Nízká váha 7,5 měsíční holčicky

4
8.6.06 10:09

Dobry den,
chtela bych poradit, mozna i trochu povzbudit, zda je to normalni, uz si nevim rady…
Mam 7,5 mesicni holcicku. Od narozeni bojujeme s jidlem. Litame porad po doktorech. Strasne spatne mi totiz papka. Teda papkala…Doktori na nic neprisli. Brali krev, moc, stolici. Vsechno ok. Jen nam tedy byl prokazan reflux zaludku. Ale ten bych rekla, ze uz je ted ok. Verdikt doktoru - zdrava, drobna.
Mela i dny kdy za cely den temer nic nesnedla. A trvalo to treba tyden.Ted se to trochu ustalilo. Je to lepsi. Rano snida mlicko tak 160-190 ml, v poledne obed 190 g zeleniny, odpoledne svacina jogurt nebo kase s presnidavkou 150-180 g, vecer 200-250 kase a v noci si da tak 130-200 ml mleka, jak kdy. To mi neprijde malo, ze…? I kdyz musim priznat, ze u toho delam vsechno mozne, aby neco snedla.
Ale vaha stale neleze. V 7,5 mesicich mame 6,7 kg. Ted za mesic pribrala asi 240 g.

Je to normalni? Nebo nejsem normalni ja? Doktorka mi rikala, ze by mela mit alespon o kilo vice. Mam se znepokojovat nebo to hodit za hlavu?

Jinak musim rict, ze je zdrava, usmevava, spokojena.

Jen nas jeste trapi reminky, ktere mame kvuli kyclim, ale to asi s jidlem nema nic spolecneho.

Jeste jsem zapomela rict, oba s manzelem jsme drobni. Ja mam asi 160 cm a manzel asi 178 a 65 kg. Je to kost a kuze. Mam jeste starsiho synka, ten ma 3 roky a 12 kg. Takze taky des. Ale jako miminko bastil.

Vsem maminkam dekuji za jejich odpovedi a event. rady.

Magda a Anetka 7,5 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2434
8.6.06 10:18

Ahoj Magdi,
já myslím, že je Anetka v pohodě! Koukám teď do našich záznamů a Míša teda měla 6,7 kg v 6 měsících, Vítek o něco málo později, oba jsou taky drobní. A to jejich taťka má 190 cm a 100 kg, já sice měřím 163 cm, ale vážím asi 65 takže taky žádný drobek nejsem.
Podle toho co píšeš tak baští holčina dost, holt se nadřeš, abys to do ní dostala. A ty řemínky s tím možná souvisí, protože se určitě nehýbe tak jak by se hýbala bez nich a to by třeba baštila víc. Ale zase díky tomu pohybu by stejně víc nepřibírala. Stejně si myslím, že se trápíš zbytečně, přijde období, kdy přibere naráz víc a pak zas třeba míň, hlavně, že je zdravá a spokojená. Míša se rozjedla tak posledního půl roku ve školce, v kolektivu jí chutná líp :P Takže teď má 16,5 kg na 104 cm, ale od včera má neštovice a moc nejí takže možná zas zhubne. Ale fakt už se tím snažím netrápit, žádné dítě u plného talíře neumřelo. Jo, a ve 3 letech taky vážila asi 12,5 kg :wink:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
8.6.06 10:23

Ahoj,

mame taky doma drobnou holcicku. Je ji 18 mesicu a vazi necelych 9kg. V roce necelych 8kg. Porodni vaha 4250g :P Taky to neni zadny jedlik a je velice aktivni.

Myslim, ze dokud je ditko spokojene, tak je to v pohode. Vsechny deti proste nejsou tabulkove. Nase Sara by mela mit 3-nasobe vahy v roce, toho dosahne mozna ve trech letech.

Ty poznas nejlepe, jestli holcicka strada nebo je v pohode.

