Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za asi stupidní dotazy, ale věřím, že se najde někdo, kdo poradí.
Ve čtvrtek jsem bourala do auta přede mnou. PČR předběžně uvedla škodu 80k na mém autě a 80k na druhém. V mém autě spolujezdci bez zranění (jen oděrky od pásu), já naražená o volant, doloženo lékařskými zprávami, v druhém autě bez zranění.
Jde to do správního řízení.
Auto i pojištění napsáno na partnera - partner mi to dává patřičně sežrat a tvrdí, že se na nás bude majitel nabouraného auta hojit, že to pojišťovna nezaplatí a seberou mi řidičák, protože jsem v době nehody za volantem jedla…Co si o tom myslíte?
Omlouvám se za anonym, nechci aby chlap vyváděl ještě kvůli tomuhle…
A to že jsi za volantem jedla je uvedeno v záznamu o nehodě nebo někde od policajtů? Je to nevenovani se řízení. Pojišťovna to zaplatí z povinného ručení. U tebe záleží jestli máš havarijní nebo ne. Řidičák ti nikdo nevezme, to by udělali policajti na místě. Max pokuta a body. Osobne bych v tom katastrofu neviděl
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za asi stupidní dotazy, ale věřím, že se najde někdo, kdo poradí.
Ve čtvrtek jsem bourala do auta přede mnou. PČR předběžně uvedla škodu 80k na mém autě a 80k na druhém. V mém autě spolujezdci bez zranění (jen oděrky od pásu), já naražená o volant, doloženo lékařskými zprávami, v druhém autě bez zranění.
Auto i pojištění napsáno na partnera - partner mi to dává patřičně sežrat a tvrdí, že se na nás bude majitel nabouraného auta hojit, že to pojišťovna nezaplatí a seberou mi řidičák, protože jsem v době nehody za volantem jedla…Co si o tom myslíte?
Ale jistě, že to zaplatí z vašeho povinného ručení, ale jestli nemáte havarijní, tak svoje auto si budete muset opravit za své ![]()
Jestli jsi nebyla opilá tak ti nikdo řidičák nevezme, to by neridila už půlka republiky prosimte. Viděla bych to na pokutu, plechy zaplatí pojišťovna.
@Anonymní píše:
Druhému autu se bude plnit z tvého (pritelovo) povinného ručení (tam neni co resit)
A vašeho auta záleží zda měl havarijní pojištění a nebo ne a v jakém rozsahu. Jist se v autě smí, ovšem je nanto možné pohlížet i jako na nevěnovani se řízení (otázkou je co je v protokolu od PČR). Řidičák ti nevezmou, to je blbost, ale body jo.
Hele ono se nic tak hrozného nestalo…80 000Kc je hodně peněz, ale v poměru auta vlastně nic tak hrozného, to se vyřeší ![]()
Akorát teda tvemu chlapovi seberou bonusy na pojistku (levnejsi) ![]()
@Cenarius Policajti mají vyfocené rozprsklé jídlo na budíkách… S pokutou a body počítám, vinu samozřejmě uznavám. Havarijní nemám, kupovali jsme ho ojeté za 50k, je to ročník 06, oprava se nevyplatí. Auto poškozeného je taky 06 a dneska pořád prodává jeté kolem 200k. Tím chlap pořád operuje, že se na nás bude chlap hojit… a že to budem platit ze své kapsy. Tak k čemu by potom to povinné bylo?
@Netopýr1 Dýchala jsem hned, nula. Proto mi připadá divný, že by jídlo měli srovnávat s alkoholem… Byť to bylo nevěnování se řízení, to uznávám.
@Cenarius píše:
U tebe záleží jestli máš havarijní nebo ne.
Ne, na tom vůbec nezáleží.
Havarijní pojištění se sjednává na vozidlo, ne na řidiče. A zakladatelka jasně napsala, že vozidlo se kterým bourala je v majetku partnera. Bude se to řešit z pojistky jeho auta.
Ona jako řidička bude mít body ze zaviněné nehody (nevěnovala se řízení), ale jejího havarijního pojištění (pokud nějaké má) se toto vůbec nebude týkat - z její pojistky se samozřejmě nic likvidovat nebude. Přítel přišel o svůj pojistný bonus, což pocítí na výši pojistného.
Příspěvek upraven 10.04.23 v 10:27
@Perníček22 Ty bonusy ho podle mne štvou nejvíc, chtěl ušetřit, proto to pojistil na sebe, i když jsem v tom jezdila jen já… ![]()
Neblbni, jsou to jen plechy. Hlavně, že se nikomu nic nestalo. To by pak bylo něco, kvůli čemu by ses měla trápit… Co se stalo? Proč jsi bourala?
Tak hlavně si z toho snad vezmeš ponaučení a už v autě nebudeš jíst během řízení.
@Anonymní píše:
@Perníček22 Ty bonusy ho podle mne štvou nejvíc, chtěl ušetřit, proto to pojistil na sebe, i když jsem v tom jezdila jen já…
Nj, dělá to tak spousta lidí. My se doma chytli, protože nás mladej měl takhle dlouho pojistku na tátu a dvě nehody, až jsme se nestvali a vypověděli mu to s tím, že jednou začít sám musi
prskal ale co se dá delat ![]()
Co si o tom myslíte?
Auto i pojištění napsáno na partnera - partner mi to dává patřičně sežrat a tvrdí, že se na nás bude majitel nabouraného auta hojit, že to pojišťovna nezaplatí a seberou mi řidičák, protože jsem v době nehody za volantem jedla…