Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Obyy píše:
Hele mysi taky dávali pozor, antikoncepce i kondom. a teď jsem ve 24tt
@Iveta89 píše:
Hmm…po porodu my to skončilo asi po třch týdnech pak dlouho nic a pak jsem začala malinkato špinit asi týden v kusea do ted opět nic ani menstruace nedošla ale ta taky dojít nemusí dokud kojím ne?
Nemusí, já ji dostala až 13m po porodu, v roce se mi malá odstavila a pak došla MS
Achjo, to jsou otázky
A kde si slyšela že kojení funguje jako antikoncepce? To psali v Blesku ne? ![]()
Moje mamka při kojení dvakrát otěhotněla 2,5 měsíce po porodu (rodila třikrát během 23 měsíců), pozor si samozřejmě dávali
. Já kojím a jsem těhotná. Ale dokud jsem nechtěla otěhotnět, zajistila jsem si antikoncepci. Spolehlivější než přerušovaná soulož je abstinence
, ale co takhle se s doktorem na nějaké lepší domluvit?
Jinak jsi šťastná žena, když jsi to za ty dva týdny stihla už „hodněkrát“.
Za splnění určitých podmínek má kojení stejnou účinnost jako kondom u nekojících…
Ale 100% samozřejmě není nic ![]()
Už spousta matek doplatilo na tenhle mýtus a pak měli hned další dítě. Kojení tě neochrání před početím. Dokonce ani to,že ještě nemáš zpátky měsíčky, ti nezaručí, že znovu nezapadneš. Raději se chraňte, pokud nechceš teď dalšího špunta.
@kate02 píše:
Za splnění určitých podmínek má kojení stejnou účinnost jako kondom u nekojících…Ale 100% samozřejmě není nic
To by mě zajímalo jakých? To mi mušíš vysvětlit.
![]()
dávám jen odkaz. Je to zajímavé
http://www.antikoncepce.cz/?…
já při kojení otěhu hned při první sexu bez ochrany a to už třikrát. ![]()
@ArankaC. píše:
To by mě zajímalo jakých? To mi mušíš vysvětlit.![]()
![]()
viz. odkaz nad tebou
já to mimo jiný měla napsaný i v těhotenské průkazce ![]()
@Gabulle píše:
Ikdyž ho chlap vytáhne, můžeš otěhotnět. Nevím jak to jinak říct, ale už jak chlap zvlhne, tak ta tekutina obsahuje spermijkyA z přerušovaných souloží už vzniklo dětí jako smetí
to můžu jenom potvrdit! ![]()
jde o to, že kojení zastavuje plodnost. Takže ano, je to antikoncepce. Problém je ovšem v tom, že návrat plodnosti na sobě nepoznáte. První ovulace předchází první menstruaci, takže je možné otěhotnět v tomto prvním cyklu po porodu, aniž by žena tušila, že se plodnost vrátila.
Já jsem kojila dceru téměř do dvou let a menstruace přišla až po úplném odstavení. Ale kojila jsem několikrát denně a 6× za noc, takže opravdu často. Zpětně můžu říct, že po tu dobu jsem kojením chráněná byla, protože v té době k ovulaci nedocházelo. Ale můžu to říct pouze takhle zpětně, v ten aktuální okamžik jsem neměla šajnu, jestli zrovna náhodou poprvé neovuluji. Takže takto je to s kojením. Že přerušovaná soulož není antikoncepce, to netřeba rozebírat…