Mika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
8.6.06 10:24

Magdi,
já bych se tím netrápila, pokud je malá spokojená, vypadá dobře a jí tolik co říkáš (tedy tolik mi toho někdy Bianka nesní asni teď ve 14m). Některé děti se prostě do tabulek nevejdou..Dívala jsem se do záznamů a B. měla v 8mi měsících 7.8kg, což je víc než u vás,ale taky nic extra. Do roka nepřibarala ani kilo - takže roční váha byla 8,6kg. Doktorka se mě vždy ptala zda jí - já říkala že nic moc, ale že se hodně hýbe, pak začala chodit a taky nabírá 200g za měsíc a to už pěkně dlouho.
Taky nejsme s manželem velicí (já 166 a 60kg, manža 170 a 55kg!! - mi říkej něco o hubenosti :-) ) a tak to neřeším, malá roste, je šikovná a na tabulky dlabu..

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
8.6.06 10:29

Ahoj Magdi,
já když jsem byla malá, tak mě chtěli poslat na vykrmení, protože v roce jsem vážila 8,3 kg. S jídlem jsem zlobila asi do deseti let, takže si se mnou mamka opravdu užila :o) Každý dítko je jiný, pokud malá papká, tak bych se tím netrápila.
 Gejby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
8.6.06 10:32

Moje dcera mela v 15 mesicich 8,3 kg a nikdo to neresil. Porad totiz neco ji, ale nepribira…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
8.6.06 10:41

Ahoj,
vsem moc diky za slova povzbuzeni a rady.
Ona papka, ale kazde jidlo je s ni jeden velky boj. Nekdy jsem uz fakt zoufala a nevim co s ni. Kdyz se s ni pul hodiny peru u jidla a ona mi to vsechno plive. Ale nevzdavam to.
V pondeli jsme jeste objednani k docentce do Krce, ktera se specializuje na nedonosene deti a ty co malo pribejvaji ( nejsme nedonoseni, porodni vaha 3,64). Uvidime, co nam rekne a pokud i ona rekne, ze je ok, tak uz to asi vzdam a necham ji byt.. :D

Magda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
8.6.06 10:57

Madličko,
netrap se!!! Hlavní je, že je spokojená. A navíc, podle toho co píšeš, mi připadá, že jí hodně. Asi má rychlejší metabolismus. Taky nemám žádnýho obra. V 6ti měsících měla 6,62kg (porodní 3,15) a včera na 8mi měs. prohlídce 7,78kg. Doktorka na to neříkala nic, prostě je dobře, že neco jí a není nespokojená. My s manželem žádní obři nejsme - 160cm, manža 174cm. Já jako dítě měla k jídlu strašný odpor a byly dny kdy jsem nic neplokla ani se nenapila, tak jsem málem skončila na kapačkách v nemocnici. Ne kvůli nízké váze, ale kvůli nulovému příjmu. a ještě ve 14 letech jsem vážila 30 kilo.. Tak si s tím opravdu hlavu nelámej.

Adka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
8.6.06 12:25

ahojky

no to co jsi vyjmenovala je přesná strava mého 15ti měsíčního syna:o) respektive byla tak kolem roku ted o něco málo víc na oběd a 270 sunaru ráno a večer. ted má 10,5 kg… takže normální váha… ale tak do roka to byl taky nejedlík, pak začal lézt, zajímat se o to co jíme my, a dnes si jídelníček zpestřuje návšěvami kredence a spíže… piškotky, corn flaky… prostě vše co jsem nechala v dosahu:o))) ale když nemá čas (třeba včera, od oběda v 11:30 jedl jen jogurt a pak až v 19:30 sunar..... a to půl odpoledne prospal a půl proběhal venku… pokud ti nebrečí, nebo není jinak neklidná, tak bych tomu nechala volný průběh… nabízela ale nevrnucovala… u nás jsem třeba nechala volně v misce kukuřičné křupky, a Michal si zvykl na ně chodit…

k tomu přibírání… na to pozor Michal třeba od 6 měsíců do 9 měsíců přibraldle mých záznamů 350 g!!!!!!!!!!!! a naše dr to neřešila, spal mi od 8 měsíců celou noc nebrečel.. tak proč to taky řešit… musím napsat že měl teda vyšší váhu o kilo než vy, píšu to spíš aby ses netrápila kvůli nízkýmu přírůstku váhy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
8.6.06 12:49

Neřeš to. Jí hezky. A váha tak dramatická taky není. Mam dvě děti, starší je 7l a obě mají vždy závěr: zdravá, drobná. Malá měla v 7m-7kg, a starší v 7l-21kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
8.6.06 15:10

ahoj,
tak Bára měla v osmi měsících necelých 7kg. (ona teda byla plně kojená do sedmi měsíců) a teď v 10 jen 7.16, takže moc nepřibrala. sestřička to nijak neřešila. Jinak ona jí, co jí dám. jsem ráda, že máme doktora, který nás necpe do nějakých tabulek. Vypadá dobře, je v pohodě, tak dobrý.
Já myslím, že se nemusíš nervovat :) řemínky jsme také nosily, do půl roku celý den, pak méně a skončily jsme v osmi měsících. To vliv podle mne nemá. (snad jen na motorický vývoj, ale malá to rychle dohnala, jen co jsme řemínky odložily :D .

janka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
8.6.06 16:27

Ahoj Magdi

prosím netrap se tím, hlavní je, že je malá zdravá a spokojená. Každé dítko prostě není podle tabulky. Vím, že o malou se staráš jako nejlepší máma na světě. My jsme taky měli problém s váhou, ale už jí neřeším a to vůbec, řešila jsem to tak měsíc, ale pak jsem si řekla, že by malýnebyl zdráv a spokojený a hodila jsem tabulky za hlavu a pak mě ani nepřišlo, že je malý hubenější. Najednou se mu váha rozjela a my přibejváme víc, než v prvních měsících..

A jako perlička na závěr, naší dr. navažuje váha, tak o 200g, takže když přijdeme jinam, tak malý váží míň. Máme váhu i doma a taky na ní váží míň :lol:

Malá papká víc, než náš Marťa v roce - je hodně aktivní a stále stejně jde s váhou nahoru. Nedělej si hlavu, kdyby malé něco chybělo, poznala bys to na ní.

Olu + Martínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My
93
8.6.06 17:12

Ahoj Magdo a Anetko,
doufám, že Vám neva, že reaguje tatínek :) Řeknu to asi takle:my měli zhruba o kilo víc v tomto věku, ale myslím, že je to ještě úplně v normě a dr. prudí, aby si nějak zasloužila body :wink:
Na špatné papání platí jen velká trpělivost, žádný jiný recept neexistuje…
My jsme naštěstí otesánci :D
Tak se mějte fajn a buďte v poho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
8.6.06 21:13

Ahoj Magdo,

tak podle toho, co píšeš, že sní Anetka teď, mi vůbec nepřijde, že by málo jedla! Důležité je, že ten reflux už je v pořádku a pokud tohle všechno sní, nemělo by jí podle mě nic chybět. Chápu, že sis asi prožila svoje, když za celé dny dřív nic nespapala, ale teď už bude určitě všechno v pořádku.
Můj Míša je řekla bych průměr - v 6. měsících má 7500 g a 66 cm, což není o moc víc než Anetka a ta je přece jen holčička. Že by Míša nerad papal, to vůbec říct nemůžu, ale mlíka vypil vždycky málo - nekojím, takže to vím přesně, že byl „podtabulkový“. Ale baculáček byl vždycky :)

Píšeš, kolik měříš ty a tvůj manžel - no tak to se vůbec nedivím, že máte drobky děti :D Já mám 165 cm a manžel 179 a 63 kg, tak taky neočekáváme, že budeme mít macíka.

Prostě pokud už Anetka papá a doktoři neshledávají nějaké problémy s jejím trávením, tak bych se na to, co říká dotorka, vykašlala. Ano, asi by (podle tabulek) měla mít o kilo víc, ale zkus nakouknout třeba do našeho deníčku Zimňátek 2005/2006 a v seznámku uvidíš, jaké rozdíly mezi našimi zimňátky jsou - to tě určitě uklidní :P

Tak přeju, ať Anetka pěkně papá a hezky, i když třeba pomaleji, přibírá!

Hlavně, že je jinak zdravá a spokojená holčička!

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
19.6.06 12:31

ahoj

snad tě uklidní má odpověd.Moje malá má tento týden sedum měsíců a váží pouhých 6.10.Jí normálně,ale narodila se drobná a snad i drobnou zůstane.Důležité je že je zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí