Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kojení není antikoncepce a to že kojíš a nemáš MS ti neznemožní otěhotnět
Moje kamaradka presne takhle otehotnela -v sestinedeli pri plnem kojeni.
To mi připomíná otázku typu: Můžeš otěhotnět, když už jsi těhotná?
Stejně hloupá otázka.
Na tuhle se mě ptala moje 21letá sestřenice ![]()
@Gabulle píše:
To mi připomíná otázku typu: Můžeš otěhotnět, když už jsi těhotná?
Stejně hloupá otázka.Na tuhle se mě ptala moje 21letá sestřenice
pozor, ale tohle možný je. Existují ženy, které mají 2 dělohy.
@lleennttiillkkaa
to jsem nezkoumala, nicméně já mám dělohu jednu, jeden pár vejcovodů a otázka mé sestřenky zarazila nejen mě, ale všechny přítomné na rodinné oslavě
Neřeknu, kdyby se mě zeptalo dítě, ale dospělá holka??
Stejně tak se mě ptala jestli cítím kopání a to bylo někdy kolem 11.tt. Hloupost asi nezná mezí
@Anonymní píše:
I když si dávame pozor?
a víš kolik takových opatrných dětí běhá po světě?
Ne přerušovaná soulož taky není účinná antikoncepce
@Anonymní píše:
I když si dávame pozor?
Ikdyž ho chlap vytáhne, můžeš otěhotnět. Nevím jak to jinak říct, ale už jak chlap zvlhne, tak ta tekutina obsahuje spermijky
A z přerušovaných souloží už vzniklo dětí jako smetí ![]()
Hmm…po porodu my to skončilo asi po třch týdnech pak dlouho nic a pak jsem začala malinkato špinit asi týden v kuse
a do ted opět nic ani menstruace nedošla ale ta taky dojít nemusí dokud kojím ne? ![]()
@Anonymní píše:
I když si dávame pozor?
Hele mysi taky dávali pozor, antikoncepce i kondom. a teď jsem ve 24tt ![]()
@Anonymní píše:
I když si dávame pozor?
jak se říká „stačí kapka a je z tebe matka“
navíc chlap když cítí vyvrcholení tak i ještě předtím většinou dojde k úniku menšího množství ejakulátu a i ta troška k otehotnění stačí. Pokud neplánujete v blízké době druhého potomka, tak ti radím zajít si pro antikoncepci pro kojící a nebo aspoň používat kondomy
spoléhat na kojení a nebo rychlost chlapa opravdu není dobrý nápad ![]()
@Obyy píše:
Hele mysi taky dávali pozor, antikoncepce i kondom. a teď jsem ve 24tt
teda to byla snad vůle Boží ![]()
(to nemyslím nijak zle
)
Tak mě třeba říkala doktorka, že když není pauza mezi kojením delší jak 3 hodiny, otěhotnět bych teoreticky neměla. Ovšem pouze teoreticky, radši mi napsala prášky
A i když si dáváte pozor, chlap před vyvrcholením vypouští tzv. kapky lásky, které obsahují sperma
@Iveta89 může přijít a nemusí, většinou přijde, když začneš dávat příkrmy a tím pádem vynecháváš kojení
Ahoj,nevím jak se zeptat ale nějak to skusím.Jsem dva měsíce od porodu,sex jsme měli po šestinedělí bez ochrany už hodněkrát,pozor jsme si dávali,menstruaci jsem od porodu ještě neměla,plně kojím,nejdelší pauza je v noci 6 hodin,bylo by možné takto otěhotnět?Nebo zatím ne,když to nedostávám?Otěhotněl jste někdo takhle?