Tělísko Kyleena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36
25.9.19 20:46

@jilevandule Dobře jste udělala. Je to sajrajt. Hned, jak jsem to nechala vyndat, mému tělu se uvevilo. Měla jsem premenstruační syndrom 20 dnů v měsíci. Dnes nevím, co premenstruační syndrom je. Měla jsem podobný problém, zastřižená vlákna, tělísko se schovalo za roh, dokorka to ve mě lovila čtvrt hodiny, nakonec se zadařilo, ala vypadalo to už blbě. Držím palce ať se vlasy dají do pořádku. Začněte používat přírodní mýdla bez Amonia Lauril Sulfátu a bez Sodium Lauryl Sulfate, akumuluje se do pokožky, dusí vlasovou cibulku, likviduje vlasy. Zkuste Marseillské, Kastilské mýdlo. Nenarušují pH pokožky hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.10.19 18:11

Dobrý den, právě jsem registrovala právě kvůli nové zavedené u telisku kyllena… Před 10lety jsem si nechala zavést po porodu dcery mirenu a byla jsem 5let bez MS úplně :D což bylo úplně super, ale teď když kyllena má hormonů méně, tak právě nvm zda MS bude třeba méně, nebo zda budu zase bez… Zavedené tělísko mám 10dni a zatím teda dcl dost spinim a lehce krvacim… Je to asi normální že?…
Díky za reakce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.11.19 14:29

Ahoj, před dvěma týdny jsem byla na zavedení Kyleeny a od té doby mám obden +- bolesti v podbřišku a musím si brát Ibalgin. Je mi 17. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
Díky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
24.11.19 15:22

Pokud je to na ibalgin, radši bych si zašla na kontrolu. A v 17 hormonální tělísko, to mi připadá opravdu moc brzy. Je to vhodnější pro ženy po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
9.2.20 11:51

Zdravím, ráda bych přispěla i svou prozatímní a krátkou zkušeností s kyleenou a zároveň bych poprosila o názor k mé situaci. Začnu úplně od začátku. Jsem po dvou porodech, tělísko jsem si nechala zavést 10.1.toho roku. Zavedení jsem absolutně vůbec necítila ale opravdu vůbec, byla to jako úplně běžná gyn. prohlidka. i přesto, že jsem měla těsně před ms. Možná to vůbec nebolelo díky těm dvěma porodům? 🤔 každopádně ještě ten den jsem začala špinit a do tří dnů se dostavila ms. Což bylo v pořádku. Trvala podstatně déle (asi 12 dnů) pak to přešlo ve špinění (3 dny) ale k mé zlosti poté nastoupilo znovu krvácení, které trvá do dnes. :roll: mezitím snad jen jeden den - necelý- bez krvácení i špinění. Pokud bych celou tu dobu jen spinila, považovala bych to jako „normální“ a nevadilo by mi, věřím že by se to časem určitě srovnalo.. ale to krvácení mi dělá starosti. Krvácet z 30 dní nějakých 24 8o to je prostě hrozně otravné, nepříjemné..nehledě na to, že manžel už začíná být taky velice nespokojený a nedivím se mu :( Kromě toho krvácení žádné jiné potíže nemám. Mám v plánu zítra volat dr. a nejspíš se rovnou objednat na kontrolu i když bych měla jít asi až za dva týdny. Každopádně prosím, jestli měl někdo třeba podobný průběh a nakonec bylo všechno v pořádku, aby mi napsal.. klidně i do sz. samozřejmě uvítám všechny zkušenosti.
Děkuji všem, kteří se prokousali celým tímhle slohem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
12.2.20 18:18

@Ninhaniki Tělo krvácí proto, protože doufá, že tu věc vyplaví z těla ven. Tvoje tělo to nechce přijmout. Tělísko tohoto typu bylo v mém životě velký omyl, který s sebou přinesl po roce a čtvrt nošení zdravotní problémy, přibývání na váze, premenstruační syndrom 20 dní v měsíci, nadýmání, zpomalené trávení, zadržování vody. Díky tomuto tělísko mé tělo přestalo vyrábět vlastní progesteron, nastolilo estrogenní dominanci. Ani po 11 měsících po vyjmutí se mé hormonální hladiny nesrovnali a přineslo to s sebou pomalu se rozvíjející hypertenzi. Je to humus. Prospěšné je to jenom pro doktůrky (když to donosíš a ž dokonce, doktůrek dostane o Bayeru tučnou odměnu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.20 01:02

