Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tipla bych si že má nějaké zdraovtní problémy.
nemá smysl ho o víkendu drtit učivem.
Říkal, že ho nic nebolí, nic mu není…Tak uvidíme, co se z toho rozjede, docela mám strach.
Napr. epilepsie ma spoustu druhu/forem. U deti se casto jedna jen o „zadivani se“. V tu chvili nevnimaji, jsou tzv. mimo sebe. Urcite bych ho nechala vysetrit, kdyz si teto zmeny vsimla i ucitelka ve tride plne deti.
Todle dělá moje dcera, když na ní, něco leze´…sedí a kouká a je úplně přitroublá…
jinak jedničkářka…dala bych tomu pár dní…
Pozor na to, muze to byt treba i ADHD nebo jak se pise nade mnou forma epilepsie
Jestli je to dva dny, muze z toho jeste nakonec byt i nejaka obycejna viroza. Misto dreni uciva bych zkusila klidnejsi vikend, dat si s nim treba nejake deskovky, pokud mate, hrajete, a zkusit, jak se soustredi pri nich, jestli je neco jinak. Dva dny zmeskaneho uciva ho nijak do budoucna neohrozi
. Kdyby se to nelepsilo, vem ho k Dr. protuknout.
@Anonymní píše: Říkal, že ho nic nebolí, nic mu není…Tak uvidíme, co se z toho rozjede, docela mám strach.
Tos mu nemela rikat. Ted se bude trapit, ze si na neho ucitelka stezovala ![]()
Gratuluju k učitelce, která to obratem řeší
Zkusila bych si s ním zahrát o víkendu nějakou hru, kde se počítá, jestli se i během hry bude jevit jinak, než běžně. Zdůraznila bych mu, že občas se necítí ve své kůži ani dospělí.
Pokud i při hře bude reagovat jinak, neudrží pozornost, nezvládne počítat, tak bych se určitě obrátila na pediatra.
Tak bych řekla, že na nej něco leze. Mně to takhle dcera dělá s curanim. Třeba týden se pocurava a pak najednou onemocní. Vždy před každou nemoci se několik dní pocurava, pricurava..
O víkendu bych ho nechala a sledovala zdravotní stav. Nebolí ho něco? ![]()
Edit : Už to čtu, možná na něj něco leze. Pokud by to trvalo déle, tak zkusit raději k Dr a neuro. Taky to mívám tyhle záseky, je to vlastně forma záchvatu. Ať je vše dobré ![]()
Ještě bych zkusila pátrat, jestli se ráno nají a napije, jestli dobře spí nebo naopak jestli den předtím nedělal nějaký náročnější sport, taky bývám mimo, když jsem přetažená a třeba z toho sportu bolí tělo tak nějak podprahově.
Ale jinak bych spíš počítala, že na něj něco leze nebo má skrytý zánět třeba močových cest apod.
Případně zda dost spal, moje ditko takhle vypada, když je pretazene a nedospane.
Ona to může být i „blbost“ Náš kluk se školou naprosto v pohodě, kamarádi super, hráli tam spolu hry atp. A najednou stačilo aby jen trošku začal smrkat nebo jednou zakašlal a že už do školy nejde.
dlouho říkal, že všechno v pohodě. Až pak jeden večer jsem mu vytvořil naprostý kruh bezpečí v posteli, zachumlaní do peřin, tma, sestra s mámou usnuly ve vedlejší místnosti. A on přišel s tím, že nejlepší kámoš na něj ukázal jen tak prostředníček. A ví že to je velmi sprosté gesto a neví co s tím…
Mohl mu někdo něco říct, zakoukal se do holky, řeší nějaký hypotetický problém z filmu, pohádky, hry,…
Zdravím a omlouvám se za anonym, ale je to pro mě citlivé skrz syna. Syn chodí do třetí třídy, vždycky škola v pohodě, je takový průměrný žák, občas mu něco trvá, ale většinou vše bez problémů. Dneska dopoledne mi volala učitelka, že je poslední dva dny úplně mimo. Sedí a kouká mimo ni, nevypočita jednoduché příklady, nepochopil zadání a novou látku. Ptala se mě, jestli se doma něco neděje, netrápí ho to. Podotýkám vše opravdu vše v pořádku, doma bych na něm nic nepoznala. Vím, že do školy chodu rád, má tam kamarády, takže třeba šikana nehrozí. Máme tam na škole příbuznou, takže tu situaci tam známe, tohle všechno je v pohodě. Po rozhovoru s ním se rozbrečel, že vůbec neví, co se děje, proc nestíhá a je pomalý, nechápe věci. Samotného ho to s to štve. Jak byste to řešili? Samozřejmě se na tu novou látku o víkendu podivame, ale to prý byly i jednoduché početní operace…Moc dikyy asi jsem si potřebovala ulevit.