Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nelluška píše:
Myslela jsem, že už všechny ženy na světě ví, že kojení není antikoncepce, ale vidím, že ještě ne úplně všechny.![]()
já otěhotněla při kojení a ještě ke všemu jsme dávali pozor.
![]()
tak když o tom přemýšlí a nespoléhají jen na to, tak budou nejspíš v pohodě. Něco si o tom přečti. Myslela jsem, že dneska už všechny ženy ví, jak to s kojením je, ale vidím, že ještě ne úplně všechny
@Vera111 píše:
tak když o tom přemýšlí a nespoléhají jen na to, tak budou nejspíš v pohodě. Něco si o tom přečti. Myslela jsem, že dneska už všechny ženy ví, jak to s kojením je, ale vidím, že ještě ne úplně všechny
to nechápu…
![]()
@Vera111 takže uznej že to je dost nekvalitní „antikoncepce“ když nevíš kdy skončí její pochybná účinnost, stejně tomu nevěřím ![]()
@julniki píše:
@Vera111 takže uznej že to je dost nekvalitní „antikoncepce“ když nevíš kdy skončí její pochybná účinnost, stejně tomu nevěřím
proto tady o tom mluvím, že je to nespolehlivé právě kvůli tomu. Ale mě osobně tahle nespolehlivá antikoncepce spolehlivě chránila dva roky čemu nevěříš? Když neovuluješ, tak otěhotnět nemůžeš prostě. A kojení za určitých podmínek ovulaci zabraňuje. To znamená, že má stejnou funkci jako HA, jenže přírodní
Příspěvek upraven 15.05.12 v 15:35
@Kallkapa píše:
Jistě Ti odborníci také jedním dechem dodávaní, že žádná antikoncepce, kromě abstinence není stoprocentní. Proto je dotaz nesmyslně položený a ano, při kojení se dá otěhotnět. Jinými slovy, při každém sexuálním styku se dá otěhotnět. Jaké jsou pravděpodobnosti o tom už by se dalo polemizovat, nic méně zrovna u toho kojení bych tomu dávala tak 50 na 50..
chjo, škoda, že se těhu průkazka nechává v porodnici, já v ní fakt měla napsaný, že kojení za dodržení těch podmínek z odkazu (všech zároveň, takže ženský, co otěhotněly víc jak půl roku po porodu při kojení se už nepočítaj!) má kojení stejnou „úspěšnost“ jako kondom u nekojících žen. To znamená nějakejch 93% ![]()
@kate02 píše:
chjo, škoda, že se těhu průkazka nechává v porodnici, já v ní fakt měla napsaný, že kojení za dodržení těch podmínek z odkazu (všech zároveň, takže ženský, co otěhotněly víc jak půl roku po porodu při kojení se už nepočítaj!) má kojení stejnou „úspěšnost“ jako kondom u nekojících žen. To znamená nějakejch 93%
@Vera111 píše:![]()
jsem ráda, že nejsem jediná „úplně mimo“![]()
asi najdu někoho, kdo tu „moderní“ těhu průkazku, ve které jsou popsaný i metody antikoncepce po porodu, má…
![]()
@Vera111 mě je to docela jedno jak to doopravdy je, prostě tomu nevěřím, a může se to někomu nevyplatit. Nějaká žena uslyší „kojení je antikoncepce“ aniž by slyšela zbytek a už je „průser“ na světě, ale jak říkám, mě je to jedno, já nevěřím žádné antikoncepci
teda já sem taky myslela, že většina ženskejch ví jak to s kojením je, kojení není antikoncepce .....taky proto se předepisuje třeba Cerazette ![]()
ale tak když chcete dalkší dítko tak bych to neřešila …jinak ale teoreticky pokud se kojí hodně často tak by žena otěhotnět neměla …prakticky pokud další dítko fakt nechcete je lepší se chránit i jinak ![]()
iveta - jo menses dojít nemusí .já jí u prvního syna neměla přes dva roky (kojila sem do jeho 18.měsíců) u druhého jí také zatím nemám .........
@julniki píše:
@Vera111 mě je to docela jedno jak to doopravdy je, prostě tomu nevěřím, a může se to někomu nevyplatit. Nějaká žena uslyší „kojení je antikoncepce“ aniž by slyšela zbytek a už je „průser“ na světě, ale jak říkám, mě je to jedno, já nevěřím žádné antikoncepci
tak když tu dáš diskusi, kolik tady maminek otěhotnělo přes HA, tak se ti jich taky ohlásí bambilion. Každá, která zvažuje jakoukoli antikoncepci, se má nejdříve informovat. Takže, jestli nějaká taková uslyší, že kojení je antikoncepce a bude se spoléhat jen na tohle tvrzení, tak je to její blbost.
Jediná spolehlivá antikoncepce je sexuální abstinence. Protože jediná další možnost je Duch Svatý, ale ten už to prej nedělá
![]()
@julniki píše:
ale to je pak na úrovni tvrzení „já nevěděla, že HA se musí brát pravidelně a když se pravidelně nebere, nechrání“
![]()
@Vera111 píše:
tak zrovna u toho kojení se udává 98%
Sama píšeš toto : „Jediný problém je, že taková antikoncepce netrvá věčně a dotyčná neví, kdy se plodnost vrátila.“
Takže uznej, že těch 50 na 50 je férové číslo, když nevíš kdy se Ti ta plodnost vrátila.. ![]()
@Kallkapa píše:
Sama píšeš toto : „Jediný problém je, že taková antikoncepce netrvá věčně a dotyčná neví, kdy se plodnost vrátila.“Takže uznej, že těch 50 na 50 je férové číslo, když nevíš kdy se Ti ta plodnost vrátila..
ale to je furt dokola… prostě to s takovým procentem funguje, do půl roku dítěte za předpokladu, že je plně kojený v nějakejch maximálních intervalech… po půl roce se na to už spolehnout nedá, ale do půl roku jo…
Resp. se na to dá spolehnout jako na jiný antikoncepční metody ![]()
@kate02 píše:
chjo, škoda, že se těhu průkazka nechává v porodnici, já v ní fakt měla napsaný, že kojení za dodržení těch podmínek z odkazu (všech zároveň, takže ženský, co otěhotněly víc jak půl roku po porodu při kojení se už nepočítaj!) má kojení stejnou „úspěšnost“ jako kondom u nekojících žen. To znamená nějakejch 93%
Já ti Kate věřím.. já reagovala v podstatě na to, že je dotaz nesmyslně položen. Zakladatelka nenapsala - „dodržuji všechno co je na videu, jsem měsíc do porodu, nikdy jsem nic nezanedbala a k tomu všemu si ještě s partnerem dáváme pozor- dá se takhle otěhotnět?“ - Stejně bych jí napsala, že dá, ale že ta pravděpodobnost je nejspíš o dost menší.. ![]()
@kate02 píše:
ale to je furt dokola… prostě to s takovým procentem funguje, do půl roku dítěte za předpokladu, že je plně kojený v nějakejch maximálních intervalech… po půl roce se na to už spolehnout nedá, ale do půl roku jo…Resp. se na to dá spolehnout jako na jiný antikoncepční metody
Jen si zbytečně neotřískej hlavu o zeď ![]()