Hormonální tělísko a tromboza

Ahoj holky. Je mi 18 let a prodělala jsem hlubokou žilní trombozu. Dnes jsem byla u gynekologa ohledně mých antikoncepčních možností. Lékař mi řekl, že mi nehormonalni telisko ani IUB kuličku nedoporučuje, prý jsou s tím potíže a kuličku naopak několik žen vypudilo. Doporučil mi hormonální telisko Jaydess a Kyleenu. Mam obavy z vedlejších účinků a také z další trombozy. Na internetu jsem četla, že je pro ženy co prodelali trombozu či embolii hormonální telisko vyloučené. Lékař mi ale zase říkal, že telisko obsahuje minimální množství hormonů a působí lokálně. Mam obavy i z následného přibírání, chuti na sladké a problémy s hubnutím. Budu ráda za veškeré odpovědi. Navíc se bojím i zavadeni, přičemž mi lékař řekl, že bych byla v anestezii.

• Citovat
  • Upravit
29577
6.8.20 06:40
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Je mi 18 let a prodělala jsem hlubokou žilní trombozu. Dnes jsem byla u gynekologa ohledně mých antikoncepčních možností. Lékař mi řekl, že mi nehormonalni telisko ani IUB kuličku nedoporučuje, prý jsou s tím potíže a kuličku naopak několik žen vypudilo. Doporučil mi hormonální telisko Jaydess a Kyleenu. Mam obavy z vedlejších účinků a také z další trombozy. Na internetu jsem četla, že je pro ženy co prodelali trombozu či embolii hormonální telisko vyloučené. Lékař mi ale zase říkal, že telisko obsahuje minimální množství hormonů a působí lokálně. Mam obavy i z následného přibírání, chuti na sladké a problémy s hubnutím. Budu ráda za veškeré odpovědi. Navíc se bojím i zavadeni, přičemž mi lékař řekl, že bych byla v anestezii.

Ano, je vyloučené. Hormony nikdy nemohou působit lokálně. To je lež. Moje dcera taky prodělala žilní trombozu, od necelých 18 let má nehormonální tělísko. Za sebe doporučuji se zlatem. Zavedení se neboj, je to chvilička. Anestezie by tě stála cca 5000. Pan doktor se asi zbláznil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.20 08:49

@berry4
Moc děkuji za odpověď. A jaké nehormonalni telisko má, pokud se mohu zeptat. Mam i obavy z těch nevýhod co jsem četla na internetu, jako je silná menstruace.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.20 15:43

Kyleena - pozitivní zkušenost

Já si dovolím přidat i jednu velmi pozitivní zkušenost. Od první menstruace jsem je měla velmi silné.. mnohdy jsem na noc musela nosit jak tampon, tak vložku. Bylo to opravdu nepříjemné. V 18 letech jsem se seznámila s přítelem a tak přišla řeč na HA. První jsem brala prášky a dopadlo to tak, že jsem skončila u psychologa s úzkostmi. Nicméně se mi aspoň zmírnila zmíněná menstruace. Netušila jsem, že je to z prášků, ale zmínila jsem se o tom u gynekologa a ten mi to potvrdil a navrhl tělísko. Nehorm. velmi nedoporučil kvůli silné menstruaci. Tak jsme zvolili Kyleenu s nejnižším obsahem hormonu. Mám ji skoro 2 roky a nemůžu si ji vynachválit! První půl rok lehce špinění, teď už pouze čirý výtok. Dost jsem s ní zhubla i přes to, že hodně jím. Až Se mě občas lidé ptají, jestli netrpím anorexií :D. Spravilo se mi úplně akné, srovnaly se mi nálady a celkově se cítím pozitivněji.
Ano, nejsem úplně spokojená s hormony navíc v těle, ale vzhledem k mé situaci si to nedokážu jinak představit. Třeba se mi V budoucnu po porodu menstruace srovná.
Takže za mě doporučuji! Ale samozřejmě každému sedne něco jiného..

• Citovat
  • Upravit
29577
8.8.20 18:34
@Anonymní píše:
@berry4
Moc děkuji za odpověď. A jaké nehormonalni telisko má, pokud se mohu zeptat. Mam i obavy z těch nevýhod co jsem četla na internetu, jako je silná menstruace.

Má se zlatem. Já také. Samozřejmě menstruace je silnější, ovšem není to zas nic tak hrozného. Pokud nemůžeš hormony, nic jiného nezbývá. Časem se to usadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
8.8.20 21:40
@Anonymní píše:

Kecy v kleci, doktůrek chce z tebe vytahat prachy plus bonus od Bayeru, že ti to nasadí a že to v tobě udrží co nejdýl. Žádný lokální působení. Do dvou hodin máš tu černou substanci v celém krevním oběhu. Buďto klasické kovové tělísko nebo žádné. To tolik nestojí víš, proto ti ho doktůrek vymlouvá. Byla jsem nateklá, unavená, bez libida s velkým břichem, nikdy více. Změní ti to metabolismus tuků. Tohle si přečti https://zivotbezhormonalniantikoncepce.cz/…ntikoncepci/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.8.20 16:54
@Anonymní píše:

Mě je 20 teď to bude tři roky co mi moje gynekoložka zavedla hormonální tělísko Jaydess, jdu v říjnu na vyndání a zavedení Kyleena na pět let. Je pravda, že jsem od zavedení tělíska nabrala cca 10kg, ale nikdy jsem nebyla moc aktivní a obecně hubená a radši jsem baculatá než těhotná :nevim: jinak menstruaci jsem neměla vůbec a občas spinim, ale nic závratného prostě si vezmu intimku a v pohodě. Změny nálad ani vypadávání vlasů nepociťuji. Pleť jsem nikdy neměla zrovna krásnou, ale teď mi přijde docela v pořádku. Každopádně je to tělísko nejpohodlnější věc na světě a nelituji že jsem si ho nechala zavést, nemusím vůbec nic řešit, občas mám kvasinky, ale to jsem měla i před tím a je to z toho, že si občas nepohlidam co jím. Nevím tedy samozřejmě, jak je to s Tvým zdravotním stavem, ale když ho pominu tak já bych do toho šla určitě znovu. Nemusím nic řešit a jsem si jistá, že nebudu mít děti dřív než budu chtít. K zavedení - byla jsem neskutečně vyděšená z diskuzí podobných téhle, ale nebylo to alespoň v mém případě vůbec potřeba, příjemné to nebylo, ale žádná bolest na omdlení to nebyla a bylo to hrozně rychle hotové. Pak jsem měla bolesti v podbřišku podobné menstruačním a to bylo celé. Nehormonalni tělísko mi nebo doporučeno z důvodu polohy dělohy - je malá pravděpodobnost, že by se mi správně usadilo. Mimo jiné nehormonalní tělísko funguje na principu trvalého umělého zánětu který v děloze vyvolává a moje kamarádka z toho měla neustále problémy se záněty a muselo to ven (to mě dostatečně vyděsilo :? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.20 17:25

@Adedulka Ahoj, moc ti děkuji za tvoje zkušenosti. Mám právě obavy jednak z přibírání a jednak z další trombozy. Ale další 2 doktoři mi řekli, že hormonální telisko neobsahuje prý ten hormon, který trombozy způsobuje. Já teda mám také sklony k přibírání, mám pomalý metabolismus ale jím zdravé a hlídám si kalorie. Ale je pravda že pro me je stejně největší strašák :,( to přibírání.

• Citovat
  • Upravit
1
20.8.20 18:27

Kyleena po porodu

Ahoj holky
Mate nekdo zkusenosti s kyleenou hned po sestinedeli? Jak s ms? Dostaly jste ji vubec? V rijnu mam termin a kdyz bude vse ok, sla bych do toho. Po prvnim porodu jsem mela uplne priserny ms - silny, 7-10dni, bolelo to jak blazen. Ony pred tim taky nebyly uplne slaby, ale nebyla to takova hruza. Protoze jsme chteli vyhledove druhy, brala jsem prasky, ale ted bych radeji neco trvalejsiho a „bez starosti“.
Diky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital