Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem 20tt a citim takove lehke bouchani tesne pod zaludkem. Vsichni pisou, ze pohyby citi dole, ale ja jsem presny opak. Jsou to vubec pohyby nebo uplne neco jineho, dole necitim nic ![]()
Diky moc ![]()
Ve 20 tt ti deloha ještě ani k žaludku nedosahuje, dosahuje cca 1 cm pod pupík, takže to spíš pohyby nebudou. Já první pohyby cítila teda uprostřed v podbříšku, cca 3 cm od pupíku směrem dolů.
První pohyby jsem cítila v podbříšku pod pupíkem
takové “ťukance”.
První dítě po 20tt a teď v druhém tehotenstvi o něco dříve ![]()
Já cítila od 18. týdne lehce, od 19. to nešlo ignorovat, a to mám placentu vpředu. Tady máš, kam ti dosahuje děloha, takže těžko. Číhej níž. ![]()
U druhého si pamatuju 13tt a cítila jsem ho v podbřišku.. Hodně nízko..
Já ve 21 tt., pod pupíkem.
Příspěvek upraven 09.07.20 v 18:34
Na konci 20tt, nakopl mě těsně pod pupík, až se mi na břiše udělala boule. Já čekala nějaké šimrání a on hned kopanec. ![]()
Cítila jsem „pohyby“ v podbřišku někdy kolem 20tt. Bylo to takové, jako kdyby moje břicho bylo akvárko a někdo do něj vypustil rybičku a ta ťukala na to břicho zevnitř ![]()
teď mi tu ta rybička šmátrá do klávesnice… ![]()
@SabinkaKo píše:
Ahoj holky, jsem 20tt a citim takove lehke bouchani tesne pod zaludkem. Vsichni pisou, ze pohyby citi dole, ale ja jsem presny opak. Jsou to vubec pohyby nebo uplne neco jineho, dole necitim nic
Diky moc
Kazdy je cítí jinak.. U prvního 17 tt, u druhého 16 tt a teď od cca 15 tt, teď mám placentu vzadu, takže kopané jsou od začátku i vidět 🤣 😁