Těhotné, které zůstaly samy

Anonymní
9.7.20 16:49

Tehuly Co zustaly sami

Ahoj holky, od 3. Měsíce tehu jsem zůstala sama.
Bývalí přítel mi prostě řekl, že je toho na něj moc.
Ikdyz tvrdil, a počítal s tim, že dítě bude, tak si to rozmyslel ???? že začátku to pro mne bylo hodně těžký, ale chlap, který dokáže opustit svoje dítě dobrovolně pro mě není chlap do života.
Na otázku jak to uděláme se zapisem do RD odpověděl, že tam být nechce.
Na výběr jsem mu dala, nutit ho nebudu, jsem asi radši že tam nebude.
Každopádně, rozhodla jsem se začít žít úplně nový život já a moje dcera a začátkem září se budu stěhovat do Prahy, okolí krc, budějovická..
Je tady naka maminka, která by třeba chodila občas na procházky s kočárkem?
Nini jsem v 7. Měs.
:srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36504
9.7.20 16:51

Tehuly Co zustaly sami…to opravdu myslíš vážně, ;)?Umíš kromě souložení i napsat kloudnou větu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36007
9.7.20 16:59

Ach ten češtin není úplně tvoje kobyla. Já bych mu žádný výběr nedala, do RL bych ho napsala ať aspoň platí. Dceru tak připravis o výživné, dědictví atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264

J8 bych ho zapsat nechala. Pominu to, že má dítě právo na oba rodiče, tak kvůli alimentům. Když nepůjde dobrovolně, půjde to soudně. Nechápu jenom to, že se jako samoživitelka hrneš do města, kde je nájem drahý jako prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866

Takových tady jsou mraky. Určitě se ti nějaká ozve. Snad se poučíš do budoucna a otěhotníš podruhé až s manželem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
9.7.20 17:01
@truelly píše:
Takových tady jsou mraky. Určitě se ti nějaká ozve. Snad se poučíš do budoucna a otěhotníš podruhé až s manželem :mavam:

I manzel muze plachnout. Ten se ale nevyvlikne z otcovstvi a vyzivneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
9.7.20 17:03
@cecetka píše:
I manzel muze plachnout. Ten se ale nevyvlikne z otcovstvi a vyzivneho.

Může, ovšem pravděpodobnost je nižší, než u přítele. Tady to máme denně diskuze tohoto typu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
9.7.20 17:05

Jo jasně nenechej ho zapsat a pak si dojdi pro sociální dávky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14636
9.7.20 17:38

Tak to jsi dobrá, že jako samoživitelka bez alimentů utáhneš nájem a živobytí v Praze. Asi máš pod sebou slušný finanční polštář. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.20 18:42

Vztah to byl dlouhy, nebyl to žádný krátký romanek.
Myslím, že dítěti bude líp zatím bez otce, který o něj nemá absolutně žádný zájem, než s člověkem, který se na něj nepřijede ani podívat.
Vzhledem k tomu, že pak by měl pochopitelně stejný nárok na dítě jako jako já.
Ale vzdal se toho dobrovolně, tak nevidím jediný důvod proč ho tam zapsat.
Alimenty by stejně jak 90% procent chlapů neplatil a časem, až by mu vlastně došlo, že má někde dítě by mohl začít dělat problémy.

• Citovat
  • Upravit
36007
9.7.20 18:45

No dělej jak myslíš tvůj boj. Aby si tady za chvíli nezakládá diskuzi, jsem sama s dítětem na jaký dávky mám nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.20 18:47

Jinak k tomu jestli jsem se poučila a další dítě bude až s manželem? :) holky, to vám jistotu opravdu nedá…
U nás všecko nasvědčovalo tomu, že on bude dobrý otec. Často jsme si k nám brali jeho malého brasku, sestřenici a on se jim věnoval na 100%. Sama jsem jeho reakci nepochopila, ani okolí. Žádné problémy jsme ve vztahu neměli.
Je mladý, tak mu prostě došlo, že rodina není to co chce…
Snažím se to nesoudit o dítě se dokážu postarat i bez něj.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.20 18:50

Vzhledem k tomu, že kdyby on se vzpamatoval, tak nemám problém ho tam dopsat později, ale to bych opravdu musela vidět, že má o dítě zájem.
Rozumím tomu, že pro společnost je lepší mít v rodném listě otce zapsaného, určitě i pro dítě.
Ale když on sám se toho dobrovolně vzdal?
Vím, že můžu soudně, ale…
Jako budoucí matka nepochopím někoho kdo dokáže opustit své dítě a myslím, že takový člověk si ho ani nezaslouží.

• Citovat
  • Upravit
3907
9.7.20 18:54

Bez otce v rl nebudou nejen alimenty, ale ani část soc dávek, některé jsou otcem v rl podmíněny. Chápu, že jsi uražená, ale jestli nejsi fakt bohatá, tak nájem a životní náklady v Praze jako samozivitelka bez alimentů a sociálních dávek neutahnes :nevim:

Napiš ho do rl, nechte soudně upravit alimenty i styk s dítětem. Nic lepšího nikdo ještě nevymyslel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
9.7.20 18:59
@Anonymní píše:
Vzhledem k tomu, že kdyby on se vzpamatoval, tak nemám problém ho tam dopsat později, ale to bych opravdu musela vidět, že má o dítě zájem.
Rozumím tomu, že pro společnost je lepší mít v rodném listě otce zapsaného, určitě i pro dítě.
Ale když on sám se toho dobrovolně vzdal?
Vím, že můžu soudně, ale…
Jako budoucí matka nepochopím někoho kdo dokáže opustit své dítě a myslím, že takový člověk si ho ani nezaslouží.

Jestli je pro dítě lepší tam otce mít, co řešíš?

Zaslouží nezaslouží, kdyby nic jiného, spočítej si 12 x cca 23 x třeba 5000. To jsou peníze, který bys mohla použít pro dítě během doby, kdy ho budeš vychovávat. Tábory, dovolená, lepší boty, hezčí brejle, lepší jídlo, kroužky, lehčí kolo, škola v přírodě… Asi dítě uzivis i sama (…?), ale vaše dítě si určitě zaslouží přinejmenším lepší životní úroveň, než se jen uživit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí