Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj mam dotaz, co si myslite ze je lepsi dat hned po porodu antikoncepsi nebo telisko ? cena je mi uplne jedno. chci mit jistotu ze pak proste nejakou dobu opravdu neotehotnim vim ze na 100% nefunguje nic ale prece jen. kojit nebudu takze je jedno jestli hormonalni nebo ne chci jen rady od Vas s cim jste byly/jste spokojene. uprednostnuji neco vazne ucineho (muj snoubenec ma hoooodne silne spermie
) ale nechci pak jeste vic pribrat!!! uz ted mam diky tehotenstvi 24kg nahore a to mam jeste mesic do porodu
tak co si mam nechat zavest ? diky za rady a odpovedi
jo a prosim neberte to nejak ze jem mrcha nebo tak ze pak proste po porodu nechci! deti to tak neni jen je mi 20 cekam vysnenou holcicku a tak 5-8 let proste s partnerem nechceme dalsi, tehu bylo narocne a ja uz prote nechci! NE HNED ale treba casem zase ![]()
Pokud chcete další až za takovou dobu a jsou ti fuk hormony, tak asi Mirenu - tělísko
zavádí se ale po šestinedělí ![]()
Domluv se spíš s doktorem ![]()
Mám již 5 té NEHORMONÁLNÍ tělísko ( 20 let užívání) a spokojenost,dá se nechat vytáhnout kdykoli před 5 tým rokem užívání,cena cca 500 /5 let .
@berry4 píše:
Mám již 5 té NEHORMONÁLNÍ tělísko ( 20 let užívání) a spokojenost,dá se nechat vytáhnout kdykoli před 5 tým rokem užívání,cena cca 500 /5 let .
500 na pět let?
co to je za tělísko? název prosím? protože tělíska co jsem četla jsou tak od dvou litrů výše..a když píšeš že se dá vyndat před pátým rokem, znamená to teda třeba i po dvou letech užívání?
Příspěvek upraven 22.05.12 v 19:39
@berry4 a jak to funguje mas MS? moc se v tom nevyznam
bolelo zavedeni,muzes mit sex bez problemu nebo neprekazi to tam nejak ?
@michi13 píše:
@berry4 a jak to funguje mas MS? moc se v tom nevyznambolelo zavedeni,muzes mit sex bez problemu nebo neprekazi to tam nejak ?
to mě taky zajímá řeším antiko po porodu a nic mi nehoví tělísko jsem ještě nezkoušela
Já měla mirenu,já bych ji chtěla i teď,ale mám za sebou během ni dost laparoskopii a problému,ale nemusí to být těliskem.....jinak je super,že nemusíš nic hlídat,MS nemáš,v ničem tě neomezuje a kdykoli si ji můžeš nechat vyndat a hned po tom se snažit o mimi a není nutná rádoby očista jako po anti…před 5 lety stála 6.000 teď už prej 7.000…ale myslím si,že to není moc.Je to jen jednorázová pálka ![]()
Tak mě můj mudr nabízí za tisíc. Nejlevnější. Asi si účtuje zavedení, nebo nevím. Říkal, že levnější není. A já o tom také přemýšlím. Ale to zavedení je pro mě silná káva…
@michi13 píše:
@berry4 a jak to funguje mas MS? moc se v tom nevyznambolelo zavedeni,muzes mit sex bez problemu nebo neprekazi to tam nejak ?
nehormonální znamená,že MS máš,myslim že se jmenuje DANA a ta stojí těch 500 asi..Ta lepší a hormonální,kdy MS nemáš je MIRENA.Zavedení jsem měla po prvním těhu po 6-ti nedělí.Príjemné to nebylo,protože se to zavádí hlouběji a mě to připadalo jako pohyby mimča
,ale nedá se říct,že je to bolest,to ne.
@wildcherry píše:
Já měla mirenu,já bych ji chtěla i teď,ale mám za sebou během ni dost laparoskopii a problému,ale nemusí to být těliskem.....jinak je super,že nemusíš nic hlídat,MS nemáš,v ničem tě neomezuje a kdykoli si ji můžeš nechat vyndat a hned po tom se snažit o mimi a není nutná rádoby očista jako po anti…před 5 lety stála 6.000 teď už prej 7.000…ale myslím si,že to není moc.Je to jen jednorázová pálka
amirena je hormonální nebo nehormonální? a jakto zavedení bolí to cítíš to pak v sobě?
tu cenu opravdu neresim je jedno jestli dam jednorazve 5000-8000 tis nebo jednou za 3 mesice 500.
@michi13 píše:
@jadviga jak myslis ze zavadeni je silna kava ?
silná káva to není,spíš strach co přijde,tlak a nepříjemný pocit v břichu…ale vyloženě bolest fakt ne.Možná jak bolesti při MS
@wildcherry píše:
silná káva to není,spíš strach co přijde,tlak a nepříjemný pocit v břichu…ale vyloženě bolest fakt ne.Možná jak bolesti při MS
fuj tAK DO tohoteda nejdu
![]()
a jak to ma u tech telisek partner neciti to tam ?? nedre ho to nebo tak nedo nedokazu si to moc predstavit
![]()