Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Myslím si, že bude nemocný. Měla jsem takhle včera ve skupině dítě, že se drželo bokem. Jinak divoch a živé dítě. Tak včera ležel pod stolem. Na hřišti se držel bokem. Chtěl být sám. Dopoledne ve třídě dobré, pracoval a odpoledne se úplně stáhnul. Dneska nepřišel. Že je nemocný. Myslela jsem si, že lehne.
Neprodělal covid? Někteří po něm mají problémy se soustředěním. I děti.
To bude nemoc. Viróza, angína. U nás běžné. Moje mladší živé dítě, jako když zhasne. Nechce ani mluvit a pak to propukne.
Já tohle řeším se synem po listopadovém kovidu. Je pořád mimo, nedokáže se soustředit, polehává po lavici. je unavený, vadí mu světlo… už několikrát jsem ho nechala doma, a stejně to nepomáhá. Je prvňáček, tak toho učení ještě nemá tolik, ale stejně nevím, co s tím. Za sebou má vyšetření krve, kromě nízké hladiny vit. D se na nic nepřišlo, takže doplňujeme všechny vitamíny. To prý taky může být příčina…
Videla bych to na stav před nemoci. Dcerka dnes rano vstala, prisla do obyvaku, na naprosto nesmyslnem miste vyzula papuce, dosla na gauc a zalezla pod deku. Myslela jsem, ze jeste dospava, vytrhla se treba ze snu. Za chvilku sama vstala, prisla ke me a ptala se, co si ma oblect
rikam, no jako vzdy. Přinesla si obleceni, sedla si s nim na gauc a zase seděla. To uz jsem se ptala, zda je OK. Odpoved jo, asi jo, nevím.
Kdyz se konečně oblekla a prisla k snidani po par soustech se probrala s doslo na to ze ji boli v krku, nechala jsem ji doma, dopoledne se přidal jeste kasel.