Podvod na Market Place

Anonymní
17.4.23 16:46

Podvod na Market Place

Hezký den, prosím o zachování anonymu, nebo jsem opravdu hloupá a nerada bych, aby se to proflaklo :roll: :lol: Chtěla jsem koupit PS4, projela jsem tisíc inzerátu, vybrala ty, které se mi zdali být solidní. Někdo se neozval a ten zbytek chtěli všichni předem platbu. To jsem zamítla, s tím, že nejsem blbá pískat tolik penez, že :roll: No nakonec se mi ozval chlap, s kterým jsem se domluvila na polovině částky. Ještě jsem si hezký vyptala hry, takže + cena hry :zed: :zed: Obratem jsem zaslala peníze, až poté :roll: mě napadlo zadat c. u do google. No samozřejmě podvod…přestal reagovat, blokace, platba nešla stornovat. Jde o 2300 Kč. Je nějaká šance navrácení? Nebo jsem prostě d.ebil. A mám smůlu. Počítám s tou druhou variantou :roll: Také se vám to stalo? :roll: Nicméně celou noc jsem nad tím přemýšlela, když opominu, že jsem fakt hloupá, tak jak je jednoduché pro takové zlodějíčky okrádat lidi…jsem opravdu naštvaná sama na sebe a ještě víc na tento systém „podnikání“ :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3503
17.4.23 17:04

Běž na policii, oni zjistí, čí je ten účet a mohou tu částku přiřadit k jiným nahlášeným podvodům a vyšplhá se to na trestný čin. Jestli dostaneš něco zpět, je otázka. Záleží na tom, jestli ti to bude mít z čeho vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
17.4.23 17:08

A proč jsi posílala platbu předem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.23 17:16

Nevim, zda se teď ti podvodníci nějak namnozili, nebo co to…
Jsem úplně stejně blbá…naletěla jsem v patek na vinted, bylo to v takovém spěchu, paní to evidentně uměla, že půjde na pobočku a rovnou odešle, takže já husa odeslala bokem, ačkoliv to jinak nedělám…no druhý den už paní zablokována, teprve mě napadlo projet Googlem… jasně, že jsem pitomá. Ale fakt mi to v tu chvíli nedošlo. S tisícovkou jsem se už rozloučila, ale neskutečně jsem na sebe naštvaná. Nikomu jsem to ani neřekla, stačí, že si připadám blbe sama… :oops:

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
17.4.23 17:43
@boball píše:

To mas uplne jedno jestli to pošle předem nebo na dobírku. Me prisla na dobírku prázdná krabice. :roll:

• Citovat
  • Upravit
20902
17.4.23 17:44
@Anonymní píše:
Hezký den, prosím o zachování anonymu, nebo jsem opravdu hloupá a nerada bych, aby se to proflaklo :roll: :lol: Chtěla jsem koupit PS4, projela jsem tisíc inzerátu, vybrala ty, které se mi zdali být solidní. Někdo se neozval a ten zbytek chtěli všichni předem platbu. To jsem zamítla, s tím, že nejsem blbá pískat tolik penez, že :roll: No nakonec se mi ozval chlap, s kterým jsem se domluvila na polovině částky. Ještě jsem si hezký vyptala hry, takže + cena hry :zed: :zed: Obratem jsem zaslala peníze, až poté :roll: mě napadlo zadat c. u do google. No samozřejmě podvod…přestal reagovat, blokace, platba nešla stornovat. Jde o 2300 Kč. Je nějaká šance navrácení? Nebo jsem prostě d.ebil. A mám smůlu. Počítám s tou druhou variantou :roll: Také se vám to stalo? :roll: Nicméně celou noc jsem nad tím přemýšlela, když opominu, že jsem fakt hloupá, tak jak je jednoduché pro takové zlodějíčky okrádat lidi…jsem opravdu naštvaná sama na sebe a ještě víc na tento systém „podnikání“ :roll: :roll:

No určitě běž na policii a dej jí všechny informace. Když se to pak poskládá od víc lidí, tak může jít sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
17.4.23 17:47
@Tajemnadama píše:
To mas uplne jedno jestli to pošle předem nebo na dobírku. Me prisla na dobírku prázdná krabice. :roll:

Jasně, ale ještě máš šanci to nepřevzít, pokud se ti to nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
17.4.23 18:19
@boball píše:
Jasně, ale ještě máš šanci to nepřevzít, pokud se ti to nezdá.

Hej a jak to poznáš? By mě docela zajímalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8538
17.4.23 18:23
@Cenarius píše:

To mě taky :think: krabice může být vyplněná čímkoliv, oblečení taky nepoznáš, zda je to správné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
17.4.23 18:28
@Cenarius píše:

Máš možnost to rozbalit před zaplacením. To, že to někdo co to přivezl, nebo na poště nechtějí umožnit je věc jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15871
17.4.23 18:49
@Cenarius píše:
No určitě běž na policii a dej jí všechny informace. Když se to pak poskládá od víc lidí, tak může jít sedět.

Nepůjde, dostane max. podmínku. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15871
17.4.23 18:49
@boball píše:
Máš možnost to rozbalit před zaplacením. To, že to někdo co to přivezl, nebo na poště nechtějí umožnit je věc jiná.

Tohle nejde. Rozbalit balík lze až po převzetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
17.4.23 19:23
@boball píše:

A jak jinak by to měla dělat, pokud něco prodávám, chci prachy předem nebo z ruky do ruky, nepřebírání zásilek je pro některé jedince dobrá zábava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
17.4.23 19:24
@boball píše:
Máš možnost to rozbalit před zaplacením. To, že to někdo co to přivezl, nebo na poště nechtějí umožnit je věc jiná.

Tak to ani omylem, dopravce opravdu nenechá zásilku na dobírku otevřít a adresáta se v tom hrabat před zaplacením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2919
18.4.23 08:06
@boball píše:

Pres marketplace prodavam a taky vzdy platba predem (nebo osobni prevzeti). Pravda je, ze lidem davam (pro jejich moznost overit si kdo jsem) kontakty ktere jsou dohledatelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová