Tělísko Kyleena

902
23.5.18 15:14

Tělísko Kyleena

Máte prosím někdo zkušenost.
Měla jsem yadess na 3 roky a spokojenost.
Nyní jsem skoro půl roku po porodu a chtěla bych na 5let. Byla mi nabidnuta kyleena s menším obsahem hormonů než je mirena ale je také na 5 let. A já nevím, je to novinka tak aby nebylo zle…stoji i více peněz tak prosím jestli má někdo zkušenost. Zaujalo mě právě menší množství hormonů. Mám vyšší jaterní testy tak nechci své tělo tolik zatěžovat. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
368
23.5.18 15:20

Ahojda, ráda se připojím do debaty…zkušenosti zatím s Kyleenou žádné nemám, ale též o ní uvažuji…rodit budu každým dnem a chtěla bych si ji nechat zavést hned po šestinedělí. Cena u naší dr.je stejná, jako u Mireny. Akorát díky menšímu obsahu hormonů je větší pravděpodobnost slabšího měsíčního krvácení, než u Mireny. Což mi určitě nevadí. Čím méně hormonů, tím lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Haninen
9.8.18 16:53

Zdravím :mavam: já si nechala zavést tělísko Kyleena koncem června a zatím spokojenost . :-) Chvíli trvalo než si to tam dole sedlo byla sem taková rozbolavělá a špatná z toho ale nakonec se vše k dobrému obrátilo :D

• Citovat
  • Upravit
902
16.8.18 12:34

@Haninen
Tak moc děkuji za kladné zprávy. A spinila jste dlouho?? Raději jsem pres léto ještě vydržela ale jen co v září přijdou měsícky jdu do toho. Četla jsem že obsahuje min hormonů než mirena takže pro tělo jenom dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
16.8.18 14:10

Já se na něj taky chystám na podzim. Naše dr.ho ani přes léto nezavádí, hlavně kvůli špinění. Říkala, že 1 ženě ze 100 nesedne a musí ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Haninen
17.8.18 09:05

@misalina: Ano špinila jsem v kuse až vlastně doteď, pak to přestalo a dostala jsem slabší MS které trvali 3-4dny pak MS skončila a dostala jsem MS bolesti v podbřišku že sem musela sáhnout po brufenu :roll: ale taky to přešlo a teď už ani nešpinim. Prý to špinění je normální 3-6 měsíců, moje kamarádka má tělísko 3 rokem a ten první rok byl prej šílený.. celý rok v kuse špinila i slabě krvácela ale pak jak když utne a teďka už 2 roky neví co je to MS . Tak doufám že u mě se to už vybláznilo a bude taky klid. Koncem srpna jdu na kontrolu tak uvidíme.

• Citovat
  • Upravit
133
19.10.18 15:43

Ahojky :) Holky, je nekdo s Kyleenou nafoukly a zadrzuje vodu? Mam ho 2 mesice. Porad trochu spinim, ale to mi az tak nevadi. Spis mam pocit, ze se zavodnuju a jsem takova cela natekla. A pribrala jsem 3 kila. Mam 6 mesicniho syna a byla jsem rada, jak pekne jdou tehotenska kila dolu. A ted najednou se to zaseklo a naopak jde vaha nahoru :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
21.10.18 10:55

@Haninen Ahoj :) Nemela jsi podobne zkusenosti jako jsem psala vyse? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
26.10.18 07:18
@Nikol1989
Ahojky. No teda co píšeš nejsou milé zprávy.
Je fakt že co jsem přestala kojit tak paradoxně jsem přibrala tři kila jak když luskne a teď se jich špatně zbavuju…
Tak vám teda nevím jelikož jsrm ještě řešila nějaké zdravotní problémy zda si nedat zase tu jaydess na 3 roky kterou mám vyzkoušenou a nebo mirenu co už je letitá a má ji spoustu kamaradek a jsou moc spokojený…Zaujalo mě u té kyleeny že má min hormonů tudíž bude šetrnější pro tělo…Tak jsem teda zase na vážkách.....A to jsem si ho chtěla nechat dát tento týden. Mám cyklus po porodu jak kdybych byla v přechodu…po 40 dnech a ještě 14 před MS mám strašný návaly že někam jdu a jak se zastavím tak jsem jak když na mě chrstnete kýbl s vodou…je to něco tak nepříjemného že jsem z toho úplně nešťastná.....
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
26.10.18 11:08

@misalina Ja prave porad kojim. Proto mi to prijde tak divny. Jasne, obcas si dam susenku, ale nejim to po kilech. Nejvic to pozoruju na obliceji. To bych se fakt musela ladovat od rana do vecera, abych nabrala ted uz skoro 4 kila. I partner rikal, ze uz jsem se mu po porodu zdala stihlejsi nez ted. Asi si to necham vyndat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.11.18 07:55
@Nikol1989 píše:
@misalina Ja prave porad kojim. Proto mi to prijde tak divny. Jasne, obcas si dam susenku, ale nejim to po kilech. Nejvic to pozoruju na obliceji. To bych se fakt musela ladovat od rana do vecera, abych nabrala ted uz skoro 4 kila. I partner rikal, ze uz jsem se mu po porodu zdala stihlejsi nez ted. Asi si to necham vyndat. :nevim:

Ano, podezříváš tělísko oprávněně. Je to hormonální blokace a ta má tento výsledek.
Během dneška najdu citaci jedné lékárnice o působení tělísek Jaydess - Kyleena - Mirena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.11.18 08:04

@Nikol1989 Tak cituji tu pharmaceutku.

„Zdravim vsechny damy, no bohuzel vam o telisku nemohu rici nic pozitivniho. Pracovala jsem pro lekarsky prumysl a myslim, ze jsem dostala dost informaci ohledne Jaydess, Kyleeny a Mirena. Je to vse jeden umely hormon zvany Levonogestrel. Tyto hormony se dostanou behem 2 hodin do celeho tela, proto ty pupinky, bolesti hlavy atd. I ty cysty jsou spojene s timto hormonem. U nas bezelo v televizi hodne poradu o Mirene a ostatnich teliscich, ale v Cechach asi ne. Tam si to farm. prumysl asi hlida a toto tema nikoho moc nezajima. Jedno je jiste, prostrednictvim Levonogestrelu prestava telo vyrabet vlastni progesteron a nastava prevaha estrogenu, nasleduje dost casto nerovnova stitne zlazy, pribirani na vaze, padani vlasu. Takze.. ja nikdy nikomu tyto teleska nemohu doporucit.“

Teď moje zkušenost: Mám již druhý rok tělísko Jaydess a po roce nošení mi naskočily 3 kg a již desátý měsíc se toho nemůžu zbavit a jako bonus za tu dobu jsem přibrala ještě jedno kilo. Jím vůbec nejméně, jak jsem kdy jedla, mám zvětšené břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
1.11.18 11:33

@I-na Moc dekuju za informace!! :srdce: Tim padem je to jasny. Necham si to vyndat. Zrovna vcera jsem si myla vlasy a nestacila jsem se divit, jaky chomac mi vypadal. Pokazde na podzim mi padaji vlasy, ale tohle byl extrem. Az se pritel vydesil, jestli nemam nejakou nemoc. Jinak moji mame ted zjistili, ze jeji stitna zlaza uz je prakticky cela „sezrana“. Autoimunitni poskozeni. Takze ja nechci riskovat a hormonalni antikoncepci uz si asi nedam zadnou. Budu to muset resit nehormonalne. Jeste jednou moc diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.11.18 15:54

Vyzkoušej to tělísko nehormonální, ale pozor je tam slabší antikoncepční účinek než u toho hormonálního. Držím palce ať to jde dolů. Znám dívku, které vyndali Mirenu a vzápětí doslova vyčůrala tři kila vody. Tak třeba potom vyndání napiš, jak se to podařilo shodit, jestli se ti bude chtít. Já si to tříleté tělísko ten poslední rok nechám (už by měla být klesající tendence hormonu v tělísku). Nedá mi to nevyzkoušet do konce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
1.11.18 16:17

Tak jak to tu čtu tak jsem z toho nějaká nesva…
Tohle jsem moc slyšet nechtěla…
Musím říct že tělísko jaydess jsem měla a byla jsem moc spokojená, žádná kila nahoru no prostě nic špatného ..
Kolem mě má spoustu kamaradek Mirenu a všichni si ji moc chválí, jsou to holky které už ji mají po druhé, mezi nimy měli mimco…
To že si to seda a člověk špínu třeba i 3 měsíce to asi k tomu patří …
Oni s mirenou nemají měsícky to já s jaydess jsem měla ale asi proto, že obsahuje podstatně míň hormonů…
Mám nemocná játra a tak jsem chtěla volit zlatou střední cestu tu kyllenu ale jal to tady čtu tak vlastně se tu hanbi všechna tělíska…
Ale myslím že když už antikoncepce tak tělísko je šetrnější pro organismus než tablety…
Tak uvidím prostě to vyzkouším a uvidím…
Nebo půjdu do mireny.
Ale já po porodu třeba taky hezky zhubla a pak najednou jsem z ničeho nic nabrala 4 kila , které se mě držej jako kliste, jsem z toho taky špatná když se mě starší dcera (6let) ptá jestli jsem zase těhotná ale musím říct že žádnou antikoncepci neberu a pocit mám stejný, nafoukla, zhoršila se mě pleť, cyklus mám tak 1× za 40 dní a mám před tím strašne navaly horka tak jsem právě myslela že telislem se to upraví…tak uvidím.
Jinak mám udělané komplet odběry od štítné žlázy po hormonalni profil a vše o.k. ( jsem zdravotník)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí