Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Amelie30 píše:
Holky, díky moc.Čtvrté opravdu nechci, protože tři děti bohatě stačí a když k tomu přičtu věk a zdravotní stav, fakt ne. V tomto mám jasno.
Ještě se zeptám, nevím, jestli budu rodit normálně nebo císařem. Oba přechozí porody byly přirozenou cestou, ale to jsem ještě neměla vysoký tlak. Při císaři lze sterilizaci udělat, že? Počítám, že po přirozeném porodu mi ji neudělají a že budu muset na zákrok do nemocnice. A další věc, platí se tento zákrok? Někde píší, že ano, někde zase, že ne.
Ano, při císaři se to standardně dá udělat.
Ahoj, taky doporučuji sterilizaci.
Křečové žíly byly (stále jsou…) můj strašák, po 2. dítěti už to bylo fakt hrozné, začaly mi trombozy. Nechala jsem si dát nehorm. tělísko, ale 2 roky jsem bojovala s příšernou menstr., bolestmi břicha… Takže jsem se domluvila s dr na té sterilizaci. Byla zadarmo - na pojišťovnu, je tam podmínka minimálně 2 žijící děti a věk myslím nad 36, já to měla hlavně z těch zdravotních důvodů, trombozy pořád, operace křečáků už 2×, tělísko s problémy… Jsem moc spokojená, zákrok v pohodě, žádné bolesti, 2 malé jizvičky, z toho jedna v pupíku. Měla jsem tedy jen jeden vejcovod (předtím mimoděložní), myslím, že při obou vejcovodech jsou ty jizvičky 3.
Asi dost záleží na dr., jak to zhodnotí a pojišťovně popíše tvou situaci, abys to mohla mít zadarmo. Jinak to je myslím kolem 15 tisíc…
@Amelie30 šla bych do sterilky. Ztráta chuti k sexu? to je nesmysl
sterilkou nepřijdeš ani o hormony, ani o nic, co by tu chuť mělo nějak ovlivnit..
Mam sterilizaci. Respektive odstranene vejcovody. Je to jen mechanicka prelazka, vse funguje hormonálne normalne. Nevzalo mi to chut k sexu, nepribrala jsem ![]()
Díky moc, holky, přesvědčily jste mě, že je to dobrý nápad.
Teď už jen pozjišťuji podmínky, škoda, že se to nedá udělat i u klasického porodu, vzala bych to při jednom. ![]()
@Amelie30 píše:
Díky moc, holky, přesvědčily jste mě, že je to dobrý nápad.Teď už jen pozjišťuji podmínky, škoda, že se to nedá udělat i u klasického porodu, vzala bych to při jednom.
Pri tom cisari se udelat da. Nicmene he tam podminka toho ze souhlas musi byt poprve a po min.14 dnech potvrzeny pidruhe. takze musis pozadat dostatecne dopredu. Po normalnim porodu to nechteji delat. Ze neni prehledny teren laparoskopicky.
Obnovuji diskuzi.
Taky zvažuji buď Mirenu nebo sterilizaci. Je mi 40, mám 3 větší děti (10-18). S manželem jsme se rozešli, mám nového partnera, sex máme fakt často a já opravdu nechci řešit další dítě. Zatím používáme kondomy, ale pro oba to je nepraktické. Co myslíte, že by bylo lepší? Hlavně pro tělo.