Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky, mám dotaz, jsem ve 4 měsíci a dělám v mateřské škole. Je tu nějaká taková dušička také? Jak plánujete být dlouho v práci? Já snad do června, ale není mi moc dobře a už ted mám problém pracovat na 100%. A nevím jak na to, jsem unavená, ted mě začaly bolet záda a stále mám nevolnosti. Prosím o nějaké rady, zkušenosti a tak. Děkuji ![]()
@šadry ahoj, já tedy těhotná už nejsem, ale chodila jsem do práce do 32 tt a úplně v pohodě, nic mi nebylo
já netrpěla ničím, jen velkým břichem
přeji hodně sil a zdraví ![]()
@saramo takove tehu mam i ja a jaky byl porod jestlu se mohu zeptat?
Jen povzbuzení. Já jsem byla také zpočátku strašně unavená, ale postupně to přešlo. Tak doufej, že to tak bude taky.
Kdyby bylo nejhůř, tak rizikové ti asi doktor napíše, ne?
@šadry ahoj, ja tento problem resila minuly rok, chtela jsem zustat v praci co to nejvic slo, ale ma doktorka shledala povolani ucitelky v MS coby rizikove. a to jsme meli max.15 deti ve tride, horsi byly ty nemoce, se kterymi deti chodily denne. pak jsem mela anginu a od te doby jsem byla doma, od cca 5. mesice..
@šadry Jsem taky učitelka ve školce a na mateřskou jsem šla až šest týdnů před termínem. Doma bych se zbláznila. Nejhorší byl ten začátek, kdy mi bylo blbě a byla jsem unavená, ale u těch dětí na to člověk i celkem zapomene.
@SnažilKasandra porod byl pohoda, klidně bych rodila hned zase, se mi po tom i občas zasteskne
malý se narodil po třech hodinách v porodnici ![]()
Tak rodila jsem takřka před 12 lety, ale touhle dobou (únor) jsem odcházela na rizikové…děti prskaly, řádila spála, neštovice…to stálé ohýbání, obouvání, zvedání dětí…v pátém měsíci jsem požádala svoji gynekoložku a úplně v pohodě mi to napsala.
@šadry Pracovala jsem do 30. týdne těhotenství. Pak byly prázdniny a pak už jsem šla na mateřskou, hezky mi to vyšlo
. Začátek byl těžký (tak do 14. týdne). Bývalo mi špatně od žaludku. Nejhorší bylo, když jsem nějakému dítěti měla utírat zadek po kakání. Párkrát se mi stalo, že jsem se pozvracela do vedlejšího záchodku (trefit se do těch malých dětských byl docela problém
). Pak jsem požádala provozní, aby mi s tím pomáhala, nebyl s tím problém. Postupně mi bylo líp a líp, nakonec jsem v červnu poskakovala na podiu na letních slavnostech MŠ a bylo mi báječně. Možná ti bude časem líp a budeš to v klidu zvládat.
@saramo tak to mooc gratuluji. Ja si nedokazu po tak klidnem a skvelem tehotenstvi predsravit nejakou hruzu. Tak nejak pocitam s tim o cem se mi zdavaji sny. A to jest ze se probudim a uz budu otevrena parkrat tatlacim a je
takkkk doufam…
pozitivni mysleni musiii béjt
@SnažilKasandra děkuju
tak já to tak skoro i měla, přijela jsem s tím, že ASI rodím
před porodnicí jsme ještě byli na benzínce, manžel si dával kafe… no a PA mi řekla, že už mám půlku porodu za sebou
pozitivní mysl dělá hodně, bylo to fakt super
těším se na další
Jsem na začátku třetího měsíce a na neschopenku jsem odešla hned, co jsem zjistila, že jsem těhotná. Ve školce řádily zrovna střevní i klasické chřipky, takže jsme to nechtěla podcenit, mám známou, která měla chřipku v prvním trimestru a narodila se jí postižená holčička… gynekoložka mi neschopenku napsala hned od začátku, mám k tomu teda ještě nějaké zdravotní komplikace, ale myslím, že by mi to bez problému napsala i tak
ale je pravda, že bych se tam nejradši vrátila, doma se koušu nudou a stejně se tam občas ukážu a pomazlím se s těma svýma „kuřatama“ ![]()
Vadilo by vám, kdyby učitelka od prvňáčků otěhotněla a odešla na rizikové těhotenství v tuto dobu? Brali byste to od ní jako zradu, že neměla jít do první třídy, když to takto dopadlo?
Nejedná se o mladou učitelku po škole, u které by se s tím dalo počítat, ale o paní učitelku silně po třicítce, která už má sama školní děti.
@Anonymní píše:
Vadilo by vám, kdyby učitelka od prvňáčků otěhotněla a odešla na rizikové těhotenství v tuto dobu? Brali byste to od ní jako zradu, že neměla jít do první třídy, když to takto dopadlo?
Nejedná se o mladou učitelku po škole, u které by se s tím dalo počítat, ale o paní učitelku silně po třicítce, která už má sama školní děti.
Ne, jako zradu bych to fakt nebrala.