Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milá Kocco,
to je věc názoru. Samozřejmně uznávám, že tv může pobavit, či vzdělat, ale netuším, jak to probíhá u miminka ( což bylo hl.téma ). O pozdějším věku jsem jasně psal, že výběrově ano.
A ani mně nikdo nevymluví, že tv je ztráta času. A to nejen pro mimčo, ale i pro dospěláka ![]()
Také se měj
Já
My: tys v tom minulém příspěvku napsala, že po TV se hloupne bez ohledu na věk. Tak jsem to pochopila tak, že právě dospělák z TV hloupne. Tak se omlouvám, jestli můj příspěvěk vyzněl jinak.
Jinak jsme se s manželem shodli, že se naše malá bude dívat na telku až tak od tří let a to jenom na večerníček a možná tak na nějakou pohádku. Myslíme si, že malá TV prostě k životu nepotřebuje.
A na okraj, poučila jsem se z Vašich příspěvků a už nemám doma TV jako kulisu.
.
Tak se mějte krásně a nehleďte zbytečně na telku. ![]()
KOCCO a MY,
v tomhle s váma nesouhlasím.Myslím,že televize může být pro mě i mé dítko dobrý kamarád, protože si ji sama ovládám. Bára se dívala zhruba od roku a půl na večerňajs,líbila se jí jen znělka, pak začal i obsah. pak na Kouzelnou školku,tu tak od dvou od dvou a půl. A občas jí pouštím DVD,teď,ve třech letech.Když provedu výběr toho na co se dívá,nevidím na tom,že půl hodiny denně sleduje obrazovku,nic špatného.Zjistila jsem, že je to pro ni hodně inspirativní, že když papá krtek banán, tak Barunka bude taky(do té doby nejedla), že zvířátka jsou kamarádi a mají se rádi a dá se u pohádky od srdce zasmát. U nás vede Krtek, Pejsek a kočička, Rákosníček, Rumcajs a Křemílek. A neznám lepší prostředek, jak udržet nemocné dítko v posteli, když se potřebujete postarat o druhé,nebo uvařit a tak. Myslela jsem si,že to dělat nebudu,ale když má moje Baruška dost ostatních podnětů,jako je pohyb venku, čtení knížek,stavění z kostiček, tak jí to podle mě nemůže ublížit,ale naopak obohatit.
Vím,že hlavním tématem je miminko a televize, to se mi taky nelíbí, ale do budoucna-neodsuzujte televizi, nezakazujte dětem, protože zakázaný ovoce nejlíp chutná(nám naši televizi zakazovali a výsledkem bylo to, že když nebyli doma,tak jsme koukali úplně na všechno).
Jitka a prďolky
Tady se řeší, jestli televize škodí v souvislosti s jejím zářením nebo když se malé dítě dívá na televizi. Ale původní otázka zněla, jestli škodí miminku puštěná televize? Malé miminko se ještě na televizi nedívá, tady jde o to, že puštěná televize je zdrojem dalšího hluku, kterého je kolem nás ažaž. A ani si to mnohdy neuvědomujeme. Hluku neustále přibývá. Je pravda, že miminko je třeba zvykat na běžný denní ruch a ne na absolutní ticho - to ani neexistuje, venku jezdí auta, zpívají ptáci, doma je taky při běžném provozu trochu hluku. Ale puštěná televize je fakt zbytečný hluk navíc, i výzkumy dokazují, že neustálým zvyšováním hluku (auta, rádia, televize, počítače, diskotéky, rockové koncerty, walkmany, diskmany atd.) se hranice poškození sluchu posouvá do mladšího věku. Takže péče o sluch začíná už u miminek, televizi a rádio pouštět s mírou! Jak dospějí, sluch si budou dál poškozovat pouštěním hudby do sluchátek, návštěvou diskoték, koncertů atd.
Zdravím Vás drahá Televize, jmenuju se Lukáš alias Kuchtik79 a moc rád bych chtěl říct než budu psát dál tak nejsem Pacient… Za svůj život sem prostřídal hrozně moc zaměstnání a to proto že sem poctiví a vyděl sem do krádeží a proto sem se nikdy nedostal do Kolektivu .Ted sem na tom stejně a sem moc Rád že mám příjem i když mi z něj nic nezustává 4 měsíc a to proto že Matka mi nepřispívá na Bydlení a to sem ji před 13 lety podepsal věcné břemeno, prostě nemusí a já se dostávám do problemu za šeky, je teho mnoho víc co bych chtěl na zemi zanechat, více zdílnsti, 20 prosínce budu mít 20 odběr plazmy a krve a nikdy sem nikomu neublížíl, spíž pomohl jak zvody tak k zbité ženě a to jelo 6 lidí okolo no na kole a jeden na babetě a nezastavil, nechci dělat ze sebe zachránce, ale lidi sou na sebe moc zlý a serou na ostatní… Rozvážím pečivo a moc mě to báví ale není to zaplacené a už sem tam rok a měl sem nejmenší vyplatu, na to že tam sou 2 až 3 měsíce tak maj větší a to proto že sou tlačenky… Přeju hezký víkend TV ![]()
Můj malej syn rád kouka na šmouli, které ma na dvd, alemam problém
vyhodila jsem televizi a dála jinou, je starší, je to Philips, nemam k ní manual a tedy nevím, jak pripojit DVD. Snažila jsem se to zapojit stejně, jako na vyhozené, ale není kam strčit ty 3 barevné kontakty. Místo jednoho je tam vyvd na sluchátka.
Tak to připoj přes SCART, to snad má 99% Televizí i přehrávačů…
DVD to má, televize taky, ale z televize jeden vede kabel do SET TOP BOXU ![]()
@jani09 bud jsou zdířky na ty barevné,,banánky" někde schované pod deklíkem nebo se dá koupit rozdvojka na scart.
@jani09 taky se to dá, nebo kabel který má víc otvorů pro kabely. nejjednodušší budeš mít, když zajdeš do elektra, vysvětlíš jim co máš za kabely a oni poradí to nejlepší
Děkuji, a jestě jeden problém. Nemam na televizi přepínač TV/AV
Přepínač prý být nemusí, stačí to umět jen naladit, ale s tím potrebuju též poradit.
Jeden problém vyřešen a je tu dálší. Nevím, jestli honzík něco vypnul, aleukazuje se mi na all boxu misto čísla kanálu 00 a nejde to ani vypnout