Dá se při kojení otěhotnět?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22614
14.5.12 23:24
@Obyy píše:
Hele mysi taky dávali pozor, antikoncepce i kondom. a teď jsem ve 24tt ;)
:palec: :palec: :palec: Já jsem brala antiko a dávali jsmesi pozor a teď máme 18ti měsíční cácorku :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
14.5.12 23:26
@Iveta89 píše:
Hmm…po porodu my to skončilo asi po třch týdnech pak dlouho nic a pak jsem začala malinkato špinit asi týden v kuse :| a do ted opět nic ani menstruace nedošla ale ta taky dojít nemusí dokud kojím ne? :nevim:

Nemusí, já ji dostala až 13m po porodu, v roce se mi malá odstavila a pak došla MS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
14.5.12 23:38

Achjo, to jsou otázky :) A kde si slyšela že kojení funguje jako antikoncepce? To psali v Blesku ne? :roll:

• Citovat
  • Upravit
8566
14.5.12 23:49

Ano, při kojení se dá otěhotnět. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
15.5.12 07:01

Moje mamka při kojení dvakrát otěhotněla 2,5 měsíce po porodu (rodila třikrát během 23 měsíců), pozor si samozřejmě dávali :nevim: . Já kojím a jsem těhotná. Ale dokud jsem nechtěla otěhotnět, zajistila jsem si antikoncepci. Spolehlivější než přerušovaná soulož je abstinence :mrgreen: , ale co takhle se s doktorem na nějaké lepší domluvit?

Jinak jsi šťastná žena, když jsi to za ty dva týdny stihla už „hodněkrát“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
15.5.12 07:05
@Kallkapa píše:
Ano, při kojení se dá otěhotnět. :)
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
15.5.12 07:28

Za splnění určitých podmínek má kojení stejnou účinnost jako kondom u nekojících… :nevim: Ale 100% samozřejmě není nic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
15.5.12 07:57

Už spousta matek doplatilo na tenhle mýtus a pak měli hned další dítě. Kojení tě neochrání před početím. Dokonce ani to,že ještě nemáš zpátky měsíčky, ti nezaručí, že znovu nezapadneš. Raději se chraňte, pokud nechceš teď dalšího špunta.

• Citovat
  • Upravit
ArankaC.
15.5.12 08:02
@kate02 píše:
Za splnění určitých podmínek má kojení stejnou účinnost jako kondom u nekojících… :nevim: Ale 100% samozřejmě není nic :-)

To by mě zajímalo jakých? To mi mušíš vysvětlit. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17630
15.5.12 08:14

dávám jen odkaz. Je to zajímavé
http://www.antikoncepce.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
15.5.12 08:19

já při koju otěhotněla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
15.5.12 08:22

já při kojení otěhu hned při první sexu bez ochrany a to už třikrát. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
@ArankaC. píše:
To by mě zajímalo jakých? To mi mušíš vysvětlit. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

viz. odkaz nad tebou :) já to mimo jiný měla napsaný i v těhotenské průkazce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7711
@Gabulle píše:
Ikdyž ho chlap vytáhne, můžeš otěhotnět. Nevím jak to jinak říct, ale už jak chlap zvlhne, tak ta tekutina obsahuje spermijky ;) A z přerušovaných souloží už vzniklo dětí jako smetí :)

to můžu jenom potvrdit! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
15.5.12 08:26

jde o to, že kojení zastavuje plodnost. Takže ano, je to antikoncepce. Problém je ovšem v tom, že návrat plodnosti na sobě nepoznáte. První ovulace předchází první menstruaci, takže je možné otěhotnět v tomto prvním cyklu po porodu, aniž by žena tušila, že se plodnost vrátila.
Já jsem kojila dceru téměř do dvou let a menstruace přišla až po úplném odstavení. Ale kojila jsem několikrát denně a 6× za noc, takže opravdu často. Zpětně můžu říct, že po tu dobu jsem kojením chráněná byla, protože v té době k ovulaci nedocházelo. Ale můžu to říct pouze takhle zpětně, v ten aktuální okamžik jsem neměla šajnu, jestli zrovna náhodou poprvé neovuluji. Takže takto je to s kojením. Že přerušovaná soulož není antikoncepce, to netřeba rozebírat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí