Teplé snídaně podle TČM

582
31.12.22 08:34

Teplé snídaně podle TČM

Ahojky, zajímalo by mě jaké máte zkušenosti s teplými snídaněmi podle tradiční čínské medicíny. Načetla jsem si jaký mají příznivý vliv atd. Já už 8 týdnů snídám buďto kaše a nebo polévky a úplně mi to rozhodilo zažívání 🙈 Do té doby byl mojí nejčastější snídaní chleba s medem a zažívání na 1*
A teď nevím, jestli je to jen jakýsi mezikrok, kdy se vše zase upraví a nebo teplé snídaně nejsou pro každého?
Jaké máte zkušenosti vy? Budu ráda za každou odpověď a radu.
Díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13220
31.12.22 08:37

A co tě k této změně vedlo? A v jakém smyslu ti to rozhodilo zažívání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
31.12.22 08:40

@Magical-eyes hlavně mi šlo o podporu sleziny a rozhodilo mi to zažívání ve smyslu pravidelnosti a kvality 💩 💩 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
31.12.22 08:43

Jak se pozná nekvalitní hov.no?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
31.12.22 08:44

Delej to, co dela tvemu telu a dusi dobre. Tvoje slezina asi nechce kase a polevky a zorganizovala stavku zazivaciho traktu.

• Citovat
  • Upravit
13220
31.12.22 08:45

Čínská medicína hodně pracuje se slezinou, že chce teplo, škodí ji prý nadměrné přemýšlení a cukr.
A kdyby sis to zkusila vrátit k normální stravě, nezlepšilo by se ti to zažívání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13220
31.12.22 08:46
@prokr píše:
Jak se pozná nekvalitní hov.no?

Formovaná stolice, která se nelepí na mísu…
Jinak existuje bristolská škála typů stolice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
31.12.22 08:49
@Magical-eyes píše:
Formovaná stolice, která se nelepí na mísu…

A ejhle…opět jsem o něco moudřejší :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
31.12.22 08:55

Tak asi ti to nesedí…
Já většinou snídám ovesné vločky s rostlinným mlékem a mé zažívání je spokojené :)

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
31.12.22 09:00
@prokr píše:
A ejhle…opět jsem o něco moudřejší :mavam:

A muzes ted mit i nove novorocni predsevzeti…

• Citovat
  • Upravit
53518
31.12.22 09:02
@KMarkéta píše:
@Magical-eyes hlavně mi šlo o podporu sleziny a rozhodilo mi to zažívání ve smyslu pravidelnosti a kvality 💩 💩 😁

A nepodpořenou slezinu ti diagnostikoval kdo? Zkus ty snídaně střídat. Kaše občas snídám, ale pokévku bych snídat nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
31.12.22 09:10

Pro někoho třeba není pravidelná strava..když jsem ke snídani a obecně k jídlu tlaskala kde co sem zrovna v lednici vystrachala a uklohnila tak mé zažívání bylo spokojené…pak jsem kvůli těhotenské cukrovce musela jíst pravidelně a zdravě…spousta vlákniny, vody, ovoce zeleniny atd…a ejhle strašná zácpa… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
31.12.22 09:10

@Magical-eyes jen jsem chtěla zkušenosti jiných než se vrátím zpět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
31.12.22 09:11

Me zas tepla ovesna kase rano dela dobre, jak si dam neco jineho treba vajicka, tak to neni ono. Nekdy si davam i polevku. Pokud ti to vadi, tak to nejez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
31.12.22 09:12

TČM je slepenec, který nechal sestavit Mao, ze všeho možného, aby kompenzoval nedostatek lékařů za doby velké revoluce (protože lékaře se západním vzděláním buď vyhnal nebo nechal zavraždit), je to nesmysl.
Ona teda snídaně cukr s tukem a cukrem (škrob v chlebu, máslo a med) není nic moc, ale když ti ta co máš teď nevyhovuje, tak si najdi něco jiného. Teplá snídaně je čas od času fajn, ale tvrdit, že teplá snídaně podpoří slezinu je… esoterická kravina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová