Tělísko Dana - dotaz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
857
20.6.13 13:20

Tělísko Dana - dotaz

Prosím vím, že tu je o tomto tělísku pár témat, ale mne zajímá něco jiného. Byla jsem nucena vysadit antikoncepci, způsobovala mi v těle neplechu, migrény, deprese. Zajímá mne jak je to s tělískem? Chápu správně, že neobsahuje žádné hormony, tudíž mi nijak nenaruší mou osobnost, nezruší chuť k sexu..prostě jako kdybych do sebe necpala žádné hormony?? Vím, že jsou i dražší tělíska, ale to si finančně najednou nemohu dovolit. Je to tedy bezhormonová antikoncepce? Máte dobré zkušenosti? Nějaké špinění a rozhozené měsíčky mě netrápí, hlavně ať už do sebe necpu žádné prášky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1748
20.6.13 13:26

@Nikimu jediné s hormonama je Mirena za cca 6.000,–, takže problém u té Dany a spol. může být pouze „lokální“ - silná ms, nemusí ti sednout atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
20.6.13 13:30

A teda hodně lidí ji nepovažuje za extra účinnou antikoncepci, ale pokud tvému tělu sedne tak je ta účinnost stejná jak kondomy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
20.6.13 13:32

Měla jsem Danu 4 roky, zažila jsem strašně silné menstruace+otěhotnění :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
20.6.13 13:35

@mati Já právě nechci tu mirenu s hormonama..chci něco kde ty hormony NEBUDOU :) teda si fakt půjdu do kondomů..jako sylšela jsem o možnosti otěhotnění..a třetí dítě fakt neeeeee 8o

@cereva právěže někomu sedne a někomu ne..z toho otěhotnění mám strach :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
20.6.13 13:43

Niky: ja mam tu bezhormonu. hormony nemuzu. tehotna nejsem, mam ji rok cca. problémy zadne. muj dr rikal ze za celou dobu sve praxe neprisla ani jedna tehotna s tělískem. tak nevim :think: taky se dalšího tehotenstvi momentalne bojim. ale jina metoda ochrany me nenapadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
20.6.13 13:46

@Akinom máš přímo Danu nebo jinou? Navrhnu to doktorovi a zkusíme to..co mi zbývá ;) ještě mne zajímá, zavádí se po skončení MS nebo kdy? Do dvou dnů mám totiž dostat Ms tak ať vím jak rychle k němu jít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
20.6.13 13:50

Jsem totéž řešila tady:

https://www.emimino.cz/…rankovani/4/ ..na trhu jsou ještě 2 nehormonální tělesa, půjdu do toho multi-load, ale až za dva měs. jak doberu prášky, takže vlastní zkušenost nemám. Dana mě přijde zastaralá.

• Citovat
  • Upravit
50725
20.6.13 13:51

Já jsem to hrozně řešila cca před měsícem a dr. mi řekl, že otěhotnět můžu se vším :mrgreen: A je to skutečně tak, že všechno v těle funguje dál, jen tělísko vytváří nepřátelské prostředí pro ty spermie. Na rozdíl od HA, která přímo blokuje ovulaci, což může někomu dělat problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
20.6.13 13:51

Nikimu: co presne mam nevim :) dr mi řekl ze mi da nehormonalni telisko, stalo me 1000kc na 5 let. me ho zavadel hned po 6nedeli, ještě jsem MS nemela. ale podle mého je to asi jedno. jen po první MS jsem musela jit na kontrolni UTZ zda telisko sedi tam kde ma, občas se stane ze s MS se pohne nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
20.6.13 13:53

Teda děkuji moc holky, zajdu k doktorovi a domluvím se s ním :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.6.13 13:53

@dada1511 já jsem se na to ptala, narazila jsem ještě na Gynefix a dle mého dr. je to marketing ;) Že to všechno funguje na stejném principu, s mědí je i Dana. Jediná, co se liší, je Mirena, která má v sobě ty hormony, které blokují narůstání děložní sliznice, čímž dochází k absenci MS, ale otěhotnět se s ní dá úplně stejně.

EDIT: Když budu přímo citovat doktora, tak pokud máš agresivní vejce, tak ti nepomůže nic :mrgreen:

Příspěvek upraven 20.06.13 v 13:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.6.13 13:54

Jinak dodávám, že mám tu Danu, mám ji první cyklus, v úterý bych měla dostat MS a objevuje se lehké špinění. Ale dr. říkal, že si to může sedat i tři měsíce, pak mám dojít na kontrolní utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
20.6.13 13:56

@Angua Je to pořád lepší, než s tou mirenou, to holky psaly, že špinily i 3 měsíce, než to přestalo, no to by mě můj vyměnil :lol: :mrgreen: :lol:

• Citovat
  • Upravit
50725
20.6.13 13:57

@dada1511 já myslím, že to je hrozně individuální - těleso jak těleso - že by špinily třeba i s tou Danou úplně stejně. Ale nevím, no, na to jsem se neptala, protože to má beztak každý jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí