Tepání v zubu

22
3.10.19 16:04

Tepání v zubu

Ahoj všem, jdu si pro radu respektive pro zkušenosti ostatních. Zhruba tři roky zpátky mě poprvé začala trápit šestka vlevo nahoře, jednalo se o pulsující bolest, která zesilovala především večer, vypravila jsem se k mojí zubařce, ta mi dle rentgenu řekla, že by zub měl být v pořádku, ale raději mi ho převrtala a objednala mě na trhání horní osmičky na této straně, která byla v dezolátním stavu a zhruba rok byl pokoj, Moje obtíže se začali opakovat zhruba po roce, takže jsem s tím byla znovu u zubařky, tentokrát usoudila, že je v zubu zánět takže mi zub otevřela, dala mi tam nějakou vložku a provizorně zavřela, za dva dny jsem tam byla bolestí znovu, tak mi jen vyndala tu provizorní plombu a nechala jen vložku, postupně čistila kanálky a nakonec mrtvý zub po zaplnění kanálků uzavřela a dala bílou plombu a dva roky byl klid. Teď několik dnů jsem v zubu někde nad ním pociťovala takové tepání a puls, takže jsem dneska byla u zubařky, tak mi hned udělala rentgen a zatím co čekala na obraz rentgenu tak mi říkala, že se zub tváří jako v pořádku, zkoušela mi do něho klepat a dávala mi tam vatičku s ledovou vodičkou, ale všechno se zdálo bez nějakých abnormálních reakcí, ještě jsem jí říkala že zub reaguje přehnaně na chlad a teplo a v tom mi doktorka řekla, že u mrtvého zubu toto není možné. Mezitím byl rentgen a podle toho mi řekla, že ta šestka je naprosto v pořádku, že nechce zatím zub zbytečně rozvrtávat, ale dle rentgenu se jí nezdála 7 vedle toho zubu, prý hluboká výplň plombou až skoro k nervu, takže mi vyvrtala sedmičku, dala umrtvující vložku, provizorku a mám přijít za měsíc. Ještě chci zdůraznit, že za dva týdny jdu na trhání krčních mandlí, tak chci mít ty zuby do té doby nějak jakž takž v pořádku, abych kromě bolestí v krku nezažívala ještě bolestí zubů a tak by mě zajímalo jestli nemáte podobně zkušenosti. Jestli je skutečně pravda, že mrtvý zub, nereaguje na chlad a teplo a jestli by v tom opravdu mohla hrát svou roli tak sedmička vedle. Na zub se dá kousat, jen ho prostě cítím, takový tlak, pnutí a tepání, což mě nutí na to myslet a zajíždět si tam jazykem… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25179
3.10.19 16:14

Měla jsem cosi podobného, dr. mi zub vyrtal, dal uklidnující vložku, následně několikrát vyčitil kanálky a zadělal…Prý že zub odumřel…Vypadá normálně, koušu na něj dál.
Další věc co si hlídám je čištění mezizubních prostor tenkými kartáčky…Dost to pomáhá…Staší kousek zbylého jídla mezi zuby a máš hned podráždění dásně s veškerou bolestí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.12.19 21:04

@Veendy87
Ahoj Vendy, resim ted uplne ten stejny problem se zuby. Nejdrive me bolela 6, byla opravena, ale porad boli uz 3 mesice.dle rentgenu zub v poradku ale pod 7 mam pry mensi kaz pod plombou ktera je temer u nervu. Jak si dopadla, pomohlo ti to opraveni 7? budu hrozne rada za info, protoze uz jsem z toho zoufala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27929
11.12.19 22:41

Ja som to mala keď som tam mala zápal. Ono stačí i keď pri čistení kanálikov tam nechá zvyšok nervu. Ale na röntgene by mala vidieť i začínajúci zápal :nevim: prejdi si po ďasne až úplne hore nad zubom či tam nemáš hrčku, kopček. To už je jasný signál že sa tam niečo deje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí