Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Televizní maniaci nejsme. Máme čtyři programy.Sice večer zuřím, že v TV nic není, ale příjem 20 a více programů to stejně asi nevyřeší. Navíc už chodím do práce, tak to nevyužiji ani přes den. Asi bych chtěla pro kluky JimJam nebo Minimax. Ale i to by asi omrzelo.
Jen jsem chtěla vědět, jak to chodí. Manžel namá na nic čas, a tak by se stalo, že se nastěhujeme a nebudeme mít ani večerníček. Což by tragedie byla.
UPC s jejich cenami mě neláká. A o ostatních jsem neslyšela dokud jsem nezčala po netu něco shánět.
Jsem ráda za každou radu a postřeh. Díky.
Petra
PS: Kde se kupuje anténa ![]()
Televizní maniaci nejsme. Máme čtyři programy.Sice večer zuřím, že v TV nic není, ale příjem 20 a více programů to stejně asi nevyřeší. Navíc už chodím do práce, tak to nevyužiji ani přes den. Asi bych chtěla pro kluky JimJam nebo Minimax. Ale i to by asi omrzelo.
Jen jsem chtěla vědět, jak to chodí. Manžel namá na nic čas, a tak by se stalo, že se nastěhujeme a nebudeme mít ani večerníček. Což by tragedie byla.
UPC s jejich cenami mě neláká. A o ostatních jsem neslyšela dokud jsem nezčala po netu něco shánět.
Petra
PS: Kde se kupuje anténa ![]()
Nám dali (no, jakože půjčili) všecko z Digi TV, nekupovali jsme nic… Jinak bych asi šla do elektra ![]()
Petricka píše:
Televizní maniaci nejsme. Máme čtyři programy.Sice večer zuřím, že v TV nic není, ale příjem 20 a více programů to stejně asi nevyřeší. Navíc už chodím do práce, tak to nevyužiji ani přes den. Asi bych chtěla pro kluky JimJam nebo Minimax. Ale i to by asi omrzelo.Jen jsem chtěla vědět, jak to chodí. Manžel namá na nic čas, a tak by se stalo, že se nastěhujeme a nebudeme mít ani večerníček. Což by tragedie byla.
Petra
PS: Kde se kupuje anténa
Podle toho co sis vybrala.
Jestli chceš satelit, tak si vyber koho a na jejich webu najdeš způsob jak se dostat k hardware. Digi např. skutečně při uzavření ročního kontraktu poskytuje zařízení zdarma, ale protože mají příšerný způsob instalace a servisu (nemají vlastní servisnáky, ale smluvní partnery a těm obvykle tak po balkánsku za práci neplatí vůbec nebo včas, ti se jim na to po čase vybodnou a tak dál), takže pokud to potřebuješ hned a s nějakou zárukou údržby tak raději někoho jiného.
Pokud chceš pozemní příjem se STB tak je dobré zvědět jaký je u vás signál, to se dá zjistit třeba přeptáním u sousedů nebo tak, že si vygooglíš nejakou firmu „Montáž televizních antén, satelitů atd.“ a oni to přijdou změřit a doporučí co je vhodné, nainstalují a uvedou to do chodu a budou i servisovat.
Pokud jako já nemáš v rodině nadšené chytače čehokoli z éteru, tak raději najmi někoho kdo tomu trochu rozumí.
A ještě sem to napíšu, bo jsem se rozčílila
Jsem je tu chválila a to mám z toho ![]()
Minulý pátek nám přestala jít Digi TV. Tak jsem tam volala, měla jsem zkusit pár věcí, nezabraly, tak prý někdo přijede, tak cca prý za týden. Týden uplynul, ticho po pěšině, tak tam dneska volám. Prý nám vymění celou tu krabku a paní nás kontaktovala, ale nedovolala se. Mají tam číslo na mě i na MM, volali teda MM, skryté číslo, což on nebere, takže jí to nevzal, nevěděl. Mně nevolal nikdo. Takže paní to zkusila jednou a už že se nedovolala, ani to víckrát nezkusila, zavolat zpátky se samo nedá. Tož chápete to?
![]()
Prý ta „služba“ tam kdesi přijede ve středu, ale kdy nás budou kontaktovat znovu se neví. Takže doufám, že dostaneme slevu, bo 14 dní nám nepůjde satelit a naše chyba to rozhodně není
Parchanti
![]()
Oživuji hodně starou diskuzi.
Máme Skylink.Ale s jednáním nějak nejsme spokojeni. Klasický televizní příjem zpoplatnili a cena stále stoupá. Ok, nemůžeme využívat služby zdarma. Dostali jsme nabídku na placený balíček, využili jsme ho.Za rok přišlo, že nám nabízejí se slevou vyšší vyšší balíček. Také jsme souhlasili.Ale letos přišlo, že původní balíček za cenu 1990,– už nelze, ale jen za klasickou 3.500,–A nabídli balíček Kombi za 2.990,–Ale tím, že na televizi se díváme opravdu sporadicky, tak vyšší balíček je pro nás zbytečný. Proto jsem volala na infolinku. Paní arogantní, že buď Kombi se slevou, nebo vše za plné cenyˇ. Vysvětluji situaci, že pro nás ani jedna z nabízených variant není zajímavá, tak že budeme platit jen servisní poplatek. A že kdyby byla možnost balíčku MULTI za stejnou cenu jako máme doposud, tak že ho vezmeme.Ale to prý nejde v žádném případě. Zaslala nám pokyny k zadání inkasa.Ale bez dovětku, že je toto nutné oznámit zpět na Skylink. Vše se řeší přes kontaktní formuláře. Oni odpověď zašlou emailem, ale na ten už nelze odpovědět. A včera mě volala operátorka s nabídkou, že nám balíček MULTI můžou za tu původní cenu nechat…teď, když už mám zadané inkaso…
Prostě se mě jejich jednání nelíbí. Tak jsem se chtěla zeptat-lze chytat signál na klasickou anténu v HD kvalitě? Kolik programů se chytí? I slovenské?
A ještě otázka ke Skylinku-jdou vám slovenské programy? V jejich programové nabídce je u těchto programů tečka s tím, že jdou jen na území slovenské republiky. Nám zatím jdou.
Skylink jsme na jare odpojili po snad uz tretim zvyseni poplatku a nechali udelat rozvod na pozemni vysilani. Slovaky ozelime, davaji stejne prd jako nasi. Misto Slovaku tak mame Polaky. Taky program prd, ale aspon za to prd neplatime nehorazne penize
![]()
Nenechame se dal vydirat ![]()
Taky jsme od Skylinku zdrhli. Nenabízí u vás televizi i poskytovatel internetu? My to tak máme a spokojenost.
@cecetka A pozemní vysílání znamená anténu? Jdou tam všechny programy co je základ u Skylinku, za který se platí jen servisní poplatek?
@vokishka Zeptám se, zda to má i náš poskytovatel internetu. V čem by to bylo lepší než anténa?
@lasička1 Ano. Chytame vysilac Praded a Ostrava a mame vsechny CZ celorepublikove programy.
@lasička1 prodávají taky nejrůznější balíčky, my třeba máme možnost nahrávání, můžeme si zpětně vyvolat program asi den zpět. U té antény je otázka jak jste směrovaní, jaký máte signál.
Měli byste si nejdřív ujasnit, jaké programy chcete sledovat a teprve pak hledat způsob jak. Jestli, jak píšeš, se díváte na televizi sporadicky, tak nemá smysl platit tisíce za něco, co zřejmě nevyužijete. Podívejte se na nabídku programů na multiplexech, které ve vašem místě chytnete. Nejspíš vám budou stačit a příjem budete mít zadarmo.
Ahoj, podívej se tady: http://www.digistranky.cz/mapa-vysilacu abys zjistila, pod jaký vysílač anténou spadáš a jaké programy tam na anténě naladíte. Pokud máš TV s DVB-T tunerem, měla bys po připojení TV kabelem k anténě tyto programy naladit. Pokud bude nízký signál, dokoupit ant. zesilovač. Je taky třeba počítat, že v příštích pár letech se bude přecházet na DVB-T2, takže TV musí mít tento tuner a podporu kodeku H.265, případně bude třeba dokoupit set top box.