Bourala jsem, co bude?

Anonymní
10.4.23 09:53

Bourala jsem, co bude?

Ahoj, omlouvám se za asi stupidní dotazy, ale věřím, že se najde někdo, kdo poradí.
Ve čtvrtek jsem bourala do auta přede mnou. PČR předběžně uvedla škodu 80k na mém autě a 80k na druhém. V mém autě spolujezdci bez zranění (jen oděrky od pásu), já naražená o volant, doloženo lékařskými zprávami, v druhém autě bez zranění.
Jde to do správního řízení.
Auto i pojištění napsáno na partnera - partner mi to dává patřičně sežrat a tvrdí, že se na nás bude majitel nabouraného auta hojit, že to pojišťovna nezaplatí a seberou mi řidičák, protože jsem v době nehody za volantem jedla… :roll: Co si o tom myslíte?
Omlouvám se za anonym, nechci aby chlap vyváděl ještě kvůli tomuhle…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20867
10.4.23 09:57
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za asi stupidní dotazy, ale věřím, že se najde někdo, kdo poradí.
Ve čtvrtek jsem bourala do auta přede mnou. PČR předběžně uvedla škodu 80k na mém autě a 80k na druhém. V mém autě spolujezdci bez zranění (jen oděrky od pásu), já naražená o volant, doloženo lékařskými zprávami, v druhém autě bez zranění.
Auto i pojištění napsáno na partnera - partner mi to dává patřičně sežrat a tvrdí, že se na nás bude majitel nabouraného auta hojit, že to pojišťovna nezaplatí a seberou mi řidičák, protože jsem v době nehody za volantem jedla… :roll: Co si o tom myslíte?

A to že jsi za volantem jedla je uvedeno v záznamu o nehodě nebo někde od policajtů? Je to nevenovani se řízení. Pojišťovna to zaplatí z povinného ručení. U tebe záleží jestli máš havarijní nebo ne. Řidičák ti nikdo nevezme, to by udělali policajti na místě. Max pokuta a body. Osobne bych v tom katastrofu neviděl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
10.4.23 10:03
@Anonymní píše:

Ale jistě, že to zaplatí z vašeho povinného ručení, ale jestli nemáte havarijní, tak svoje auto si budete muset opravit za své ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35666
10.4.23 10:04

Super partner pro život :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
10.4.23 10:05

Jestli jsi nebyla opilá tak ti nikdo řidičák nevezme, to by neridila už půlka republiky prosimte. Viděla bych to na pokutu, plechy zaplatí pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
10.4.23 10:07
@Anonymní píše:

Druhému autu se bude plnit z tvého (pritelovo) povinného ručení (tam neni co resit)
A vašeho auta záleží zda měl havarijní pojištění a nebo ne a v jakém rozsahu. Jist se v autě smí, ovšem je nanto možné pohlížet i jako na nevěnovani se řízení (otázkou je co je v protokolu od PČR). Řidičák ti nevezmou, to je blbost, ale body jo.
Hele ono se nic tak hrozného nestalo…80 000Kc je hodně peněz, ale v poměru auta vlastně nic tak hrozného, to se vyřeší :)
Akorát teda tvemu chlapovi seberou bonusy na pojistku (levnejsi) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.23 10:10

@Cenarius Policajti mají vyfocené rozprsklé jídlo na budíkách… S pokutou a body počítám, vinu samozřejmě uznavám. Havarijní nemám, kupovali jsme ho ojeté za 50k, je to ročník 06, oprava se nevyplatí. Auto poškozeného je taky 06 a dneska pořád prodává jeté kolem 200k. Tím chlap pořád operuje, že se na nás bude chlap hojit… a že to budem platit ze své kapsy. Tak k čemu by potom to povinné bylo?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.23 10:13

@Netopýr1 Dýchala jsem hned, nula. Proto mi připadá divný, že by jídlo měli srovnávat s alkoholem… Byť to bylo nevěnování se řízení, to uznávám.

• Citovat
  • Upravit
Tala20
10.4.23 10:13
@Cenarius píše:
U tebe záleží jestli máš havarijní nebo ne.

Ne, na tom vůbec nezáleží.

Havarijní pojištění se sjednává na vozidlo, ne na řidiče. A zakladatelka jasně napsala, že vozidlo se kterým bourala je v majetku partnera. Bude se to řešit z pojistky jeho auta.

Ona jako řidička bude mít body ze zaviněné nehody (nevěnovala se řízení), ale jejího havarijního pojištění (pokud nějaké má) se toto vůbec nebude týkat - z její pojistky se samozřejmě nic likvidovat nebude. Přítel přišel o svůj pojistný bonus, což pocítí na výši pojistného.

Příspěvek upraven 10.04.23 v 10:27

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.23 10:14

@Perníček22 Ty bonusy ho podle mne štvou nejvíc, chtěl ušetřit, proto to pojistil na sebe, i když jsem v tom jezdila jen já… :roll:

• Citovat
  • Upravit
30389
10.4.23 10:17
@Anonymní píše:
:lol: a co tam je rozprskleho, bageta z lidlu? Škodu způsobenou tebou platí pojišťovna, škodu na vlastním autě si hradis sama(pokud nemáš havarijní). Řidičák ať odevzdá tvůj přítel za blbost 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
10.4.23 10:20

Neblbni, jsou to jen plechy. Hlavně, že se nikomu nic nestalo. To by pak bylo něco, kvůli čemu by ses měla trápit… Co se stalo? Proč jsi bourala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.23 10:22

@Lorre Tortila z KFC 😁

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
10.4.23 10:23

Tak hlavně si z toho snad vezmeš ponaučení a už v autě nebudeš jíst během řízení.

• Citovat
  • Upravit
1292
10.4.23 10:29
@Anonymní píše:
@Perníček22 Ty bonusy ho podle mne štvou nejvíc, chtěl ušetřit, proto to pojistil na sebe, i když jsem v tom jezdila jen já… :roll:

Nj, dělá to tak spousta lidí. My se doma chytli, protože nás mladej měl takhle dlouho pojistku na tátu a dvě nehody, až jsme se nestvali a vypověděli mu to s tím, že jednou začít sám musi :oops: :mrgreen: prskal ale co se dá delat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová