Tělísko Dana - dotaz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
dada1511
20.6.13 13:59

@Angua _To je možné, ale jestli mám špinit za 6 tis. a za 1tis. tak je to rozdíl :)

• Citovat
  • Upravit
5455
20.6.13 14:01

Mám DANU bez hormonů od roku 2005 (už tedy druhou) a těhotenství ani jedno :palec: (ťuk, ťuk, ťuk). Žádné záněty, bolesti apod. Jen menzes je delší a 5. den skoro vykrvácím. Menzes se mi protáhl ze 6-7 dnů na 9-12 dnů. Stává se, že občas jen 7 dnů, ale to je výjimka. Jiný problém s tím nemám. Ovšem výměna byla strašná. Rodila jsem SC a při vytahování jsem skučela, propínala se - bylo to strašné. Doktor jen poznamenal: „Rodili jsme císařem, coooo? A děložku máme nakloněnou dozadu, cooo?“. Jsem mysela, že ho kopnu :poblion: Teď mám nového doktora a strach z výměny, která mě čeká v roce 2015. Nicméně, ženské, co rodily normálně si u toho pískají. Tedy zavádění je celkem O. K., u mě to vyndávání byl horor. Uvažuju, že příště jdu do silverilly nebo goldilly, ale raději tu stříbrnou - mohla by i zkrátit MS. A je také bez hormonů. Já hormony nesmím - dělají se mi aneurysmata a praskají mi tepny - takže HAK vyloučena úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
20.6.13 14:02

@Nikimu šak právě v jediné Mirene jsou, v ostatních hormony NEJSOU (těch je hodně, tak jsem psala Dana a spol.:-))

taky mám nehormonální a co se týče účinnosti tak tělísku celkem věřím, problém vidím jen v tom když se pohne při silnější ms, tělo ho začne samo vypuzovat což bych snad poznala (zas velká pravděpodobnost problémů po tom co si po zavedení správně sedne není, nechtěla jsem tě odradit jen píšu že to možné je) a taky máš vlákna, který si můžeš orientačně zkontrolovat, případně zajít k dr. na uz… no prostě mi tohle přišlo pro mě jako nej antikoncepce (hormony už nechci vidět)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
20.6.13 14:09
@Angua píše:
@dada1511 já jsem se na to ptala, narazila jsem ještě na Gynefix a dle mého dr. je to marketing ;) Že to všechno funguje na stejném principu, s mědí je i Dana. Jediná, co se liší, je Mirena, která má v sobě ty hormony, které blokují narůstání děložní sliznice, čímž dochází k absenci MS, ale otěhotnět se s ní dá úplně stejně.

EDIT: Když budu přímo citovat doktora, tak pokud máš agresivní vejce, tak ti nepomůže nic :mrgreen:

Příspěvek upraven 20.06.13 v 13:56

nevim no, ale v příbaláku u Mireny (je fakt, že věř tomu :-D ), píšou, že účinnost je v podstatě srovnatelná se sterilizací… :nevim: Otěhotní asi 2 z 1000… Takže mně vyšla jako to nejspolehlivější, co se dá sehnat… :think: :nevim:

I tím, že blokuje narůstání sliznice se to případný vajíčko nemá pořádně kde chytit, u normálního tělíska, kde ta sliznice narůstá normálně bude ta pravděbodobnost podle mě přece jen vyšší… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
20.6.13 14:14

http://www.pregna.com/

zavádění ideálně na konci ms, ale jde i jindy jen to může být bolestivější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.6.13 14:22

@kate02 taky mi to přišlo, dr. mi to podal tak, že to výraznější vliv nemá…

Příbalový leták - právě, věř tomu za prvé, za druhé u Dany jsem ho nečetla a i pokud tam nic není, tak nevíš, jestli třeba není ta účinnost podobná. To, že Mirena ji má takovou, ještě neznamená, že něco jiného ji nemá stejnou :lol: Ale to se nechci přít, já jsem doktora právě vyměnila, tomuhle důvěřuju, mám na něho výborné reference i od kamarádky, která je jeho kolegyně, sama k němu chodí, vím, že se vzdělává atd., takže jsem se rozhodla mu prostě věřit :mrgreen: A běda mu :cert: :mrgreen: Ne, rozhodla jsem se sama, nic mi nenutil, vysvětlil mi u všeho princip a rozhodla jsem se sama… Ale já věřím, že marketing čile funguje i v tomto odvětví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.6.13 14:25
@dada1511 píše:
@Angua _To je možné, ale jestli mám špinit za 6 tis. a za 1tis. tak je to rozdíl :)

No právě :mrgreen: Tak jsem to i brala, že jako za 1000,– zjistím, jestli to vůbec můžu mít, za půl roku budu na stavu nula, protože nějakou antikoncepci bych stejně řešila a tu tisícovku bych dala třeba i za HA) a pak uvidím - nechám, pošetřím a upgraduju (páč ztráta MS je lákavá…) - uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
20.6.13 14:30
@Angua píše:
@kate02 taky mi to přišlo, dr. mi to podal tak, že to výraznější vliv nemá…Příbalový leták - právě, věř tomu za prvé, za druhé u Dany jsem ho nečetla a i pokud tam nic není, tak nevíš, jestli třeba není ta účinnost podobná. To, že Mirena ji má takovou, ještě neznamená, že něco jiného ji nemá stejnou :lol: Ale to se nechci přít, já jsem doktora právě vyměnila, tomuhle důvěřuju, mám na něho výborné reference i od kamarádky, která je jeho kolegyně, sama k němu chodí, vím, že se vzdělává atd., takže jsem se rozhodla mu prostě věřit :mrgreen: A běda mu :cert: :mrgreen: Ne, rozhodla jsem se sama, nic mi nenutil, vysvětlil mi u všeho princip a rozhodla jsem se sama… Ale já věřím, že marketing čile funguje i v tomto odvětví.

Tady je hezká tabulka :-D
http://cs.wikipedia.org/…antikoncepce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.6.13 14:41

@kate02 takže jde o desetiny, když už… S tím dokážu asi žít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
20.6.13 14:54

Já ho měla 10 let, nehormonální, moje máma měla danu taky pokud neplánovala děti a ani ve svém okolí jsem o těhotenství neslyšela. A je to fakt jen pár procent. Nic není 100%, ani sterilizace :lol: Takže já se tělísek nebojím, bohužel ho již nemůžu ze zdravotních důvodů, což je mi moc líto. Hormony odmítám v jakékoli formě :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6862
20.6.13 16:34

Já měla obyčejné bez hormonů za 800. MS chodila nepravidelně, nebyla nijak silnější než bez tělíska. Jen jsem při něm otěhotněla a máme krásnou holčičku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
857
20.6.13 22:04

Moje mamka právě Danu měla a neustále špinila..proto si ji nechala vytáhnout..ale říkám si „proč i já?“ takže jdu do toho..teď klasicky odmenstruuju a hned pak k němu zajdu a poreferuju ;) já třeba platím za antikoncepci 1100,– na 3 měsíce..tohle pro mě bude „pakatel“ :) jdu do toho..a když nebude sedět..tak kondomy..no joo co nadělám..ale prášky nikdy už! :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
27.12.13 15:55

Bývá s Danou pravidelná menstruace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie