Bourala jsem, co bude?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tala20
10.4.23 10:32
@Anonymní píše:
Tortila z KFC

Policista: Paní řidičko, a co ty zbytky potravy na palubní desce???
Řidička: Ty už tam byly když přítel to auto kupoval, no fakt.

Příspěvek upraven 10.04.23 v 10:50

• Citovat
  • Upravit
2649
10.4.23 10:33
@Anonymní píše:
@Lorre Tortila z KFC 😁

Je vůbec uvedeno v protokolu, že jsi jí jedla? Asi ne co… Škoda na druhém vozidle půjde z přítelovo pojistky. Na čem se asi tak na tobě budou hojit??? (Do vězení tě chlap náhodou neposila?)
Jak sama píšeš asi přijdeš o nějaké body, ale pokud si jinak bezúhonná řidička, tak o papíry fakt nepřijdeš! Vždyť to jsou jenom plechy… díky bohu vůbec žádné zranění!
A KFC si příště dej na parkovišti! Ale neboj! Moje babi říká když nejde o život je o ho*no!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
10.4.23 10:37
@Tala20 píše:
Ne, na tom vůbec nezáleží.

Havarijní pojištění se sjednává na vozidlo, ne na řidiče. A zakladatelka jasně napsala, že vozidlo se kterým bourala je v majetku partnera. Bude se to řešit z pojistky jeho auta.

Ona jako řidička bude mít body ze zaviněné nehody (nevěnovala se řízení), ale jejího havarijního pojištění (pokud nějaké má) se toto vůbec nebude týkat - z její pojistky se samozřejmě nic likvidovat nebude. Přítel přišel o svůj pojistný bonus, což pocítí na výši pojistného.

Příspěvek upraven 10.04.23 v 10:27

Mohla mít havarijní sjednané na sebe. Jinak všem došlo jak to bylo myšlený, kromě tebe. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
10.4.23 10:46
@Cenarius píše:
Mohla mít havarijní sjednané na sebe. Jinak všem došlo jak to bylo myšlený, kromě tebe.

@Cenarius, proč se zbytečně ztrapňuješ? Jediný komu to nedošlo jsi Ty. LOL. Zakladatelka napsala hned v úvodním dotazu:
„Auto i pojištění napsáno na partnera.“

• Citovat
  • Upravit
9746
10.4.23 10:59
@Tala20 píše:
@Cenarius, proč se zbytečně ztrapňuješ? Jediný komu to nedošlo jsi Ty. LOL. Zakladatelka napsala hned v úvodním dotazu:
„Auto i pojištění napsáno na partnera.“

Myslím, že se tu ztrapňuješ ty, ostatně jako ve většině diskuzí :mrgreen: Ta urputná snaha někoho urazit a ukázat, jak jsi jediná/ý chytrá/ý z tvých příspěvků přímo čiší. Bohužel jsou dost často mimo a chytáš se slovíček jak tonoucí stébla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
10.4.23 11:01

HAV tam není, proč to řešíte, už to psala. POV zaplatí škodu u toho druhého a případné zdravotní problémy u všech zúčastněných, tedy případně v obou autech a i třeba chodce. Všechny škody se platí pouze do limitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
10.4.23 11:19
@Jahru píše:
Ta urputná snaha někoho urazit a ukázat, jak jsi jediná/ý chytrá/ý z tvých příspěvků přímo čiší.

@Cenarius se mýlil.
@Tala20 měl pravdu.
@Jahru se marně vzteká jako malé rozmazlené děcko.

• Citovat
  • Upravit
35775
10.4.23 11:21
@Tala20 píše:
@Cenarius se mýlil.
@Tala20 měl pravdu.
@Jahru se marně vzteká jako malé rozmazlené děcko.

@Tala20 si opět pohonil svoje naleštěné ego a může jít svoje rozumy kázat o diskuzi dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9746
10.4.23 11:47
@Tala20 píše:
@Cenarius se mýlil.
@Tala20 měl pravdu.
@Jahru se marně vzteká jako malé rozmazlené děcko.

Je smutný, když se musíš pochválit sám, protože to nikdo jiný neudělá, co? Pocem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.23 11:51

Nedávno takhle nedobrzdil můj příbuzný na dálnici. Zrovna při řízení pil (vodu). Dostal pokutu a pár bodů, škoda na nabouraném autě šla z povinného ručení a škoda na jeho (teda jeho rodičů) autě šla z havarijka - nakonec to pojišťovna uznala jako totálku, auto bylo také starší a předek byl solidně rozstřelený, takže oprava by se ani nevyplatila.
O řidičák opravdu nepřišel a řidič nabouraného auta neměl důvod se na někom chtít “hojit”.

• Citovat
  • Upravit
11559
10.4.23 11:59

Někdy bývá problém, že ten poškozený si auto cení na 250.000 a pro pojišťovnu to má hodnotu 58.000. To jsou potom spory a táhne se to. A je pravda, že kdyby ho nikdo nenaboural, tak by mu tyhle problémy nenastaly. Ale viník taky moc chování té svojí pojišťovny moc neovlivní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12910
10.4.23 12:51

Já se tedy nedivím, že je přítel naštvaný, řáct mi manžel, že považoval za nutný ládovat se za volantem jídlem, tak bych mu nejradši vzala řidičák sama, kdyby to bylo možný.
Na tohle by se snad měli dělat psychotesty a lidi, co jsou schopni toto udělat, by neměli dostat řidičák vůbec.
Ale je velice nepravděpodobné, že by ti za to ten řidičák vzali. Pokud jde o hojení se dalšího řidiče, ono záleží na tom, jak se k tomu postaví pojišťovna, ale mělo by to jít z povinného ručení, to vaše auto záleží, zda máte pojištěné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5378
10.4.23 12:55
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za asi stupidní dotazy, ale věřím, že se najde někdo, kdo poradí.
Ve čtvrtek jsem bourala do auta přede mnou. PČR předběžně uvedla škodu 80k na mém autě a 80k na druhém. V mém autě spolujezdci bez zranění (jen oděrky od pásu), já naražená o volant, doloženo lékařskými zprávami, v druhém autě bez zranění.
Jde to do správního řízení.
Auto i pojištění napsáno na partnera - partner mi to dává patřičně sežrat a tvrdí, že se na nás bude majitel nabouraného auta hojit, že to pojišťovna nezaplatí a seberou mi řidičák, protože jsem v době nehody za volantem jedla… :roll: Co si o tom myslíte?
Omlouvám se za anonym, nechci aby chlap vyváděl ještě kvůli tomuhle…

Myslím, že to zbytečné resite, nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
10.4.23 13:15
@Ivan PPZ píše:
Někdy bývá problém, že ten poškozený si auto cení na 250.000 a pro pojišťovnu to má hodnotu 58.000. To jsou potom spory a táhne se to. A je pravda, že kdyby ho nikdo nenaboural, tak by mu tyhle problémy nenastaly. Ale viník taky moc chování té svojí pojišťovny moc neovlivní…

Cenit si ho může jak chce, pojišťovna mu stejně dá jen to co ona uzná za vhodné. To že za to auto do stejného stavu nedostane nikoho nezajímá. Měl mít havarijní pojištění. Náš případ auto sice starší, ale funkční pojízdné. Po nehodě jsme dostali 12000Kč jako totální škodu a dělejte do umíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
10.4.23 13:20

Ono zase jen na „pocitu " pojišťovny nezáleží, těch sporů není málo a poměrně často klient vyhraje, aniž to musí dojít k soudu. A "muset“ mít HAV, abych si dobře vyřešil škodu, když do mě někdo nabourá- to je taková knížecí rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová