Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky ![]()
Budu rada za vsecky budouci maminky okolo tohoto tydne tehu na spolecne rady atd…Pokud budete i z Prahy a okoli jeste lip ![]()
budu se tesit na pokec a prijemne kraceni tehotenstvi ![]()
Dobrý den, ahoj…jsem těhulka téměř v tomto týdnu. Z Prahy už sice nejsem, ale snad to nebude takový problém ![]()
Ahoj holky i ja bych se ráda přidala
dnes jsem 11+4. Jaké máte v těhu pocity? A jak si to vše užíváte? ![]()
@Šárýs @Peťule.prochy Ahojky holky
jsem moc rada, ze pisete!! já zacinam pomalu 14 tt
mam za sebou cerstve screening tedy zatim jen velky ultrazvuk, ktery byl uzasny a dopadl moc dobre no a testy krve z genetiky budou 4:3 takze trosku nervicky co vy?? Jak se citite v tehu, jinak ja mela do tretiho mesice silene vecerni nevolnosti plus paleni zahy, ktere pokracuje, jinak jsem tedy ctvrty mesic a nevolnosti jdou pomalinku do pryc
![]()
No me ceka screening 9.3. Tak doufam ze bude vse v poradku. Zatim mam za sebiu odbery krve a tam bylo vse ok tak jen tak dal. Jinak ja si tehu maximalne uzivam
priznaky nemam krome vice citlivych prsou zadny ani zadna nevolnost nic takoveho tak si rikam ze se citim az netehotne ale pak se vzdy kouknu na fotku z utz a vim ze tam nase mala fazolka s rukama je ![]()
A odkud jsi?
Já už mám jedno děcko doma, to jsem také nevěděla, že jsem těhotná, zato teď je to krušné. Celodenní nevolnosti, pálení žáhy, zimnice, únava atd…ale člověku to stojí za to to vydržet. Dneska jsem 12+1 a také se zdá, že nevolnosti pomalu ustupují. Mám za sebou první odběr genetiky a už dvě prohlídky s utz,4.3 jdeme na velký UTZ, tak se bude vidět co a jak.Jak si pamatuju z předchozího těhu, budu odeslána k zubaři, k praktické dr a na EKG. Bříško mám v tomto týdnu podstatně vetší, než tomu bylo s prvním prckem. Už začínám třídit oblečky a zjišťuji, že na mimi mám tolik oblečení, že to snad ani neoblékneme. První děcko je narozené v červenci, tohle bude začátkem září, takže nám to vyšlo i sezonně stím oblečením ![]()
Ahoj holky, přidávám se k vám. Já jsem dneska 13+1tt, screening máme za sebou a všechno je v pořádku
Nevolnosti mám taky (většinou celé odpoledne), i když teď poslední týden je to o moc lepší, zato v noci se nevyspím, protože furt lítám na wc. dneska po hodině celou noc, děs běs
a teď jsem v práci uplně mrtvá. Mě bříško taky dost narostlo, ale na váhu nemám ani deko nahoře. Včera jsem byla koukat po těhu kalhotech, ale na žádné jsem nenarazila. Mám strach, že jednoho rána se probudim a nebudu mít v čem vyjít z bytu
a mám takové tušení, že to nebude dlouho trvat ![]()
No ja podle vahy mam o 0.5 kg min ale na kalhotech uz je znat ze to neni ono. Nejlepe je mi v teplakach ale jak si mam vzit treba jeany tak uz pres brisko dost tlacej
oblecku na mimco mam take hodne, kamaradka ma rocni holcicku tak uz vse lifruje k nam. Tak ted uz jen aby i nase fazolka byla holcicka jinak budu muset vse kupovat ![]()
Já jsem se vážila poprvé u dr teprve minule, takže teď budu vidět váhové přírustky, se synem jsem nabrala skoro 25kg, noční můra, měla jsem nohy jako bambule, zavodněná jak blázen. Hrozily mi dietou a nemocnicí, ale pak jsem porodila měsíc před termínem, takže se vše vyřešilo samo. Těhu kalhoty už jsem koupila, obyč černé, pružné, parádní pro mě v CaA, tam měli výběr pokaždé, když jsem tam byla. I my bychom chtěli holčičku, aby jsme měli pár, ale v rodině jsou kluci, tak uvidíme. Kupovala jsem věcičky v neutrálních barvách, tak bychom nemuseli kupovat téměř nic.Na wc jsem dnes byla pouze dvakrát
mě to tlačení na močák začalo až později a taky mě strašně táhlo bříško, jak rostla děloha, teď to zatím nepocituji ![]()
Ja na wc zacala litat hned od zacatku. Hodne chodim i v noci na coz nejsem zvykla v noci jsem nikdy nechodila a ted jdu klidne o 3×
pnuti briska citim dost casto vzdycky hlasim manzelovi ze se mimco zase roztahuje ![]()
U prvního těhu mě to také dost pnulo, protože ta děloha roste, to mimčo tam má zatím ještě místa dost, plave si tam, roztahovat se bude až později. Ale já, jak mám svým způsobem dělohu už,,vytáhlou,,,použitou,, tak to pnutí myslím přijde až později. V tuto dobu při prvním už jsem musela ležet jen na boku, na zádech s nataženýma nohama to nešlo. Teď spím v pohodě, jak se mi zlíbí ![]()
@Peťule.prochy jenom 3× za noc? to se máš, já si to dám klidně 6×
a je to horší a horší. Asi trénink na to, až se prtě narodí
a břicho mě tahá taky, někdy mám pocit, že mi praskne. Mám pocit, že tam mam ježka
@Šárýs v CaA se dají koupit těhu kalhoty? já byla včera v MaS a v Takku a tam nic neměli
Jo jako trenink je to dobry
ja porad doufam ze bude mimco spinkaci po tatkovi. Manzel nema problem ulehnout vecer kolem 11 a z vyhrabat se z postele druhy den na obed ![]()
Jinak ja bydlim v Mukarove u Řican odstehovali jsme se z Prahy pred 2 lety.