Histriónská porucha osobnosti

Anonymní
17.4.23 13:05

Histrionska porucha osobnosti

Ahoj maminky ;) mám dceru a je nestandardní. Teď je ji 16 let ale problémy trvají od puberty, teda alespoň tak velke. Musím to to říct ošklivě jak nám to řekl doktor “je labilní, nevyvážená”. Je hrozně vybusna a má histericke záchvaty a občas si ubližuje :,( k psychologovi chodíme, léky zatím nemá. Psycholog mi po posledním setkání řekl ze si mysli ze bude mít tuto poruchu ale ze před 18rokem ji nemůže dostat. Setkal se s tím tu někdo? Dá se tomu ještě zabránit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ledová káva
17.4.23 13:14

To záleží na tom, jestli s tím dcera chce něco dělat, jestli si uvědomuje, že její chování je někdy třeba za hranou a vadí jí to.

• Citovat
  • Upravit
pet p
17.4.23 14:18

Přečti si knihu Podminované dětství. Autor (psycholog) tam rozebírá různé typy poruch osobností, mj. také histrionskou. A dozvíš se tam, JAK KONKRÉTNĚ K TĚMTO PORUCHÁM DĚTÍ PŘISPÍVAJÍ RODIČE. Pokud budeš schopná některé ze svých přístupů k dceři změnit, možná se to zlepší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.23 14:47

@pet p víme kde problém vznikl :oops: bývalý manžel byl násilník a před dětmi mě bil a na ne hodně křičel. S dcerou bych si dovolila říct he máme vztah hezky

• Citovat
  • Upravit
9098
17.4.23 15:45
@Anonymní píše:
@pet p víme kde problém vznikl :oops: bývalý manžel byl násilník a před dětmi mě bil a na ne hodně křičel. S dcerou bych si dovolila říct he máme vztah hezky

Bývalý manžel byl zároveň i jejím biologickým otcem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.23 16:37

@Serpentini ano je to její otec

• Citovat
  • Upravit
9098
17.4.23 16:48
@Anonymní píše:
@Serpentini ano je to její otec

Takže možná i genetická zátěž plus negativní vliv v dětství. Té diagnóze asi nezabráníš, ale můžeš dceři pomoct přijmout se jaká je a naučit ji s tou zátěží pracovat a zvládat to. Bude to mít asi těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5978
17.4.23 23:29
@Anonymní píše:
@pet p víme kde problém vznikl :oops: bývalý manžel byl násilník a před dětmi mě bil a na ne hodně křičel. S dcerou bych si dovolila říct he máme vztah hezky

Nechápu, proč jsi od něj neutekla. Doufám, že v tom nebylo, že nechceš připravit dcerku o tatínka. V takovém případě je totiž lepší žádný tatínek, než takovýto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
18.4.23 00:28

Jednu takovou znám z Dubí. To je ta obec jak tam jsou samé prostitutky. No tak tam žije i ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
18.4.23 11:46
@Anonymní píše:

A do kolika let dcery to trvalo?
Ptáš se nás tu na něco a nenapíšeš podstatu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová