Tělísko Kyleena

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.12.20 09:44

Kyleena - silna a dlouha menstruce

Ahojky,
je mi dvacet a v zari jsem si nechala zavest kyleenu. Nikdy predtim jsem zadnou antikoncepci nebrala. Prvni menstruaci jsem mela slabou a asi pet dnu, pak dva dny nic a zase pet dnu. Tudiz vlastne deset. Druhou jsem zacala prvni lehce spinit ty dva dny, pak pet dnu menstruace. Pote jsem zase mirne spinula v domneni, ze je to konec, ale zase se to rozjelo a trvalo to dalsich pet dnu. A kdyz jsem pak den nespinila ani nekevacela, tak jsme s partnerem meli sex a opet sem se rozkrvacela. Porad dokola. Posledni menstruace, tedy treti po zavedeni, mi zacala pred deseti dny a je celou dobu stejna. Uz nevim, co s tim, uvazuju i nad tim, ze si ji necham vyjmout. Polovinu mesice krvacim a nebavi me to. Je to neprijemne. Nemate nekdo podobnou zkusenost?..pilulky brat nechci, protoze vim, ze nedokazu dodrzovat cas a to je docela riskantni. Děkuju

• Citovat
  • Upravit
36
14.12.20 14:08
@Anonymní píše:
Ahojky,
je mi dvacet a v zari jsem si nechala zavest kyleenu. Nikdy predtim jsem zadnou antikoncepci nebrala. Prvni menstruaci jsem mela slabou a asi pet dnu, pak dva dny nic a zase pet dnu. Tudiz vlastne deset. Druhou jsem zacala prvni lehce spinit ty dva dny, pak pet dnu menstruace. Pote jsem zase mirne spinula v domneni, ze je to konec, ale zase se to rozjelo a trvalo to dalsich pet dnu. A kdyz jsem pak den nespinila ani nekevacela, tak jsme s partnerem meli sex a opet sem se rozkrvacela. Porad dokola. Posledni menstruace, tedy treti po zavedeni, mi zacala pred deseti dny a je celou dobu stejna. Uz nevim, co s tim, uvazuju i nad tim, ze si ji necham vyjmout. Polovinu mesice krvacim a nebavi me to. Je to neprijemne. Nemate nekdo podobnou zkusenost?..pilulky brat nechci, protoze vim, ze nedokazu dodrzovat cas a to je docela riskantni. Děkuju

To je normální, tělo se brání, může to trvat i rok. Ale co je důležitější, zasírá ti to tělo toxickou náhražkou progresteronu, který zablokuje tvorbu tvého vlastního progesteronu ve vaječnících, může to vést k tloustnutí, bolestem hlavy, ztrátě libida, ochlupení na neženských místech, nafukování břicha, bolest nohou, kyčlí, jednoduše je to humus. Vykašli se na to, mělas jít raději do nehormonálního tělíska. Jsem druhý rok po vyjmutí a pořád tělo není vpořádku. Napáchá to velké škody v hormonálním hospodářství od pánve až do hlavy. Kaskádovitě ti to naruší hormonální rovnováhu všech žláz s vnitřní sekrecí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.4.21 10:41

Kyleena

Ja tedy trochu ozivim diskuzi, telisko mam pul roku…
10 let jsem brala Katyu (30 mg hormonu denne) a rozhodla se pro telisko Kyleenu, na deti nespecham (zacina na 20 mg a snizuje se, takze kompromis pro budouci otehotneni).
Telisko zavedeno 3.den MS v rijnu, nic prijemneho…ale celkem dezinfekce cipku a zavedeni trvalo asi 5 minut. K tomu zastrizeni vlaken, ultrazvuk a sla jsem domu. Prvni tri dny bych neprezila bez analgetik.
Prvni dva mesice MS nebyla, jen asi dva dny spineni, stacila intimka, trochu jsem ovsem zpanikarila, kdyz jsem citila z vlaken asi dva milimetry. Podle ultrazvuku vse v poradku, pry se to muze stat v zavislosti na pozici cipku a napriklad pri stazich delohy. Taky se objevila mala cysta, ktera se ale vstrebala do dalsi kontroly.
V zime mi hrozne padaly vlasy a objevily se bolaky hlavne na ramenou, zadech a v dekoltu. Resila jsem to na koznim, pry je to hodne caste po ‚vysazeni‘, dostala jsem mast na pupinky.
Od rijna jsem mela MS asi jen 5×, navic pouze spineni 4 dny, perioda nepravidelna, 30-40 dnu rozestup, osvedcilo se mi pouzivat kalisek. Jedine pretrvavajici minus hodnotim akne a couhajici vlakna, ktera pritele pichaji, ale nechci riskovat dalsi zkraceni a vytahovani teliska pod narkozou. Jinak jsem ale rada, nemusim pamatovat na tabletky a porad doufam, ze MS uplne prestane, uz jsem usetrila dost penez na prasky i potreby :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.8.21 01:22

Moje zkusenost s Kyleenou vas asi nepotesi.Po 2 letech jsem otehotnela s kyleenou mimodeloznim tehotenstvim.Mudr. na me koukal jak na zjeveni, protoze telisko bylo v dobre pozici a bez zadne vady.Pry jsem za jeho lekarskou praxi pata.Par dni pred tim me jen pobolivalo v podbrisku na miste srustu od slepeho streva. Obcas me tam bolelo tak jsem tomu neprikladala dulezitost.Byla jsem unavena a jeste jsem si delala z manzela srandu ze kdybych nemela telisko tak si myslim ze jsem tehotna. Protoze jsem tak byla naposledy unavena jako kdyz jsem cekala deti. Najednou se mi udelalo zle a jelo se do nemocnice kde me akutne operovali a odebrali vejcovod.Bylo to za minutu 12. Holky pocitejte i s touto moznosti. Nic neni na 100%. Mozna kdybych telisku skalopevne neverila tak bych to odhalila driv. Do teto doby jsem byla s teliskem spokojena. Szila jsem se s nim asi po pul roce.Ted pujde ven…uz mu neverim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.23 01:45

Kyleena a absence krvácení/špinění

Dobrý den,

měla bych dotaz ohledně tělíska Kyleena a následné absence menstruace či špinění.

Je mi 22, brala jsem 5 let prášky, ale nakonec jsem se rozhodla vyměnit prášky za tělísko Kyleena. Bylo mi zavedeno 8.12., zavedení bylo rychlé a dalo se vydržet. Po zavedení jsem spíše jen špinila a to asi jen 3 dny. Další týden jsem špinila jen jeden den. Od té doby až doteď nic, žádné krvácení, ani špinění, prostě nic.

Teď k dotazu. Bude to znít asi divně, protože nepravidelná mestruace nebo špinění je podle všeho po zavedení tělíska normální, ale u prášků jsem měla určitou jistotu, krvácení přišlo na den přesně, s odchylkou maximálně 1 den. Podle zkušeností, co jsem zde četla, většina žen prvních několik měsíců různě dlouhou dobu špinila nebo krvácela a já po lehkém špinění v týdnu zavedení už skoro dva měsíce nešpiním vůbec, takže se automaticky obávám z otěhotnění. Možná jsem jen paranoidní, protože jsem nikdy v takové nejistotě nebyla a snažím se do tělíska vkládat nějakou důvěru. Snažila jsem se v diskuzích najít aspoň jeden stejný případ jako mám já, marně. Vždy jsem jen našla, že ostatní ženy různě špinily, několik dnů během měsíce, týdny nebo i celý měsíc.

Chtěla bych se jen ujistit, že i taková nepravidelnost, jako je skoro dva měsíce po zavedení bez krvácení a špinění je normální ( možná za to může i okamžitý přechod z prášků na tělísko) nebo se mám začít obávat a koupit si těhotenský test, který jsem nikdy předtím nemusela použít. Prášky jsem snášela naprosto bez problémů, tak si říkám, že i na to tělísko si moje tělo zvyklo až moc dobře, že nemám žádné problémy, ale ta absence toho špinění nebo menstruace mě zkrátka děsí.

Omlouvám se, jestli dotaz zní hloupě, ale s tímhle nemám zkušenosti a nevím co si o tom myslet.

Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
1091
27.1.23 19:52

V současnosti se velmi rozšířilo užívání hormonálních tělísek, ale je otázka, zda jsou lepší než klasická s mědí. Hormonální tělíska potlačují menstruaci, takže ženy krvácejí méně silně, méně často a nepravidelně nebo skoro vůbec. Nemají tedy kontrolu, že tělísko funguje správně, a že neselhalo, což je problém. Proto si ihned udělej test, abys uviděla, jak na tom jsi a nepromeškala možnost interrupce, kdyby byla zapotřebí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.4.25 20:14
@Anonymní píše: Více

Dobrý den, mohu se zeptat, jestli jste před tělískem byla těhotná? Dekuju. Přemýšlím o ni, ale vidim tady špatné recenze u holek co kojí a maji uz děti. Hezky den dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.4.25 23:47
@Anonymní píše: Více

Ahoj nekdo další se zkušenosti aktuální s Kyllenu a případným vyjmutím. Ja měla Mirenu 5 let, ted Kyllenu 2roky a možná nesedí, nafouklé bricho, blbá nálada jen nevím jestli to je zrovna Kyllenou… díky za zkušenosti. Možná lepší být bez tělíska a dávat si holt pozor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí