Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky:) Jste tu některá, která v březnu otěhotněla?:) Mně to doktor řekl před dvěma týdny, když jsem tam šla s tím, že mám asi cystu
![]()
Ahojky, já jsem otěhotněla v půlce března, ale na první UTZ jdu teprve za týden, tak snad bude vše v pořádku.
ahoj:) já už jsem byla na ultrazvuku třikrát, protože se doktor obával, že by to mohlo být mimoděložní, přišlo mu, že mám nízké HCG a nezdálo se mu, že v děloze pořád nic nevidí, to mě docela vyděsil
ale pak mě poslal na ultrazvuk do nemocnice, kde maji lepsi ultrazvuk a tečku viděli:) já jsem pravdepodobne otehotnela az na konci cyklu a přes antikoncepci, takže je to naprosto neplánované mimčo:) Jak si poznala, že jsi těhotná, z testu, nebo jsi byla i na krvi? ![]()
Ahoj holky mě měla dnes dorazit mrcha
ale už néééé.Snad už se ted povede a fazolka se nám udrží zavolám Mudr.dnes a objednám se ale na ultrazvuk chci až v pokročilejším stádiu. ![]()
Bibi, držím moc palečky!:) hodně si krvácela? já jsem neměla na výběr, jestli ten ultrazvuk chci nebo ne, ja nevěděla, že to je miminko:)) Vy jste se asi o mimčo snažili, viď?:) My jsme s přítelem ještě studenti, je nám oběma teprve 20, ale řekli jsme si, že to nějak zvládneme, naštěstí i rodina nás hodně podporuje ![]()
Anni, tak my to máme úplně jinak než vy. Naše miminko je dlouho očekávané (skoro 2 roky) a vytoužené. Otěhotněla jsem po umělém oplodnění, mám to z testů a pak i z krve.
Bibi, držím palce, ať to tentokrát vyjde a gratuluju.
Jéé, Bibi, promiň, ja neumim číst, ja četla, že ti dnes dorazila mrcha! ![]()
Slunicko: Já to nechápu, že někomu, kdo se o miminko tak dlouho snaží, se to nedaří a nám, kteří bychom si ještě klidně pět let počkali se to podaří vlastně ,,nehodou" přes prášky.. každopádně moc gratuluju, že se vám to tentokrát povedlo!:)
annnie píše:
Bibi, držím moc palečky!:) hodně si krvácela? já jsem neměla na výběr, jestli ten ultrazvuk chci nebo ne, ja nevěděla, že to je miminko:)) Vy jste se asi o mimčo snažili, viď?:) My jsme s přítelem ještě studenti, je nám oběma teprve 20, ale řekli jsme si, že to nějak zvládneme, naštěstí i rodina nás hodně podporuje
Ahoj právě že jsem neměla jediný naznak že mimi nežije,otěhotněla jsem minulej rok v červenci asi po 3 měsících vysazení HA,první ultrazvuk byl v 7 týdnu vše v poho
tlouklo a pak ve 13tt jsem byla na sriningu a tam přišel ten šok že je už asi 4týdny bez života.nezapomenu nikdy jak jsem čekala až zas
uslyším a nic to ticho a jen ten doktor jak se tvářil už to nechci zežít.jde tam člověk že malé uvidí a pak tohle.další den jsem musela rychle na revizi dělohy páč plod se sám nevyplavil.to co jsme ty dny prožívali nemusim asi psát.Ale ted je tady nové těhu a naděje že to bude v pořádku. ![]()
Annie, díky. no jo život není o spravedlnosti… Určitě to nějak zvládnete, když máte oporu v rodině. Myslím, že je dobře, že jste se rozhodli, že do toho půjdete.
to musí být hrozný něco takovýho zažít.. já jsem teď v pondělí byla taky hrozne vyděšená, když mi doktor řek, že s děloze pořád nic nevidí, že to vypadá na mimoděložní,ale to je samozřejmě uplne neco jiného.. ale ikdyž bylo miminko neplánované, tak se na něj s přítelem moc těšíme a hrozně moc doufáme, že bude všechno v pořádku
na další ultrazvuk jdu teď v pondělí, tak jsem zvědavá, co tam doktor uvidí ![]()
Jak se cítíte, máte nějaké ty ,,ranní" nevolnosti?:)
Slunicko: Já jsem taky moc ráda, že jsme se tak rozhodli, všechno se dá nějak zvládnout:) Jasně, hodně jsme si to zkomplikovali, hlavně se školou.. Bydlení máme vyřešený, ale ta škola k tomu bude asi náročná i dálkově
Každopádně na rok přeruším a pak se uvidí:) Ty už jsi byla na ultrazvuku?
Anni, to zvládnete. Kamarádka taky studuje (sice jí je již 26), ale zvládá to. Ani nepřerušila, je již v posledním ročníku. Já jdu na UTZ za týden v pátek. Teď by ještě nebylo nic vidět. Mimoděložního se neboj. V září jsem si tím prošla. Většinou bolí v podbřišku na jednom místě a špiní se. Nevolnosti nemám, spíš mám častěji hlad a cítím trochu napětí v prsou.
sluníčko a jsou ty bolesti při mimoděložním hodně silné? já občas mívám pocit, že mně pobolívá trosku na levé straně, ale asi si to jen vsugerovávám
a nespiním vubec
a ted doktorka říkala, že to pravdepodovne vidi v deloze, ikdyz to pry muze být i pseudováček, tomu moc nerozumim, ale doufám, že to byl normalní váček s naším budoucím miminkem
odkdy by mělo být na ultrazvuku vidět srdíčko? jak jsem to tak počítala, tak si myslím, že jsem nějakých 23-24 dnu po oplodnění:)
Annie, určiě to bude dobrý. No co mám tak načteno, tak srdíčko by mohlo být tak 4 týdny po oplodnění. Takže máš pár dní čas a příští týden by již ohlo být vidět.