Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Po porodu jsem brzy přišla o mlíko a po šestinedělí jsem hned dostala menstruaci. Nechala jsem si tedy píchnout Depo Proveru, se kterou jsem předtím byla šest let naprosto spokojená. Na konci dubna jsem dostala druhou dávku Provery, ale od té doby mi přijde, že kynu jak těsto, chuť na sex veškerá žádná, po celém těle mám kopřivku a exem, bolí mě prsa, jak kdybych byla těhu. Měly jste taky takové problémy??? Přešlo to, nebo jste s Proverou skončily tak rychle, jak to jen šlo??? Já se na ni asi příště vykašlu. Jen si nejsem jistá, jestli ty problémy mám po ní.
Kimovnik,já si ji nechala píchnout po porodu jen dvakrát a hodně jsem po ní měla zvýšenou chuť k jídlu a víc žen mi potvrdilo,že se po ní přibírá,takže už jsem si ji píchnout nenechala,mně osobně nevyhovovala.
já právě mám taky dvě dávky a nejspíš od ní dám ruce pryč. Ještě dotaz, nešlo by si teď nechat napsat prášky, aby se tělo srovnalo? Pomůže to?
Mě Depo Provera rozhodila zase hormonálně, už nikdy více. Krvácela jsem po aplikaci druhé dávky asi 3 měsíce, nakonec jsem musela na kyretáž, protože mi extrémně narostla sliznice a po kyretáži mi skoro zase rok nerostla. Měla jsem problémy pak s otěhotněním, takže za mě už nee.
za mě depo nikdy vííííííce
, 20 kg navíc, chuť na sex v prde.i, a doktor mi ještě tvrdil, že to není možné, že to tím není
. A jestli se to srovná práškama, to netuším, ale spíš bych byla za vysazení všech hormonů a počkat, až se s tím tělo popere a dát si třeba nehorm. tělísko
Tady se hlásí taky jedna husa, co si to nechala po šestinedělí píchnout - pod vlivem doktora, který tvrdil, že to zlepšuje laktaci..... Druhý týden po aplikaci jsem začala špinit, po týdnu otravného špinění jsem volala do ordinace, že mám tento problém a bylo mi řečeno, že mám přijít, že to přepíchnou. No mezitím jsem si načetla zkušenosti dalších, tudíž jsem si chtěla nafackovat a na přepíchnutí nakonec nejela a rozhodla se změnit doktora, protože ten současný mne vůůůbec neinformoval o možných vedlejších účincích a nalákal mne jen na tu lepší laktaci - na to slyší každá čerstvá matka… Tři týdny otravného špinění prošlo a já byla fakt šťastná, když to přestalo. Teď jen čekám, kdy ta mrcha bude z těla venku /aplikace v půlce března/. Zatím pořád plně kojím, takže menses se nedostavil, ale vůbec nevím, co se ve mě děje. Chuť na sex fakt není, s mužem se k sobě tiskneme jako sourozenci v zimě /vůbec to tak neznám
/… Trochu to tedy přičítám i kojení, ale i tak - děs. Navíc jsem se dozvěděla, že i moje segra skončila po té Depo Proveře na kyretáži - opakovaně nezastavitelně krvácela, po injekcích to zase nedostala a tak dokola, až nakonec skončila v nemocnici. Tudíž Depo Provera neeee!! Já si nadávám, kudy chodím. Navíc! Jsou to hormony - bůhví, co to způsobí těm našim miminkům za x-let! ![]()
Tak já mám za sebou tři dávky a zatím v pohodě. Dokonce jsem shodila ještě více než jsem měla před porodem. Brala jsem i u syna a docela dlouho a taky v pohodě. Taky jsem tehdy přečetla spoustu diskusí, jak se po ní tloustne a tak jsem ji přestala brát a nic se nezměnilo. Přibrala jsem spíš tím, že jsem začala pracovat a sedět v kanceláři.
Dík za zkušenosti, já s ní před těhotenstvím byla naprosto spokojená, menzes jsem vůbec neměla, nemusela jsem myslet na nějaké prášky, dokonce za dva měsíce po vysazení jsem to dostala a za další dva měsíce jsem byla těhu. Ale o mimi jsem tenkrát přišla kvůli prodělaným příušnicím.
Teď po porodu a opětovné aplikaci Provery se škrábu po celém těle až do krve, nejhorší je to v noci. Manžel si z legrace stěžuje, že půjde do bordelu, aby měl nějaký sex, protože se mnou nic není (vím, že by mě nikdy nepodvedl, na to nás s malým moc miluje
). Jsem z Provery najednou zklamaná a těším se, až bude to svinstvo z těla venku. Navíc se chceme pokoušet o druhé mimi, aby děcka byla dva roky od sebe. Snad to potom půjde. Teď bych si nafackovala za blbost zvanou depo provera
![]()
Ahojky, tak taky jedna nespokojená, já si nechala na doporučení dr píchnout první dávku v říjnu, měla jsem hodně silné mensky a už to v práci a celkově v životě hodně překáželo. První dva měsíce úplně super, žádná menstruace, chuť na sex, prostě všechno OK, ale pak, na začátku prosince, jsem začala špinit, pak mírně krvácet a vydrželo to celý měsíc, tak jsme druhou dávku píchly o více jak čtrnáct dní dříve, že se to spraví. No bohužel opak byl pravdou, po třech dnech jsem opět začala krvácet a vydrželo mi to skoro šest týdnů. Pak mi dr předepsala nějaké prášky, na deset dní, že naroste sliznice, pak budou normální mensky a upraví se to a zase nic, sliznice zřejmě nenarostla, protože jsem začla zase jen špinit a postupně zase krvácet, to už jsme ale s dr nečekaly, nasadila mi yasminelle nebo jak se to píše a byl zase dva měsíce klid a teď třetí, už jsem zase začínala a i během cyklu špinit, tak mi dneska dr předepsala Mercilon, tak uvidíme. No a to jsem původně chtěla Mirenu, jestli bych teda takhle krvácela půl roku až než bychom jí vyndaly a ještě za ní tady dala asi 7500,– tak potěš. No na prášky sice musím myslet, ale mensky mám zatím fakt slabší, tak jen doufám, že to vydrží. Takže zkušenost nic moc. Ale znám hodně holek, kterým naprosto vyhovuje. Fakt jsme každá jiná
Zdravím vás ženy.Taky jsem brala Depo Provera 4,5 roku. V létě 2011 jsem měla poslední.Tu v říjnu už jsem vysadila,doktorka už mi jí nechtěla dát,rok jsem totiž marodila se zádama a mám problémy s osteoporózou.Všechno se mi ale začalo zhošovat poslední dva roky zpět.To už ani neříkám,že jsem přibrala za ty poslední dva roky 20kg. Teď s velkýma problémama mám 12 kg dolu,ale jde to strašně pomalu dolů. Ale můj hlavní problém je,že měsíčky ještš stále nepřichází. Už mě to docela dost štve a doktorka vám řekne,že je to normální,že ani v srpnu je eště nemusím dostat.Kdybych si přečetla ty recenze před 5 leti o téhle antikoncepci,tak do ní nejdu ani ve snu
Majikasko, tak nějak, kdybych si tohle všechno tady přečetla dříve, tak do toho taky asi nejdu, mě hrozně lákala představa vymizení měsíčků, jelikož jsem celý život trpěla hodně silnými a to je slabé slovo. Taky mám do dneška problémy, poslední injekce a to jen druhá v lednu a teď na měsíčky čekám každý měsíc i přesto, že mám tři měsíce klasiku prášky, tak nic moc přesného.Fakt, už aby to svinstvo bylo z těla pryč a já se mohla alespoň na něco spolehnout
Ahoj Lucko,včera mi pani doktorka s úsměvem na tváři řekla,že můžu čekat rok až prej potom se to bude nějak řešit. Takže nic moc,možná tobě pomůžou ty prášky,já klasickou antikoncepci nemůžu jelikož jsem přehormonovaná,takže čekám a čekám. Taky mě lákala představa bez měsíčků,což mi náramně vyhovovalo,ale jak vidím,byla to jediná kladná věc v téhle antikonceoci. Bohužel,máme asi v sobě pěkného prevíta
![]()
Tak to asi bohužel na 100%, já začla brát ten Mercilon, nebo jak se to jmenuje a zatím jsem v pohodě, dokonce i měsíčky jen tři dny a nic moc síla, tak takhle by to celkem šlo. Já měla tu injekci jako předchůdce Mireny, ještě, že jsme ji nezavedly rovnou, půl roku bych fakt špinit nebo krvácet nechtěla, je to prý na stejné bázi, nevím, nevyznám se v tom
Přesně Lucko.Taky jsem měla Proveru jako předchůdce Mireny,ale už jsem docela zoufalá,měsíčky pořád ne a ne,to už mám kolikrát bolesti jako že už jo,pořád nic..tak mi fakt asi zbývá jen čekat,ale takhle ani nejsem si jista,abych nebyla v jiném stavu,kupovat testy pořád už mě nebaví…
![]()
Tak tomu věřím, z toho bych se asi zbláznila, jsem po nucené miniinterupci a bát se pořád, že by mi to hrozilo znovu, to už bych asi nedala. Mě se hlavně líbylo, to měsíčky nemít vůbec. Teď ani antikoncepci jako takovou vlastně nepotřebuji, jen co nejvíce zeslabit měsíčky, abych mohla vůbec fungovat. Proto jsem chtěla i Mirenu, mít na pět let skoro pokoj, to by se mi fakt líbylo, ale ještě, že jsme to nejdříve vyzkoušely takhle, než dát sedm tisíc a po půl roce to vyndavat a k tomu půl roku krvácet, no nakonec jsem i ráda. Já teď po těch druhých práškách měla měsíčky tři dny a úplně normální, nic extra silného, tak to by mi fakt vyhovovalo. Tak moc držím palečky, aby jsi to svinstvo už měla taky z těla, u mě už to tak vypadá ![]()