Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky mám takový dotaz, spíš asi na chlapy, ale moždá budete některá taky vědět. Televizi máme nyní zavěšenou na obyč zdi, chtěli bychom přestavět obývák a na zeď kterou bych to chtěla předělat, o prý nejde, je po rekonstrukci a zateplení, takže když to vysvětlím polopaticky, tak jsou to cihly, pak polystyren, pak taková ta síťka(perlinka)a konečná úprava(u nás se tomu říká fajnová)
pak normálně vymalováno, myslíte, že se tam televize udrží, manžel, mě trvdí, že díky tomu polystyrenu to tam dát nemůžeme
poraďte prosím
Hmmm jedine to asi ukotvit na dlouhe srouby nebo neco, co by slo pres ten polystyren az do cihly, na polystyren bych to fakt nedavala
Ale mozna poradi nekdo, kdo tomu rozumi vic ![]()
Přesně tak, jak píše diskutující nade mnou. Přes dlouhé šrouby by to ukotvit šlo. Na zateplené paneláky se taky přece montují satelity, či sušáky prádla normálně do hotové „fajnové“ fasády. Takže určitě to jde.
@TynaCut naši to tak mají a v pohodě. Dlouhé kotvící šrouby, ale takové, které mají sílu jen té cihly. Nesmí jít skrz.
Jen bych ještě upozornila na problém, který byl u nás. Nám řekli, že když se něco zavrtá do zateplení, tak se tím ztrácí pojistka na to zateplení nebo co. Tak bych tohle ještě prověřila.
@fatige píše:
http://melnicky.denik.cz/…0130816.html?…Prosím o hlas pro Honzíka Maršálka - děkuji, děkuji děkuji
nějak nechápu co to má společné s tématem
???
Úplně stejnou situaci nemáme, ale vím, že do zdi dávali na zpevnění dřevenou desku do které se to přivrtalo, ale to by znamenalo rozbít zeď:-(
Dejte bacha, aby vám ta televize nespadla. Můj manžel ji připevnil dost blbě a řachla nám na zem. Naštěstí to nebylo z velké výšky, takže to přežila, teda alespoň jakože jede, ale obraz v rohu je trochu roztřepaný.
@Prokes díky ale nakonec jsme to vymysleli jinak a tv dali na stolek ![]()