27tt, termín máme na 8.dubna, čekáme nejspíš holčičku:-) je to první mimčo a jsem mladá maminka:-D kočárek mam vybraný Emjot hi treec a objednávat budu tak za týden:-) jinak všechno ostatní pomalu chystáme a už se nemůžeme dočkat:-)
@Verdys Ahoj
jsem začátkem 29.tt, TP mám 23.3.2014, ale rodit budu dřív
Čekám klučíka ![]()
Kočárek mám Firkon Balance ![]()
Rodit budu nejspíš ve Slaným, je to kousek od Kladna ![]()
@Mar098 Ahoj, taky čekám první mimčo
rodit budu v 19ti, takže taky poměrně mládě
![]()
Tak já se taky přidávám, jsem prvorodička a čekám chlapečka. A když už jsme tady v diskuzi, chtěla jsem zeptat a hlavně poradit. Neměla náhodou nějaká z Vás problém s „naraženým žebrem“? Tedy jestli to vůbec naražené žebro je. Už mám měsíc pod prsem silné křeče, které mám každý den, ale nejsou to bolesti v kuse, ale třeba trvají hodinku. Byly by jste moc hodné, kdyby jste mi poradili. Moc děkuji.
@Barbora Klimová Vítej
Bolest žeber mívám téměř každý den, když tam malý pořád kope, nebo šťouch prstíkama ![]()
Myslím si, že se jedn o to, když tě malej víc kopne, nebo šťouchne, tak to způsobí tu bolest, která může trvat několik minut… ![]()
Taky to tak mívám, že třeba kolem desté večer malej začne kopat, kopne mě do žebra a já pak ještě ve 2 ráno nemůžu usnout, jak to bolí… ![]()
Děkuji za přívítání, já si to právě myslela, ale raději jsem se ještě zeptala
Už mě to pobolívá právě měsíc, a nevěděla jsem zda může ta bolest přetrvávat tak dlouho. Nebo to mám i když déle sedím. Ale určitě děkuji za odpověď. ![]()
Tak bolestí žeber mám i já, když se malá strefí tak je to kolikrát tak nepříjemný, že jsi přeju, aby byl už březen
…
Verdys: Ahoj, no mi to povídej, kolikrát se z toho nemůžu postavit, ale bohužel to mám každý den, že kolikrát z toho ani spát nemůžu
A rodíš v březnu? Tak to jsme na tom stejně ![]()
Já mám termín 22.3. a bolsti na žebrech mám taky když tam má malej diskotéku
spíš mě ted neskutečně bolí záda, teda už asi měsíc a už s tím nic neudělám, snad se to po porodu zlepší.
holky co máte nakoupeno jako co se týče oblečení ve výbavě?? potřebovala bych to nějak sesumírovat, mám pocit že mám jen samý bodýčka a víc nic ![]()
No mám termín 27.3.,ale malá je o týden větší takže jí čekáme dříve
snad nám to všem uteče ![]()
Jo jám mám ten 22.3 a pak ještě 29.3. jinak náš malej je taky větší ted má 1720 g, a odpovídá 30.týdnu, ale doktorka nic neříkala že by to třeba mohlo být dříve. oni jsou to jen odhady a ty se můžou lišit klidně plus mínus 0,5 kg.
@luckaa85 Ahoj, tak já mám termín o den později:D. Já s tím taky už nic nedělám, stratila jsem naději, že už mě to přestane bolet, už jsem si na to i zvykla ![]()
@Boudice23 píše:
@skyline.girl01 myslím, že já měla císaře vpohodě, nejhprší je druhý den po zákroku poprvé vstát s dreny v břiše, ale pak už je to super. víceméně jsme fungovala normálně už v porodnici, přesně si nepamatuju, kdy jsme jizvu přestala cítit ale po vyndání stehů, už jsme o ní nevěděla, samozřejmě člověk nesmí tahat nic těžkého, namahat to…pak to bolí..ale po šestinedělí jsme normálně sexovali, taže pochybuju, že mě to bolelo
Klasická šestinedělka jako u normálního porodu. Komplikace žádné, jizva se krásně hojila, není skoro vidět, dělají bikini řez
Teď mám možnost volby jestli chci zase císaře nebo rodit přirozeně. Už jsem se na to ptala
Taky jsem měla první císařem a teď zatím nevím, jak to bude, tak jsem zvědavá. průběh po jsem měla podobný jako ty, takže bych se asi ani nebránila ![]()