Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nikdy jsem netouzila po velké svatbě. Škoda peněz. Za všechny ty prachy raději svatební cestu atd. Ségra měla jen svědky a fotografa a super. Nikdy nelitovala
my měli 25 lidi a jako zbytečně peníze. Akorát jsem čekala, kdy se kdo jak ožere atd
![]()
Tak si zajděte třeba někam na oběd a pak zoo, zábavní centrum apod dle věku dítěte.
My jsme měli mít takovou střední svatbu…asi 60 hostů, obřad na zámku, hostina v restauraci, hudba, tanec…přes třičtvrtě roku plánování a pak nám do toho hodil vidle covid…napřed že můžeme mít jen 30 hostí, pak dokonce 20…no a týden před už jen 15…nastesti jsme byli celou dobu v úzké komunikaci jak s hudbou tak s restaurací a už ve chvíli kdy to stáhli na těch 20 jsme jim volali že je rušíme, že to v takovém počtu nemá smysl a kdoví jestli to vůbec úplně nezakazou…takže obřad byl sice v obřadní síni na zámku ale jen s rodiči, venku teda pak čekalo ještě pár lidí se kterými nás fotograf vyfotil v parku. Pak jsme jeli ke švagrové kde oni mají z garáže udělany domácí bar…tam nám švagrové nachystaly luxusní svíčkovou, a pak nám i z počítače pustili hudbu na první tanec. Nějaké ty hry jsme taky zahráli. A bylo to vlastně strašně fajn. Jediné co mě mrzí že krom rodičů a bráchy jsem tam neměla ze své strany nikoho protože nechtěli jakoby obtěžovat u švagrové doma… Ani svou svědkyni a zároveň nejlepší kamarádku která se bohužel týden před nakazila takže byla v karantene. Zaskočila manželka svědka (kterou teda taky dobře znám)
Jinak ničeho nelituji…odložit svatbu jsme samozřejmě mohli, ale byla jsem těhotná a chtěli jsme miminko přivést do manželství a nikdo tehdy nevěděl jak dlouho budou ta opatření trvat takže jsme byli rádi že jsme nebyli omezení ještě třeba zákazem vycházek a přejezdy mezi okresy (které pak následovaly)
Pohledej diskuzi z předešlých dní, kde dva studenti chtějí svatbu pro rodinu a přátele (cca 50 osob) a nemají na to peníze…..já osobně bych byla pro malou svatbu s tím, že pro zbytek rodiny a přátele můžete uspořádat grilovačku. Ušetřené peníze využijte do bydlení nebo na dovolené.
Vdávala jsem se na začátku 8. měsíce na radnici a jen se svědky a rodiči. Neměnila bych a jsem za to ráda.
Byla jsem pak na svatbě příbuzných a jen mě to utvrdilo v tom, že jsem se rozhodla správně.
Mně by mrzelo nemít tam nejbližší lidi.. obvykle v menších rodinách se dostaneš pod 30 lidí, to se uplatit dá
užij si šaty, fotky, obřad a určitě slavnostní oběd a pak raut… pokud by vás bylo kolem 20 tak to není zas taková darda… něco vyberete zpátky…
a pokud jen ve 2, tak to už bych letěla k moři a udělala plážovou svatbu
https://www.novinky.cz/…za-to-333120
a pak to zde zoficializovala a udělala pro nejbližší aspoň odpolední-večerní posezení..
fakt záleží na vás.. vyhodit 150 a více tisíc za velkou svatbu se mi zdá už prostě dost…
Příspěvek upraven 16.12.24 v 14:00
Já měla svatbu klasickou, cca 60-70 lidí a zpětně viděno - jo bylo to super - ale je to fakt v podstatě jen vyhazování peněz (a to jsem s mužem stále, takže to není o tom, že by se manželství „nepovedlo“). Rozhodovat se znovu, udělám svatbu malou a za ušetřené peníze jedu někam do exotiky
Jestli máte dítě, tak mi velká svatba přijde už vůbec jako přežitek. rodina už jste, teď vám jde v podstatě jen o ten papír ![]()
Příspěvek upraven 16.12.24 v 14:00
Měli jsme malou svatbu, dohromady 12 lidí když počítám i 8 měsíční dceru
šaty jsem měla ze second handu, měli jsme obřad na úřadě a pak šli na oběd do hezké restaurace, kde jsme poseděli až do večera. Dohromady se vším jsme se vešli do 12 tisíc. Nelituju a nikdy litovat nebudu. Původně jsme plánovali větší svatbu i s tématem a cca 50+ lidmi, ale ani mně a ani manželovi se nechtělo korigovat tolik lidí. Určitě by se tam někdo opil, pohádal, nechtěla jsem si ten den kazit zbytečnými konflikty. Škoda peněz ![]()
Tak s ditetem je uz asi zbytecne si hrat na nejakou pannu nevěstu, kterou rodice davaji z domu. Navíc pro vas uz to jsou opravdu zbytecne vydaje.
A jestli nebudes litovat. No, asi jo, ale ten vlak uz ujel. ![]()
Vetsina lidi, co znam a udelali to takto, pak v lete poradali svatbu II. ala grilovacka. Ale možná chteli jenom vybrat svatebni obalky, u nekterych tomu verim ![]()
My se brali loni, obrad s rodinou, odpolední, cca 20 lidi celkem, v meditacni zahradě, pak presun ke znamym na barak se zahradou, kde byla hostina formou večerní grilovacky. Zde cekalo dalších asi 15 kamarádů.
Bylo to skvělé a jsem rada, ze ani ve 40 jsme se neodbyli uradem, obed a domů. Myslim si, ze svatba jen se svedky je buď pro lidi, co opravdu nesnesou pozornost nebo pro ty, kdo musi extrémně šetřit.
My nevyhazovali peníze z okna, spoustu veci se zarizovalo podomácku, po známých, za hubičku, treba kadernici jsem vubec neresila, saty mela z Vinted
ale ten den byl fakt super a neni tyden, abych si na neco z toho dne nevzpomněla
vsichni jsme si to uzili, dobre se najedli i napili, pobavili se, hromada vzpominek i fotek.
A to jsem byla driv clovek, co nad svatbou tak trochu ohrnoval nos. Neverila jsem tomu, ale vnitřně cítím velky rozdíl, kdyz nyni mluvim a premyslim o svem muzi jako o manželovi a ne jen jako o partnerovi.
udelat z toho jen uredni akt bych povazovala tak trochu za nedůstojné a citim, ze by me to mrzelo ![]()
Vsak nemusite mit svatbu za sto tisic…
@Lucy75 jak pise Lucy, nemusite mit na svatbe 50 nebo víc lidi a resit ubytovani pro x lidu. Nemusite mit prstynky z bileho zlata za dvacku. Ani fotografa za dalších 15 litrů.
My meli obrad az odpoledne, takze se neresil i obed i večerní raut a celodenni starost o jidlo, pití, zábavu. Obrad ve ctyri, grilovacka od šesti, do pulnoci se rozvezla cca polovina hostí domů, nejvetsi držáci zustali do ranních hodin.
Neslo o vysokou sumu a vynaložený peníz se vratil v darech. A i kdyby se nevrátil, porad by to stalo za to.
My měli svatbu o 11lidech, pouze rodiče, prarodiče, svedci, bratr a dcera. Takže nejbližší rodina. Pak jsme měli oběd, kde jsme si pouze domluvili místo, jinak si každý objednal, na co měl chuť. Po obědě jsme si posedeli na zahradě u kafe a dortu, toť vše.
Nikdy jsme nechtěli ani jeden velkou svatbu, nelitujeme ničeho.
@Silvianna píše: Více
My měli něco podobného. 13 lidí, včetně 3 dětí a nikdy jsme nelitovali, peníze jsme potřebovali na jiné věci. Měli jsme oběd, kafe, na stole koláče, něco slaného, k večeru jsme to ukončili a vyrazili se svědky do baru na diskotéku.
Ahoj, čeká mě svatba.
Jelikož už vím kolik je kolem toho zařizování a peněz napadlo nás ze bychom si nakonec udělali nějakou malou svatbu jen se svědky a našim malým.
Vy co jste to takhle měli mrzelo vás pak ze jste neměli tu klasickou svatbu s lidmi hostinou atd.?
Docela se mi líbí ten nápad ze tam budeme jen my zároveň ale jsem vždy chtěla mít celý den nějak speciální (prave jak bývá třeba hostina, různé hry atd) a proto se bojím ze by me mrzelo ze budeme mít hezky obřad ale tím ten náš výjimečný den končí. Nebo měli jste nějakou aktivitu po obřadu aby to neskončilo jen u nej?