Mladší těhotenství, zkušenosti a rizika

23.2.15 11:45

Mladší těhotenství

Ahoj holky prosím o radu, dnes jsem byla na kontrolu dle MS bych měla být v 7 + 3 a poslední MS byla 3. ledna. Měla jsem nepravidelnou po vysazení antikoncepce. Dr. mi řekla že těhotenství je mladší, že jsem musela otěhotnět pozděj. UTZ vycházel 6+3. Srdíčko bylo vidět ale i tak mám strach. Dr. mi ještě řekla zě mám větší ges. váček. Máte stím některá zkušenosti? Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1163
23.2.15 11:47

Tak já u obou těhu měla děti o týden mladší, ale do 10 tt do dohnaly. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.15 11:49

Zdravím. týden nehraje moc roli. Ppokud je srdíčko a je všechno OK tak se nestesuj. víš presně kdy došlo k ovu a kdy došlo k opldnění a nebo to usuzuješ jen podle poslední MS. já měla u svého prvního těhu rozdíl 3 týdnu tím že mám dlouhé cykly tak když se to počítalo podle MS tak jsem byla v 5tt a doktorka mi říkala že tam ještě nic vidět nebude no ukacela jsem ji a nakonec se ukázala že podle UTZ jsem byla v 8tt. a to je kurně rozdíl všechno bylo v pořádku. takže dulžitý je jestli je všechno OK a to jsi psala že je.
takže ted je duležité aby i ty jsi byla OK.

přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
23.2.15 11:50

Měla jsem rozdíl 4 týdny (dle MS a UZ), dr. pořád plašila, ale nakonec vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.15 11:56
@Dvěstěnožka píše:
Zdravím. týden nehraje moc roli. Ppokud je srdíčko a je všechno OK tak se nestesuj. víš presně kdy došlo k ovu a kdy došlo k opldnění a nebo to usuzuješ jen podle poslední MS. já měla u svého prvního těhu rozdíl 3 týdnu tím že mám dlouhé cykly tak když se to počítalo podle MS tak jsem byla v 5tt a doktorka mi říkala že tam ještě nic vidět nebude no ukacela jsem ji a nakonec se ukázala že podle UTZ jsem byla v 8tt. a to je kurně rozdíl všechno bylo v pořádku. takže dulžitý je jestli je všechno OK a to jsi psala že je.
takže ted je duležité aby i ty jsi byla OK.přeji hodně štěstí.

Ovulaci nevím :-( jen jsem byla 20. ledna na kontrole a to mě Dr. řekla že mám zrovna plodné dny dle UTZ a dala mi dufaston ten jsem brala 8 dní a 8.2. jsem měla pozitivní test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
23.2.15 11:56

Klid, na začátku stačí 1mm a už to skočí na jiný týden. A zkusenost mám, synator v 7tt mladší o 4 dny, za 14 dni už mladší o 8 dni a ve 12+6 odpovídal 13+0. Takže klid, pokud mas nepravidelně cykly, tak ovu mohla byt klidně později a pokud bije srdíčko, tak je vše, jak ma byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.15 11:59

Holky díky za uklidnění :hug: mě polekalo to že říkala že je celkem velký ten váček oproti embrya :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.15 12:02

@karkulka789 prcek si dělá místo aby mohl rust uvidíš že příště už bude všecno OK. mě se to den od dne třeba kdy bys tam šla zítramohlo by to být všechno jiné. všechno bude OK :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
23.2.15 12:09

Většina těhotenství je buď mladších nebo starších, nikdo nemá ovulaci přesně stejně, nebála bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.15 12:13

Děkuji všem, snad bude všechno ok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
23.2.15 12:16

Měla jsem to u mladšího dítěte. Šla jsem na UTZ. už v 6tt. a vidět byl gestační váček s náznakem žloutkového, měřením odpovídal téměř o dva týdny mladšímu těhotenství. V 8tt. tam už bylo embryo s akcí a měřením bylo mladší o týden, na NT už potom seděl jak s UTZ., tak poslední MS na den přesně. Pak byl pro změnu zase větší. U staršího dítěte jsem byla až v 9tt., ten byl též větší. Na začátku je to měření hodně nepřesné, mě třeba gyndařka v tom 6tt. říkala, že je to dost od oka, měří se to špatně. Navíc ty plody rostou vyloženě skokově, na začátku je takřka všechno povoleno, některé jsou menší, některé zase větší. Máš už srdeční akci, což je fajn a netřeba nic víc řešit. Ten nález je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
23.2.15 12:24

Já to taky tak měla, neměj obavy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.15 12:48

Tak snad bude vše ok :) zkoušela jsem na netu nějaké ty těhotenské kalkulačky. A když mám průměrnou délku cyklu 36 dní tak by to vycházelo na těch 6+1 tak teď jsem s toho jelen :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.19 14:24

Pozdejsi otehotneni

Dobry den maminky. V lednu sem prodelala mimodelozni tehotenstvi, kdy mi byl odebran pravy vejcovod. Mame uz doma jednoho 2,5 leteho prcka a radi bysme mu poridili sourozence. A ted k memu dotazu, jestli to mela i nektera z Vas a vse bylo v poradku. Posl. menstruace 20. 5. 19. Ovulacni testy pozitivni 3 dny po sobe 14,15,16 DC, s tim, ze styk byl 13,14,15,16,18,20,21,30 a 31 DC. Cykly mivam dlouhe 26 - 28 dni. Tehot.test byl silne pozitivni 31 DC a duch cca kolem 29 DC. U dr. sem byla podle posledni menstr. 7+3, kdy mi dr. potvrdil, ze je vse v poradku v deloze, ale dle vel. gest. vacku odpovida 5+3, zatim jen prazdny gest. vacek a mam dojit za 14 dni na kontrolu, ze sme pocali pozdeji. Mohla byt ovulace treba pozdeji nez ukazovali testy. Mela to taky tak nektera? Prosim o nazory. Jsem v rozpacich, kdy presne doslo k poceti. A dopadlo to u Vas dobre? Dekuji za reakce.

• Citovat
  • Upravit
21091
22.7.19 14:53

Já ovu testy nedělala, ale taky jsem měla mladší těhotenství skoro o 2 týdny a utz ve 12 TT potvrdil ještě víc. Nic se nedělo. Embryo se vyvíjelo dobře a postupovalo, tak jak má. A vše dobře dopadlo.

Nedělala bych z toho drama, uvidíš na příští kontrole. A ono i to měření teď může být nepřesné. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí