Téměř 3letá kadí pouze do pleny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Máme podobný problém, akorát že dcera bude mít 3,5 let. Noční plínky nemáme, denní taky nemáme, na čůrání si říká, i když si sama nezajde ale kadí zásadně do kalhotek a to bez upozornění, takže to je ještě horší… dneska je první den ve školce a čekám co bude…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, asi bych poslechla dr. Kamarádka to měla se synem a týden se jí nevykadil, musel pak do nemocnice jak ho to bolelo, časem na to přijde a bude chodit na WC neboj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem zapomněla dodat - za poslední 3 měsíce se jí zhruba 4× stalo, že když byla na nočníku čurat, tak jí nejspíš „omylem“ vyklouzl pidi bobek (velikost slimáka). Ale stejně proběhlo velké chválení, odměna, spláchnutí a mávání na záchodě…Jinak to prostě drží, kroutí se a jakmile jí dám plínu, tak je to venku. Fígl s položením plíny do nočníku taky nevyšel…
zakl.
- Citovat
- Upravit
A kaká jednou denně, nebo jak to má? Já bych viděla jako řešení, že ve školce se prostě nevykaká a doma dostane plínku, aby se v klidu vyprázdnila.
Zkušenosti mám bohaté, dcera zvládla kakání do nočníku až po čtvrtých narozeninách. Ve školce prostě nekakala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doktorka má pravdu, nelámala bych to přes koleno a dala bych tomu čas. Protože se Ti může stát (a náběh máte slušný), že Ti přestane kakat úplně. A to je potom teprve průser. Proti tomu kadění do plíny není nic. ![]()
Příspěvek upraven 19.06.16 v 19:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Radu nemám, spíš jen podpořím, že nejsi sama, u mě v rodině je 3,5 letý a ten si ani o tu plínu neřekne, hodí to slipů. Do školky chodí. Asi bych jim to tam vůbec neříkala
Hlavně to chce nestresovat, i když je mi samozřejmě jasný, že to asi nejde.
- Citovat
- Upravit
Sestry syn měl úplně to samé a do školky ho sestra dala jelikož vyzkoušela všechno a Dr. řekla ať ho nechá. Měsíc chodil ve školce jen čůrat a kakal až doma opět do plenky
teď už bezproblémů chodí na záchod do nočníku jen čůrat
tak vydržet určitě to přejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to máme stejně, je přes den bez pleny, na noc teda ano, ale bobek jedině do ní. Je mu 2,5, ok je ještě čas, ale myslím, že on chápe, že by měl na záchod nebo do nočníku, ale má z toho procesu úplně děsivou představu. Je schopnej mi takhle udržet i průjem ( nechápu), dokud mu tu plínu nedám. A to jsem před týdnem zkoušela ho držet nad záchodem, to jsem ještě neviděla ten hysterák a amok, fakt se už mohl podělat, ale držel to a řval a brečel…no je mi jasný, že není připravenej a tak jsem mu plínu dala a hned byl spokojenej. Jemu nevadí vidět bobka v plíně, nebo tak, ale on prostě dle mého nedokáže vstřebat, že mu z těla něco leze a on to vidí. Taky se stalo, že při čůrání z něj jednou nebo dvakrát vypadl úplně malinkatej bobík, byl úplně v šoku a stál vedle toho nočníku a děsně brečel. Tak jsem ho chválila, že je to dobře a šli jsme to spláchnout do záchoda, tak mu mával, pohoda. Ale víc prostě ne. Jedině plína. Fakt by mě zajímalo, kdy dospěje k tomu, že ten záchod přece jenom není tak špatnej a přestane tu plínu vyžadovat. S čůráním nemá problém, nočník, záchod…venku…jen ten bobek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak jí do té školky dej, oni si s tímto problémem poradí. Synovec měl úplně to samé, do školky nastoupil a plínku tam nevyžadoval počkal si s velkou potřebou na doma. A tak to asi bude mít i tvoje malá, tam i uvidí že ostatní děti také chodí na WC a to jí bude bavit, bude to pro ni atraktivní. Nakonec se to naučí ve školce, uvidíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, měli jsme to stejně, dcera byla v roce a půl bez plen, ve dvou i na noc, ale kadila zásadně do pleny, chodila do miniškolky, je velmi rozumná, diskutovali jsme o tom neustále, ale ona prostě přišla za mnou a řekla, maminko, mně se chce kakat, dej mi prosím kakací plenku
, ve školce o tom věděli, ale tam zásadně nekakala, jen doma, většinou v určitý čas. já pokaždé, když po mně chtěla tu kakací plenu, mlela jako kolovrátek - a nechceš jít raději na nočník (wc) a ona, že ne…tak to šlo min půl roku, už jsem taky byla nešťastná, měla jít ve třech do městské školky, tam by to neprošlo…no a pak jednoho dne při obvyklém rituálu já chci plenku…běž na nočník, řekla, tak jo…a vykadila se do nočníku a pak už plenu nikdy nechtěla, ze dne na den…
a podotýkám, že jsem NIKDY neudělala, že bych jí tu plenu nedala. vždy jsme nabídla nočník, ale nenutila
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synovec kakal do slipů do 4 let (naštěstí vždy večer, takže do školky chodil). Vždy si někam zalezl, aby nebyl vidět. Teď je mu 5 a už chodí na záchod. Prý měl blok kakat vsedě a šlo mu to jen ve stoje. Přišel na to sám, také nic nepomáhalo, odměny ani tresty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to meli uplne stejne…maly mel nastupovat do skolky v zari ( uz 3 roky zpet, je srpnovy) a v lete mi furt jeste nechtel kakat jinam nez do pliny. Zkouseli jsme vse mozne…Nejhorsi bylo fakt to, ze to kakani zadrzoval, bolelo ho brisko atd. A pak ani nevim jak se to stalo, proste znicehonic sel kakat na zachod. Asi bych to fakt nehrotila, ono to prijde samo a mozna kdyz ji clovek nebude nutit a mluvit o tom, tak si to sama rozmysli a pujde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My měli to samé, na nočník začal chodit v roce a půl ale to kadění prostě nešlo. Doktor nám řekl, ať to nehrotíme, takže do nějakých třech jsme to nechali být. On z toho měl úplný rituál. Řekl si o plínu, postavil se ke svému stolečku, pustil si pohádku a takhle třeba půl hodiny… no ale protože naše dítě je neuvěřitelně motivační a měl období kdy miloval Bon Jovi… tak jsme mu slíbili stejný mikrofon, jako mají oni… no a rázem to šlo
takže nám tu ted v obýváku strašní mikrofon, ale kadíme bez plíny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měli jsme to taky tak.od února byl malý bez plenek i na noc.ale kadil do pliny. zkousela jsem to po dobrem i po zlem a nic. V červnu se to nakonec zničehonic zlomilo. nehrotila bych to.asi to nemá cenu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nemáte někdo podobnou zkušenost?
a nic. Ani vysvětování, že až to bude umět do záchodu, tak bude chodit s dětma do školky nezabírá (má děti hrozně ráda a chodit tam už chce). Dneska jsem zkusili plíny vyhodit do popelnice, ale už zamnou zase chodí, že chce plínku 
Dcera byla přijata do školky (je listopadová), ale může tam jít až bude bez pleny. Na den nemá už dlouho a noční taky už ne, a je to v pohodě. Akorát prostě na kakání. Už jsem zkoušela kde co, ale ona prostě do nočníku ani do záchoda kadit nebude.
Zkoušela jsem motivovat (naslibovala jsem hory doly od kindervejce po kočárek pro panenky), nebo plínu prostě nedat (skončilo to projímadlem, čípkem a strašnym řevem, že jí to bolí), nebo že jsme plínky dali jinému miminku, že nemáme…Prostě už nevim. I videa na youtube jsem se jí snažila nějaké najít a ukázat. Dokonce jsem jí to už i sama do nočníku předvedla
Už fakt nevim. Dětská dr. mi řekla, že to nemám lámat přes koleno, že to prostě přijde, ale do kdy mám čekat? Navíc, když už může do té školky…
Je možné, že neumí tlačit (s plínou si vždycky přidřepne a tlačí, nebo se o něco zapře).
Nevíte někdo jak na to?? Díky moc
a prosím o zachování anonymu, díky