Ještě jedno miminko?

Anonymní
22.2.15 16:01

Ještě jedno miminko?

Ahoj, mám dvouměsíční miminko a uvažuji nad druhým, abych měla děti po sobě. První porod byl CS bez komplikací a úplně úžasný v hojení (od 3.dne jsem byla jako rybička).
Chci se zeptat, jaké to je mít děti cca rok či rok a půl od sebe, co finančně, psychicky? Nějaké rady? Měla bych děti mít po sobě ze zdrav. důvodů (endometriòza), pak se dle lékaře snižuje šance - ale na druhou stranu je prý riziko mít do dvou let po CS miminko.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
pavlats
22.2.15 16:04

Mě doktor řekl, že v pohodě mohu otěhotnět 6 měsíců po SC. Já otěhotněla 8 měsíců po. Rodila necelý rok a půl po SC a normálně. Nebyl žádný problém.

• Citovat
  • Upravit
69235
22.2.15 16:07

No, tak po roce od sebe je čirá hloupost vzhledem k tomu, že jsi rodila císařem. Mohla jsi se cítit jako rybička, nicméně tělo potřebuje čas na zahojení. Takže mít děti po roce od sebe, plánovaně, po porodu sekcí, může mít jen hazardér a blázen.

Najdi si něco o ruptuře dělohy, počti si a pak popřemýšlej a pak se rozhoduj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.2.15 16:10

Jsi blázen ne? Tak brzo po císaři… Počkej ASPOŇ do toho půl roku a dobře to zkonzultuj s doktorem.
A jaký to je? Nevím osobně, ale jsem si jistá, že na palici :lol:

• Citovat
  • Upravit
173
22.2.15 16:13
@terinka4444 píše:
No, tak po roce od sebe je čirá hloupost vzhledem k tomu, že jsi rodila císařem. Mohla jsi se cítit jako rybička, nicméně tělo potřebuje čas na zahojení. Takže mít děti po roce od sebe, plánovaně, po porodu sekcí, může mít jen hazardér a blázen.Najdi si něco o ruptuře dělohy, počti si a pak popřemýšlej a pak se rozhoduj.

Souhlasim s timto nazorem. Bezne se nedoporucuje otehotnet drive jak po roce. Bylo by skoda to uspechat a pak resit problemy ci dokonce potrat v dalsim tehotenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
22.2.15 16:15

Tak já mám právě děti 17 měsíců od sebe a byla to pohoda. Samozřejmě bylo pár vypjatých okamžiků, kdy jsem nevěděla, co dřív, ale to bylo spíš výjmečné. Hodně pomohlo, že starší měla zajetý režim a usínala po pohádce a pomazlení sama. Holky mají k sobě blízko, nebylo žádné žárlení. Neměnila bych.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.15 16:18

Jistě jsem nemyslela teď, ale někdy září/říjen. Právě zdrav. komplikací se obávám a nejsem hazardér, ale musím uvažovat i nad dobou - kdy znova těhu, abych vůbec měla šanci počít. Samozřejmě se poradím s lékařem. Tj. pokud by pak těhu nastalo, děti by byly prosinec 2014 a květen/červen 2016.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.15 16:19

Holky jsem 15 mesicu po sekci.Ted uz muzu otehotnet bez rizika? Anonym

• Citovat
  • Upravit
Poison Eve
22.2.15 16:21

Nikdy to není bez rizika, ale počkat minimálně ten rok je slušnost k vlastnímu tělu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11117
22.2.15 16:22

Mam prvni ditko cisarem, druhe se narodilo 15,5m po nem (neplanovane). jsem stastna, ze princeznu mame a ze to probehlo jak probehlo, protoze planovane nevim, jestli bychom se k druhemu rozhoupali…
nicmene, za me to je hola silenost, tak maly rozdil :mrgreen:

dneska maji deti 14m a 2,5r a ja mam pocit, ze jsem se jeste nestihla nadechnout. tehotenstvi narocne, maleho jsem musela jeste porad hodne nosit, v dobe kdy se mala narodila, tak on mel obdobi vzdoru. rika se, ze deti s malym rozdilem na sebe nezarli, no tak nas starsi teda zarli a ukocirovat je ted, kdyz mu mladsi bere hracky, bori hrady, zdrha s vlackem apod, to je teda psycho :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.2.15 16:23

Máme 20 měsíců od sebe. Je to super, veliký pomocník byl šátek. Holky se mají rády, jsou parťačky a jako plus beru třeba to, že spolu půjdou do školky.
Co se týče CS, neporadím.
Jinak mě se po druhém těhotenství začal sypat imunitný systém - asi trochu příroda, určitě i moje chyba. Ale čekáme třetí a bude to asi darda. Tělo si neodpočine…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
22.2.15 16:25

Zakladatelko - v případě, že tvé těhotenství nebude probíhat bez komplikací, máš někoho, kdo se o tvé starší dítě postará třeba i dlouhodobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.2.15 16:26

Počkala bych minimálně rok (kvli jizvě a tu bych si nechala po tom roce před jakýmikoliv pokusy o snažení překontrolovat).
Jinak mít děti rok až rok a půl od sebe je podle mě bláznovství. Upřimně, asi máš zatím hodně hodné mimi, jsou mu 2 měsíce, takže se zatím nemělo moc času „předvédst“. Ono ale pak být těhotná s malým lezevcem a mít dalšího kojence )nikdo Ti nezaruší, že bude nenáročný) k třeba ještě ani nechodícímu batoleti může být ve výsledku vražedná kombinace- představ si nejhorší možný scénář, jako např. nespící kojenec budící se co hodinu dvě v noci a k tomu dítě, které začíná chodit, spí už jen jednou denně třeba 2 hodiny a ty musíš být celý den ve střehu a věnovat se mu, bez možnosti dospat spánkový deficit z noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
22.2.15 16:27

Prosimvas nestraste zakladatelku. Samozrejme zalezi, kvuli jakym komplikacim byl prvni porod sekci, ale pokud jde o samotnou sekci, ta dalsimu otehotneni celkem zahy nebrani. Ja otehotnela az 11m po cisari, ale posveceno jsme meli druhe dite klidne od pul roku, jak pise @pavlats Protoze dr. shodne tvrdili, ze „zahojenejsi uz to nebude“ a neni tudiz duvod dele cekat :nevim:
Druhy porod byl prirozeny, vse v pohode, kontrolovali mi prubezne jizvu, ted u tretiho uz ani to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.2.15 16:30

@hanka.br. To je dobrý comment. :palec: První těhotenství naprosto v pohodě, u druhého padám na hubu téměř od začátku do konce a ještě se mi přifařily zdravotní komplikace. Navíc pak třeba řešit nutnou hospitalizaci v době separační úzkosti taky musí být moc prima pro psychiku jak matky, tak dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí