Téměř 11timěsíční jak
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Téměř 11timěsíční co vařit a jak podávat?
Holky, prosím o radu. Malej bude mít za 3 týdny 11 měsíců a moc mě nechce nepomixovanou stravu…prý už by pomixované jíst neměl
Myslíte že je to velký problém, když mixuji? Navíc má stále problémy s kakáním…když uvařím rýži tak pláče, že se nemůže vykakat…takhle to je i po bramborách a mrkvi…Poradíte prosím co vaším prckům vaříte v tomto věku? Jestli mixujete, nebo jak jídlo podáváte? Děkuji za každý příspěvek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já mixovala ještě do nedávna, přestala jsem asi před měsícem tj. před jejím rokem a půl..sama začla mixované odmítat
s kakáním neporadím, malá s tím nikdy problém neměla..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na kakání nám pomohl sirup lactulosa a už ani nemusíme používat, spravilo se to.-)))a s mixováním neporadím, my máme 8 měsíců a jsme bez zubů, tak mixujem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mixování bych neřešila. na kakání jsou prý dobrý švestky, třeba švestková přesnídávka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vuninka kluk začal brát nemixovaný asi tak před měsícem, nijak jsem na to netlačila, protože holka začala nemixovaný jíst někdy až na roce a půl asi ![]()
prostě to nechtěla, plivala to a když už jedla, tak toho snědla strašně málo - takže jsem pořád jen poslouchala, jak už musí apod. a dělala si to podle sebe - ted jí budou v srpnu tři roky a nikdo by nepoznal, že měla mixováno tak dlouho, ale zase pokud dostala křupku, nebo rohlík nebo něco takovýho, tak to v pohodě zvládnula
jinak u nás jedem hlavně na skleničkách, a ještě dlouho budeme - bohužel musíme
jinak potíže s kakáním jsme taky měli u obou dětí - už nevím, co zabíralo na malou, ale klukovi dávám hodně často přesnídávky ze švestky - a ted mu to dávám už jen jako prevenci a je to docela v pohodě a taky je potřeba k tomu dostatek tekutin, obzvlášť, když právě dáváš něco zacpávacího - jenže u nás je to s tekutinama boj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vuninka řiď se podle toho, jak chce jíst dítě, ne co by „mělo“. Když odmítá jíst kousky a má zažívací potíže, tak bych klidně mixovala. Však uvidíš sama, jak to bude postupovat. Sem tam zkus kousky a uvidíš. A kolik vypije tekutin? To může být třeba problém… A jak jí ovoce a zeleninu? V jakém stavu myslím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na kakani zkusit laktobacily, vyleci to strevni mikrofloru.. S tim mixovani bych se netrapila, kdyz bude chtit tak si rekne.. Nebo ji naucit na polevku a davat po kouskach rohlik rozmocit na tu lzicku, tak sem to ucila malou v 7 mesicich
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vuninka Krom masa nemixuju nic, mačkám šťouchadlem na brambory, přijde mi to akorát, nezáleží na počtu zubů, ale na snaze kousat, dásněmi se dá pokousat hodně (by mohli staří lidé bez zubů vyprávět). Kousat se učí na kukuřičných křupkách, banánu (ten už nemačkám, ukusuje sama). S kakáním neporadím, jen si pamatuju, že kamarádka kvůli tomuhle problému prckovi kupovala švestkovou šťávu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já holce musela všechno mixovat ještě v roce a půl, jinak by nesnědle nic. V té době nebyla ochotná kousat vúbec nic ani rohlík. Byla jsem z toho nervózní. Zlomilo se to skoro až ve dvou letech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@venid píše:
@Vuninka řiď se podle toho, jak chce jíst dítě, ne co by „mělo“. Když odmítá jíst kousky a má zažívací potíže, tak bych klidně mixovala. Však uvidíš sama, jak to bude postupovat. Sem tam zkus kousky a uvidíš. A kolik vypije tekutin? To může být třeba problém… A jak jí ovoce a zeleninu? V jakém stavu myslím.
ovoce mu dám jen oloupané a zbodne to…i zeleninku když dám chleba nebo rohlík a sušenku tak taky bez problému a tekutin vypije cca 800 ml když nepočítám mlíčko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mixování bych neřešila, my máme rok a také mixujeme, vařím malé pořád zvlášť a oběd mixuju, jinak kaše s ovocem, chleba s máslem a zeleninkou, kousky ovoce papáme celé kousky, tak proč oběd nepomixovat? Na kakání zkus lactobacilky, upraví to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vuninka nam bude rok a kdyz mu udelam jidlo a ani trochu nepomixuju tak by mi to taky nesnedl.. udelam maso se zeleninou a rozmixuju je z toho jakoby omacka a k tomu pak varim treba spagety nalamane na kratounko, to sni, nebo brambory a ty jen rozmackam vidlickou.. ja bych si stim hlavu nedelala
vzdyt je porad jeste malej, az bude chtit a bude se na to citit tak zacne jist klasicky jidlo, uvidis. Hlavni je, ze ti chleba, ovoce apod na kousicky papa. To je dobre, protoze je zrejme, ze ty kousky so zpracovat umi. Jako nas. Ale obidek proste mit trochu pomixovanej musi:-D ale kdyz loudi od nas z talire tak to zbasti vsecko..zajimave..
S tema tekutinama se teda mate. Co bych za to ja dala, kdyby mi malej takhle bumbal..kdybych to do nej necpala po lzickach a strikackou tak by mi vypil tekutin za den tak max stovku
ale my se stim pitim trapime odjakziva..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vuninka no vidíš, tak buď v klidu
A s tím zažíváním zkus už tady doporučené nebo se poraď s doktorkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a na to kakani nam hodne pomaha dat do papani lzicku olivoveho oleje. Pak kaka krasne..mel taky hrozne problemy a pri tlacebi plakal, ale posledni dobou kaka zase nejak moc:-D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Radanka25 píše:
Mixování bych neřešila, my máme rok a také mixujeme, vařím malé pořád zvlášť a oběd mixuju, jinak kaše s ovocem, chleba s máslem a zeleninkou, kousky ovoce papáme celé kousky, tak proč oběd nepomixovat? Na kakání zkus lactobacilky, upraví to
chleba s máslem jen nalámeš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit