Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím vím, že tu je o tomto tělísku pár témat, ale mne zajímá něco jiného. Byla jsem nucena vysadit antikoncepci, způsobovala mi v těle neplechu, migrény, deprese. Zajímá mne jak je to s tělískem? Chápu správně, že neobsahuje žádné hormony, tudíž mi nijak nenaruší mou osobnost, nezruší chuť k sexu..prostě jako kdybych do sebe necpala žádné hormony?? Vím, že jsou i dražší tělíska, ale to si finančně najednou nemohu dovolit. Je to tedy bezhormonová antikoncepce? Máte dobré zkušenosti? Nějaké špinění a rozhozené měsíčky mě netrápí, hlavně ať už do sebe necpu žádné prášky ![]()
@Nikimu jediné s hormonama je Mirena za cca 6.000,–, takže problém u té Dany a spol. může být pouze „lokální“ - silná ms, nemusí ti sednout atd.
A teda hodně lidí ji nepovažuje za extra účinnou antikoncepci, ale pokud tvému tělu sedne tak je ta účinnost stejná jak kondomy ![]()
Měla jsem Danu 4 roky, zažila jsem strašně silné menstruace+otěhotnění ![]()
@mati Já právě nechci tu mirenu s hormonama..chci něco kde ty hormony NEBUDOU
teda si fakt půjdu do kondomů..jako sylšela jsem o možnosti otěhotnění..a třetí dítě fakt neeeeee ![]()
@cereva právěže někomu sedne a někomu ne..z toho otěhotnění mám strach ![]()
Niky: ja mam tu bezhormonu. hormony nemuzu. tehotna nejsem, mam ji rok cca. problémy zadne. muj dr rikal ze za celou dobu sve praxe neprisla ani jedna tehotna s tělískem. tak nevim
taky se dalšího tehotenstvi momentalne bojim. ale jina metoda ochrany me nenapadla.
@Akinom máš přímo Danu nebo jinou? Navrhnu to doktorovi a zkusíme to..co mi zbývá
ještě mne zajímá, zavádí se po skončení MS nebo kdy? Do dvou dnů mám totiž dostat Ms tak ať vím jak rychle k němu jít ![]()
Jsem totéž řešila tady:
https://www.emimino.cz/…rankovani/4/ ..na trhu jsou ještě 2 nehormonální tělesa, půjdu do toho multi-load, ale až za dva měs. jak doberu prášky, takže vlastní zkušenost nemám. Dana mě přijde zastaralá.
Já jsem to hrozně řešila cca před měsícem a dr. mi řekl, že otěhotnět můžu se vším
A je to skutečně tak, že všechno v těle funguje dál, jen tělísko vytváří nepřátelské prostředí pro ty spermie. Na rozdíl od HA, která přímo blokuje ovulaci, což může někomu dělat problémy.
Nikimu: co presne mam nevim
dr mi řekl ze mi da nehormonalni telisko, stalo me 1000kc na 5 let. me ho zavadel hned po 6nedeli, ještě jsem MS nemela. ale podle mého je to asi jedno. jen po první MS jsem musela jit na kontrolni UTZ zda telisko sedi tam kde ma, občas se stane ze s MS se pohne nebo tak.
Teda děkuji moc holky, zajdu k doktorovi a domluvím se s ním
![]()
@dada1511 já jsem se na to ptala, narazila jsem ještě na Gynefix a dle mého dr. je to marketing
Že to všechno funguje na stejném principu, s mědí je i Dana. Jediná, co se liší, je Mirena, která má v sobě ty hormony, které blokují narůstání děložní sliznice, čímž dochází k absenci MS, ale otěhotnět se s ní dá úplně stejně.
EDIT: Když budu přímo citovat doktora, tak pokud máš agresivní vejce, tak ti nepomůže nic ![]()
Příspěvek upraven 20.06.13 v 13:56
Jinak dodávám, že mám tu Danu, mám ji první cyklus, v úterý bych měla dostat MS a objevuje se lehké špinění. Ale dr. říkal, že si to může sedat i tři měsíce, pak mám dojít na kontrolní utz.
@Angua Je to pořád lepší, než s tou mirenou, to holky psaly, že špinily i 3 měsíce, než to přestalo, no to by mě můj vyměnil
![]()
@dada1511 já myslím, že to je hrozně individuální - těleso jak těleso - že by špinily třeba i s tou Danou úplně stejně. Ale nevím, no, na to jsem se neptala, protože to má beztak každý jinak.