Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
.. ještě dodám, že práci přes internet mám a home office taky, ale naštěstí to je od-do, takže pracovník notebook opravdu odkládám a práce mi dál do ničeho nezasahuje, ani si nečtu info maily nic..mám částečný úvazek, tak to zapnu třeba zase za 2-3 dny a v mezičase je mi fuk, co se tam děje…l ![]()
Já marním čas tady na EM. Neumím si říct dost a na nějakou dobu vypadnout. Už jsem to tedy párkrát zkusila na pár týdnů a ohromně se mi zvýšila produktivita práce doma. Ale jinak jsem tu přilepená poměrně hodně.
Úplně jsem se od internetu nikdy neodstřihla, potřebuji se podívat aspoň na Seznam, co je nového, protože TV zprávy nesleduji už rok a něco.
@K2 8611 Jj, právě TV zprávy taky vůbec už snad od narození staršího dítěte, mraky let… Vše net a víceméně jen na telefonu
Zkoušela jsem vypnout net na víkend. Vydržela jsem to 3×
Jsem už moc závislá na všech aplikacích ![]()
Zkouším to pravidelně na chatě, kde není signál. Jinak nechápu, proč bych v dnešní době měla žít bez netu, hudby, informací, zpráv, fotek, navigace, online nakupovani jak oblečeni tak potravin, a to nemluvím o slevách, které v obchodě nemáš. Ale jo, jestli se neumíš ovládat a trávíš na netu 24/7, tak se vrat do doby kamenné.
Nezkoušela a nemíním to zkoušet. Jsem na netu závislá, jako každý člověk v dnešní době, ale zároveň jsem zcela schopná žít reálný život, scházet se s přáteli a podnikat zážitky s rodinou. Internet mi usnadňuje život i práci a přináší mnoho zábavy i informací. Zároveň si ho ale třeba půl dne nevšimnu, pokud mám lepší program, ale ani tehdy ho nevypínám. Nejsem jedna z těch lidí, kteří se snaží vrátit k jednoduchému životu v přírodě, vím, že civilizaci nejde vrátit zpátky, jsem moderní člověk a užívám si to.
Musela jsem na vysoke skole,.protoze bytna jednoduse internet nemela. Jezdila jsem vzdycky s notebookem do skoly a sedela ruzne na schodech, abych si stahla materialy nebo neco odevzdala, prihlasila se do predmetu atd.
Někdy si právě říkám že bych internet úplně,,zahodila" a žila běžným životem, jako moji rodiče, prarodiče, ale ono to fakt nejde. Komunikuji s přáteli, tohle fórum beru něco jako koníček protože ráda sdílím názory, a dozvím se třeba i něco nového, teď momentálně řešíme rekonstrukci takže shánění materiálu, nábytku atd. Určitě si nemyslím že bych na internetu marnila čas, ale vzdávat se ho úplně nechci.
Dlouhodobe tezko, ja ani nevim, jestli to dnes nejak rozumne jde, kdyz na tom clovek resi uz temer vsechny prakticke veci - banka, komunikace se skolou/skolkou, ziju daleko od rodiny tak i s nimi…atd atd atd. Nekdy zalozim telefon nekam na pul dne a je to fajn. Vic asi tezko.
Jo ale socialni site a brouzdani po nesmyslech se snazim omezit se stridavymi uspechy. Snazila jsem se i povypinat co nejvic notifikaci, to me kolikrat nastve nejvic - vemu to do ruky s cilem udelat nejakou konkretni vec a bum, hele mam tady email, zpravu od kamaradky a upozorneni na neco, co me zaujme, a uz to jede. Za pul hodiny se vzpamatuji a uz nevim, ze jsem vlastne chtela zadat platbu nebo neco. Mam i nejspis poruchu pozornosti, takze k vykolejeni nepotrebuji moc a tohle je na to bohuzel presne delane
![]()
Ahoj,
a že mi teda ten čas dost přinesl, tak že mi ale ten čas na internetu strašně moc bere, že jsem vlastně online neustále tím, že mám telefon po ruce, každou chvíli mě napadne se na něco podívat nebo někdo napíše, hodně vztahů jede kvůli např nemocem u malých dětí v zimě v podstatě online… A když na jeden jediný den ten internet vypnu, můj život je úplně jiný, mám stokrát víc času na vše, nerozptyluju se pořád něčím, neodepisuju na zprávy, neposílám fotky dětí rodině (což je fajn, ale když to dělám denně…), nesedám si na klidnou chvilku s kafem s telefonem v ruce, ale koukám třeba z okna ven, víc čtu knížku… S TV problém nemám, tu nezapínáme vůbec, mohla bych ji vyhodit, ale ten telefon mám v ruce každou chvíli… Přemýšlím se na ten net vykašlat třeba aspoň na nějakou dlouhou dobu, asi člověk nemusí nonstop mít vše nastudované a vše vědět, jsme přehlcení… Kolikrát závidím ten život našich babiček v tomto směru. Taky ty informace často i vyděsí, víme někdy až moc si myslím…
zkoušeli jste si někdo úplně nebo téměř úplně vypnout ze života internet? Zjišťuju, že ač tam nedělám blbosti, nesleduju praštěná videa, nemám téměř soc. sítě apod, ale vyhledávám informace, čtu články, vlastně se celkem vzdělávám, taky samozřejmě vybírám dárky dětem, výlety, kulturu, zařízení bytu, informace školky, školy, doktory atd atd