Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se například Teodora hrozně líbí ale manželovi ne a Dorotea se mi líbí ve tvaru Dora/Dorota
Jinak pokud se jméno „hodí“ k příjmení a Vám se líbí není proč váhat jinak bych byla víc pro Dorotea ![]()
Nelibi ani jedno. Dorotea mi pripada jako nazev neceho, ale nevim ceho ![]()
Teodora se mi líbí - Tea, Dorka- pěkné oslovení. Dorotea - zdrobněliny vlastně stejné - ale nějak mi přijde " divné".
Ani jedno, obě jména mi zní tvrdě, těžkopádně a vcelku špatně se vyslovují. Navíc Dora, Dorota mi zní až hanlivě, v pohádkách se tak jmenovaly obvykle negativní postavy. Nejpřijatelnější tvar je Tea, ale taky to není můj šálek čaje ![]()
@pe-terka píše:
Ani jedno, obě jména mi zní tvrdě, těžkopádně a vcelku špatně se vyslovují. Navíc Dora, Dorota mi zní až hanlivě, v pohádkách se tak jmenovaly obvykle negativní postavy. Nejpřijatelnější tvar je Tea, ale taky to není můj šálek čaje
Hmm, vidím to stejně. ![]()
Obě se mi líbí, ale napsané s h - Theodora a Dorothea
. I když je to jedno ![]()
Za mě teda ani jedno, promiň.. kdybych musela vybrat tak asi to první ![]()
Dorothea se mi líbí hrozně moc. Bohužel se nám to nehodí k příjmení.
![]()
My máme Teodorka chlapečka a všichni výběr jména chválí
Tea je taky hezké, mi se moc nelíbí oslovení Dora-Dorota-přijde mi to takové tvrdé, venkovské, hanlivé… i v pohádkách jsou Doroty takové hloupé, někdy zlé..třeba Dorota Máchalová-S čerty nejsou žerty nebo Dora-tuším princezna husopaska? určitě ale víc pohádek-i Popelka ne? prostě Dora a Dorota byly vždycky ty lenivé, zlé, nepřející-asi i proto na mě tohle jméno nepůsobí moc sympaticky…
Prosím a co nejvíce názorů na tyto dvě jména. Vítány jsou i negativní komentáře, asociace. Vše co Vás napadne k těmto jménům prosím sem. Také prosím o zachování anonymu