Téměř bez menstruace

Anonymní
2.9.14 16:13

Téměř bez menstruace

Omlouvám se za anonym, ale raději takhle :)

s manželem se rok snažíme o miminko.Po půl roce nedaření jsem si zašla ke gynekologovi, ten mě vyšetřil klasickou prohlídkou a ultrazvukem a řekl mi, že jsem v pořádku, že máme být trpěliví.
Jenže posledních pár měsíců mám vždy místo menstruace jen špinění. MS mívám tak 33-35DC pár dní slabě špiním a konec(opravdu minimálně-stačí tak 2 intimky za den) no a tento měsíc to bylo dokonce jen jednorázové zašpinění na toal. papíře a nic :nevim:
Nesetkala se s tím některá z vás? A co pomohlo? Ke gynekologovi se chystám, ale něak mi to nevychází
a myslíte že taková „menstruace“ může být příčinou toho, že se mi nedaří otěhotnět?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14637
2.9.14 16:17

Může to být hormonální nerovnováha, možná vůbec neovuluješ. K Dr. zajdi a nechť ti udělá hormonální profil. Pokud se bude cukat, udělají ti ho i v centru asist. reprodukce. Neznamená to, že hned půjdeš na umělé, neboj. Jen je potřeba tě vyšetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.14 16:21

A může se stát, že neovuluji jen některé měsíce? Protože v červenci jsem si dělala ovulační testy a zhruba v půlce cyklu mi vyšel pozitivní. I podle ovu hlenu jsem ovulaci poznala a všechno vycházelo. Tento měsíc jsem testy nedělala, ale ovu jsem niak nepocítila :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14637
2.9.14 16:26
@Anonymní píše:
A může se stát, že neovuluji jen některé měsíce? Protože v červenci jsem si dělala ovulační testy a zhruba v půlce cyklu mi vyšel pozitivní. I podle ovu hlenu jsem ovulaci poznala a všechno vycházelo. Tento měsíc jsem testy nedělala, ale ovu jsem niak nepocítila :nevim:

Ano, i to je možné. Jen na testy se moc nespoléhej, protože ukazují jen to, že se tělo na ovulaci chystá. Zda k ní nakonec došlo, to už nezjistíš. V tomhle je o něco lepší měření bazální teploty, tam je ten průběh lépe vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.14 16:30

Děkuju za rady. Objednala jsem si Gynex, tak uvidíme jestli mi zabere, protože před něakou dobou jsem jej užívala a cykly mi upravil a i MS byla po něm „silnější“ a jestli se mi to neupraví do dvou měsíců zajdu k lékaři

• Citovat
  • Upravit
12717
2.9.14 17:35

Já také jen špiním, nemám klasickou menstruaci a už jsem otěhotněla 2×. Říká se, že horší je, když krvácíš moc, málo by nemělo vadit. Samozřejmě, pokud je ještě něco k tomu v nepořádku, to je jiná.

Příklady:
Dobrý den. Před šesti měsíci jsem vysadila hormonální antikoncepci. Menstruace se od té doby dostavuje víceméně pravidelně. Cyklus bývá cca 32-35 dní dlouhý. Pouze jednou 46 dní. Co mě ale znepokojuje je, že je má menstruace velmi slabá. Vzhledem k tomu, že jsem asi 7 let brala HA, nevím, jaká je normální síla mé menstruace. Při antikoncepci nebyla MS z nejsilnějších, ale v současné době mívám „klasickou menstruaci“, při které odchází čerstvá krev asi 2 dny ( stačí 2-3 tampony na den, na noc jen slipovka) a zbylých 4-6 dní (dle délky cyklu) se jedná jen o špinění, na které stačí 1-2 slipové vložky denně. Můj dotaz se týká toho, jestli je to normální nebo se může se jednat o problém. Zajímá mě to vzhledem k tomu, že se s partnerem snažíme o dítě

a tady ještě možná něco najdeš:

http://www.ulekare.cz/…truace-58735

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na síle menstruace moc nezáleží, nutná je ovulace. Dobrá známka je, že cyklus máte pravidelný. Myslím, že se jedná o normu.
MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.14 08:55

@rokyta1 moc děkuju za odkaz.ten dotaz co tam paní píše jako bych psala já :-) Přesně ten samý problém

• Citovat
  • Upravit
3
19.9.14 07:12

absence menstruace

Dobrý den,

chtěla bych Vás poprosit o radu, pokud to bude samozřejmě ve Vaší kompetenci. Mám téměř rok problém s absencí menstruace. Věc se má tak, že jsem zhubla během roku 7kg, nicméně
i dříve mi menstruace párkrát vynechala, ač jsem měla váhu jakoukoliv, vždy mi ale po injekci od paní doktorky přišla.
Tentokrát mi injekce nezabraly. Měřím 171cm a vážím 53kg. Údajně mi chybí vnitřní tuk pro tvorbu menstruace
a mám přibrat, každopádně mohu vyvrátit, že by v tom hrála roli štítná žláza, tyto vyšetření ohledně hormonů jsem podstoupila a psychického rázu to také jistě není, od dob co jsem začala zdravě žít a sportovat se cítím skvěle. Zdravě myšleno (bílkoviny (mléčné výrobky, tofu, kuřecí maso, vajíčka), zdravé tuky (ořechy, avokádo, lněný olej), komplexní sacharidy(quinoa, jáhly, brambory..), nejím bílou mouku, jednoduchý cukr, ne trans masné kyseliny atd. Mám pohyb 4-5krát týdně. Posiluji ve fitness, cvičím TRX, jezdím na kole, zahrnuji dlouhé procházky. Pohyb je můj život a zdravá strava můj životní postoj. Nevím jakým způsobem bych tedy měla přibrat údajně 3kg tuku, když jím zdravě a masné, tučné potraviny již rok v mém jídelníčku nejsou a ani nebudou. Snažila jsme se přidat na sacharidech a tucích ale pochybuji, že přiberu 3kg tuku, vždyť je to nesmysl, stejně jako člověk tuk na těle hubne nerovnoměrně, stejně tak i nabírá přece.. Jinak k psychice-od chvíle co jsem začala zdravěji žít jsem pozitivně naladěná, spokojená a baví mě to. Se svojí postavou jsem spokojená, mám dobrou kondičku a ve svém těle se cítím skvěle. Takže psychikou to jistě není. Krom absence menstruace jsem zdravotně fit. Jen občas problém s hemeroidy, ale k těm jsem náchylnější.
V mé stravě je mnoho ovoce, zeleniny, tudíž vlákniny, obilovin, luštěnin, ryb, vody…Opravdu nevím jak podpořit návrat menstruace. Jinak nikdy jsem nebrala HA, byla mi doporučena jako možnost „pomoci“, brát ji však nechci a nikdy nebudu. Jelikož důvěřuji alternativnějšímu způsobu léčení tak bych Vás chtěla poprosit jestli nevíte jaké bylinky, nebo vitamíny atd. by mi mohly eventuálně pomoci? Velice děkuji za Váš čas.

Hezký den přeji
Nika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.14 16:09

velmi slaboučká MS :-(

Ahoj všichni,

mám dotaz – jak znovu nastartovat menstruaci?
HA jsem brala 6 let, pak 2 roky ne (nechtěla jsem jí brát kvůli těm hormonům) a teď jsem ji brala 10 měsíců. Za těch 10 měsíců mi HA pomalu slábla, až teď, po vysazení byla HA jen jednodenní a to velmi slabá (jeden tampon mini :( ).
S přítelem by jsme chtěli mimi a tak můj dotaz zní: jak co nejrychleji pomoci mému tělu, aby byla MS zase v normě?? Začala jsem užívat Gynex, ráda bych, aby jste mi poradily i další preparáty (nejlépe přírodní), které pomohly vám osobně.
Uvažuji, že začnu pít nějaký bylinkový čaj, dál ale nevím :(.
Moc děkuji za vaše rady

• Citovat
  • Upravit
6378
23.9.14 17:14
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,mám dotaz – jak znovu nastartovat menstruaci?
HA jsem brala 6 let, pak 2 roky ne (nechtěla jsem jí brát kvůli těm hormonům) a teď jsem ji brala 10 měsíců. Za těch 10 měsíců mi HA pomalu slábla, až teď, po vysazení byla HA jen jednodenní a to velmi slabá (jeden tampon mini :( ).
S přítelem by jsme chtěli mimi a tak můj dotaz zní: jak co nejrychleji pomoci mému tělu, aby byla MS zase v normě?? Začala jsem užívat Gynex, ráda bych, aby jste mi poradily i další preparáty (nejlépe přírodní), které pomohly vám osobně.
Uvažuji, že začnu pít nějaký bylinkový čaj, dál ale nevím :(.
Moc děkuji za vaše rady

Já přestala brát HA před 13ti měsíci kvůli snaze o druhé miminko a ms jsem měla taky vždy jen jednodenní a slaboučkou-téměř žádnou. Gynex mi celkem pomohl, ale pořád to nebylo ono.Tak jsem ted poslední cyklus brala Gynex a od prvního dne menstruace jsem pila pulitr kontryhelového čaje denne a světe div se MS jsem měla silnější, sice se dlouhavým špiněním před i po, ale pomohl mi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.14 09:17

@miriskaw
moc děkuji za radu, kontryhelový čaj zkusím

• Citovat
  • Upravit
1746
24.9.14 09:25

Před prvním těhotenstvím jsem po vysazení antikoncepce měla cyklus jeden až dva dny a to slabě a i přes to jsem hned při prvním snažení otěhotněla. Ale ten kontryhel taky doporučuji, pila jsem ho po zamlklém potratu před druhým dítětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.14 08:20
@Verunka.T píše:
Před prvním těhotenstvím jsem po vysazení antikoncepce měla cyklus jeden až dva dny a to slabě a i přes to jsem hned při prvním snažení otěhotněla. Ale ten kontryhel taky doporučuji, pila jsem ho po zamlklém potratu před druhým dítětem

děkuji za naději, ten kontryhel jdu dnes koupit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.14 12:14

Tak piju kontryhel denně a nasadila jsem i gynex… dám vědět, jestli to k něčemu bylo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.14 21:28

MS zpět :)

Holky, moc děkuji za rady :palec:. MS přišla v termínu a v plné síle. Mám ji dnes teprve druhý den, ale silnou :lol:. A co pomohlo? Gynex + kontryhel denně. Taky jsem začala cvičit jógu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa