Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jak u Vás probíhala léčba tenisového loktu? Dnes mi byl zjištěn. Dali mi obstrik a teď to bolí hrůza des. Poradili mi, že si mám koupit ortezu. Poradíte mi prosím jakou? Děkuji,
Tak co máš vlastně, zánět šlach, nebo karpály nebo teda tenisový loket. Všechno naráz mít asi nebudeš. Ortéza ti moc nepomůže, ve zdravotních potřebách ti ukážou jaké mají, nebo si to zadej do vyhledavače.
@mamule42 jak jako co mám? Píšu o tenisovém loktu ne o karpalech.. Řeším to už vyše jak 2 měsíce. Nejdřív chirurgie, tak mi řekli, že to může být tunel, pak jsem byla na neurologii, tam mne poslali na emg vyšetření, z neurologie výsledky ôk, poslali mne zpátky na ortopedii… Včera zjištěn tenisový loket.. Dostala jsem nato obstriky
@Mag1996 píše:
Ahoj, jak u Vás probíhala léčba tenisového loktu? Dnes mi byl zjištěn. Dali mi obstrik a teď to bolí hrůza des. Poradili mi, že si mám koupit ortezu. Poradíte mi prosím jakou? Děkuji,
Ono to za den přijde. Pak jsem měla 3m klid. Ortézka je jen podpůrná, je třeba hlavně omezit ty aktivity, co to zhoršují. Ortézku ti poradí vez drav potřebách. Je to jen taový pásek pod lket
@Mag1996 píše:
@mamule42 jak jako co mám? Píšu o tenisovém loktu ne o karpalech.. Řeším to už vyše jak 2 měsíce. Nejdřív chirurgie, tak mi řekli, že to může být tunel, pak jsem byla na neurologii, tam mne poslali na emg vyšetření, z neurologie výsledky ôk, poslali mne zpátky na ortopedii… Včera zjištěn tenisový loket.. Dostala jsem nato obstriky
Tak se podívej na svoje založený diskuze, a zdá se mi divné že na chirurgii nepoznali tenisový loket, u mě to poznali hned, stačilo jim když jsem jim ukázala nehybnou ruku, prvně mi dali ortézu, úplně naprd, pak mi hodili ruku do sádrové dlahy, ještě že to byla levá jinak bych si ani pr.del neutřela
na 3 týdny, potom rehabilitace, chvíli byl klid, musela jsem změnit práci ruka byla slabá, tunový palety v obchodě už byly vyloučeny. A stejně se to ozvalo znovu, tak zase dlaha, nakonec operace a pochopitelně opět dlaha, takže během roku jsem se dohromady tahala 3 měsíce se sádrovou dlahou.Pak rehabilitace ruka začala pořádně fungovat až půl roku po operaci. Teď už to jen sem tam zabolí, jinak už je klid.
Obnovuji diskusi. Co vám pomohlo na tenisový loket? Masti, ortéza nebo prostě ruku nepoužívat a nic jiného nepomůže?