Tělísko pro nerodičku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
53
24.1.18 21:45

Tělísko pro nerodičku

Ahoj. Chtěla bych se zeptat, zda-li je tu nějaká nerodička, která si nechala zavést tělísko na 3 roky a byla by mi ochotna napsat bez obalu od A do Z. Pořád váhám, jelikož je docela drahé a bojím se, že mi nesedne. Hlavně mám strach z bolesti při zavádění.
Nyní beru HA Foxinette a chtěla bych plynule přejít..

Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58
24.1.18 22:01

Ahoj. Nechala jsem si před asi čtyřmi lety zavést nehormonální měděné tělísko, přímo nějaké to malé, pro ženy co nerodily. Moje lékařka ho aplikuje při menstruaci, aby byl krček pootevřený. Zavádění teda příjemné nebylo, celkem to zabolelo, ale je to pár sekund. Během celé doby, co jsem ho nosila, jsem žádné potíže neměla (jak se někde uvádí záněty apod.), fungovalo dobře, vyndání skoro cítit není a s následným otěhotněním po odstranění také problém nebyl. :D Takže za mě spokojenost, jednou se k němu vrátím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
24.1.18 22:01
@TynazBrna píše:
Ahoj. Chtěla bych se zeptat, zda-li je tu nějaká nerodička, která si nechala zavést tělísko na 3 roky a byla by mi ochotna napsat bez obalu od A do Z. Pořád váhám, jelikož je docela drahé a bojím se, že mi nesedne. Hlavně mám strach z bolesti při zavádění.
Nyní beru HA Foxinette a chtěla bych plynule přejít..Děkuji :mavam:

Neee telisko ne…ja v zivote nemela zanet..s teliskem 2 do mesice..nedoporucuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.18 22:02

Kamarádka si ho dala a dopadla s těžkým zánětem. Léčila se upozornuji tři měsíce, nemohla se zbavit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.18 22:03

Ale brané pilule jsou taky svintvo, to si moc nevybereš

• Citovat
  • Upravit
6257
24.1.18 22:04
@Andy27 píše:
Neee telisko ne…ja v zivote nemela zanet..s teliskem 2 do mesice..nedoporucuju

Tak mate stesti…znama si musela taky vyndat nechat..po tom co se ji zanet pres telisko dostal do delohy..telisko se nedava nerodickam kvuli hlavne tem zanetum atd..a moznym nasledkum :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
24.1.18 22:19

Aha, děkuji, tak asi zůstanu u těch prášků.. :D i když mě teda trápí hodně kvasinky, ale tak nějak už jsem si zvykla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
24.1.18 22:23
@TynazBrna píše:
Aha, děkuji, tak asi zůstanu u těch prášků.. :D i když mě teda trápí hodně kvasinky, ale tak nějak už jsem si zvykla

No to kord jestli te trapi kvasinky..to o nem ani neuvazuj :lol: ja brala a byla jsem spokojena nakonec s nuvaring krouzkem..sama ho zavedes do sebe na tri tydny a pusobi jen tam :srdce: je velmi setrny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.18 22:30
@TynazBrna píše:
Nyní beru HA Foxinette a chtěla bych plynule přejít..Děkuji :mavam:

Ségra byla nadšená z toho že si mobla nechat zanést tělísko a ještě nerodila ale teď už tak nadšená neni. zavádění ji prý strašně bolelo a dokonce se mi svěřila, že by už chtěla dítě, klidně i neplánovaně, nechat to náhodě ale ví, že se to nestane.. navíc už měla 3× za tu dobu kvasinky…má ho půl roku a asi si ho nechá vyjmout.

• Citovat
  • Upravit
568
24.1.18 22:31

@TynazBrna kvasinky způsobuje právě braní antikoncepce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
24.1.18 22:35
@linda755 píše:
:roll: :roll: :roll:
Fakt je tak NEPOCHOPITELNÁ myšlenka pro tolik lidí, že každá žena je jiná, má jiné zdravotní problémy a reaguje jinak na různé věci? :zed:
Kvasinky a záněty podle mého vyžadují určitou predispozici. Jsou ženské, co se toho nemůžou zbavit, a takové, co o to nezakopnou celý život. Což je i můj případ, a dlouholeté braní HA na tom opravdu nic nezměnilo.
Jako pokud v autě nabouráte do stromu, a zároveň vám nad hlavou přeletí letadlo, tak ještě nejde říkat, že to letadlo může za vaši havárku. :?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
24.1.18 22:46

Mám tělísko nejmenší zlaté - je o 300 dražší než měděné, na tomhle fakt nešetřit.

Zavádění velká bolest, ale jen pár sekund a pak tupější bolest po zbytek dne.

Nestěžuji si, menstruace pravidelná, ač o něco delší než při HA, ale zase já mám přirozeně delší cyklus, takže se to vyváží. Už bych se k HA nevrátila. Nemusím se starat o antikoncepci ani o žádný polykání prášků. Ano, spousta kamarádek říká, že polykat prášky není problém, ale nemuset je polykat je fakt osvobozující.

Zánět žádný, ani žádné problémy. Lituji, že jsem do toho nešla dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
24.1.18 22:47
@linda755 píše:

Bože, to je kravina :roll: To jsi zjistila kde, na medicíně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
24.1.18 23:29

@LAlezane umítě číst leták, kde to přímo zmíněné? @tyniste konec konců mi to potvrdila i praktická lékařka. takže žádná kravina, je to jeden z faktorů častých opakovaných kvasinek. Příště se naučte číst letáky „doktorky“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
24.1.18 23:45

Jasne ze muze…hormony a zmeny ph 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie