Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobry den, už tady sice nejake diskuze na tema teplické porodnice jsou, ale jsou tam stare příspěvky, takže to zkousim znova.
Chtela bych slyset od vas, ktere jste rodili v teplicke porodnici, jak jste byli spokojene? Co si ohlidat apod.
Dale se chci zeptat, vas ktere jste meli planovany císařský řez, jak to probihalo atd.? ![]()
Dekuji ![]()
Ahoj, já měla plánovaný císařský řez v teplicích v roce 2016…nastupovala jsem den předem.,..Ráno v den sekce mi prinesli stahovací puncochace, dali mi cevku a čekala jsem na pokoji…pak pro mě prisli, odvezli na posteli nahoru na sály, tam jsem prelezla na stůl, anesteziolog pichl do páteře, dali plachtu abych nic neviděla a pak už jsem slyšela jen malinkou plakat
ukázali mi ji, na chvilku přilozili abych ji mohla dát pusu a odvezli ji dolů na dětské kde čekal přítel. me převezli na JIP kde jsem byla 24h což pro mě bylo nejhorší, byla tam spousta žen po různých gynekologických operacích a malinkou mi za celou dobu přivezli pouze třikrát na chvilku na přiložení k prsu
po přeložení na nadstandard už to bylo super…takže pro mě všechno v pořádku až na tu JIP…Asi to chce furt si o prcka říkat
a možná už je to po třech letech úplně jiné:) Držím palce ať je všechno v pořádku ![]()
@Ivanka92 u me to ztaim take vypada na planovany cisar kvuli poloze KP, tak me zajimalo co a jak se deje. Takže si mela jen castecnou narkozu? Z cevkovnai mam taky hruzu
![]()
Taky jsem měla kvůli KP…jojo jen částečnou, strašně jsem se toho bála ale myslím, že je to lepší než celková…to napíchnuti me vůbec nebolelo spíš jde o ten pocit asi, že víš co se tam děje a jsi vzhůru..A cévkování taky v pohodě, trošku to zaštípalo nic strašného co by se nedalo vydržet to je asi to nejmenší…takže datum ještě nemáš? Kolik jsi tt??
Já tam budu rodit přibližně za 14 dní, ale přirozeně (doufejme). Jinak jsem se rozhodla na základě toho, že v posledním roce tam rodily 4 moje kamarádky a všechny byly spokojené. Zatím kdykoliv tam přijdu na poradnu, monitory, tak jsou všichni příjemní a milí, takže uvidíme.
@sub-giraffe kamaradky tam taky rodily a spokojene, ale vsechny rodili spontánně, coz u me zrejme nehrozi. Ja jeste ani v poradne ani na sepisu porodopisu nebyla, zatim mi nic muj gynda nerekl.
@Ivanka92 ja jsem vcera zacala 35.tt a gynda mi rekl, ze uz ma malo mista a plodovky, tak to na otoceni nevidi. Ja prave myslela, ze delaji jen celkovou narkozu, a sestry atd. v pohode, pak na tom. sestinedeli? No ja se modlim, aby byl nadstandard volny. Termin jeste nemam.
Od doby, co ke primářem pan doktor Pondelicek, se porodnice neskutečné zvedla ![]()
Nene právě i doporučuji částečnou, že je to lepší pro maminku i pro mimi…
Sestřičky na sestinedeli úplně super, a to jsem je otravovala fakt dost
nešlo mi kojit takze skoro na každé kojení jsem si zvonila
byli ochotny.
Holky tak se budu těšit na vaše nové zkušenosti s porodnici, dejte pak vědět, mě to čeká v únoru tak jsem zvědavá na změny ![]()
@Ivanka92 ja mam termin 2.12.tak pak napisu
ale jelikoz mala je stale KP, tak uz mi gynda rikal o cisari, a ten se prý dela par dni pred terminem.
A ještě jsem si vzpomněla, že pan primář tenkrát říkal, že bych mohla zkusit porodit normálně, dcera měla malý vahovy odhad okolo 2kg tak říkal že by to šlo i s KP ale na to jsem teda odvahu neměla ![]()
Já byla na sepsání k porodu právě ve 35.tt - doktor mi taky nic neříkal, ale když jsem vybírala porodnici, tak jsem zjišťovala i kdy se registrovat. Na gyndě se mě pak akorát v 37.tt zeptal, kde jsem zapsaná. Takže na to úplně nespoléhej.
Jinak 1 z těch spokojených kamarádek rodila akutním císařem a i ta byla spokojená. Tím, že byl akutní, musela do celkové narkozy, ale s miminem byl celou dobu její manžel a oba si to pochvalovali.
@sub-giraffe aha,ja myslela, ze to mi rekne obvodni gynda, kdy se mam hlasit na porodopis.
Me se akorat teď sestra ptala, kde budu rodit, nic vic. ![]()
@Ivanka92 mala taky budr drobnejsi, ale kdyz vim co se muze stat, tak to si jako prvorodicka netroufnu. ![]()
@Majule1811 já jsem zvyklá si raději všechno hlídat sama…možná to někteří gynekologové říkají, ale ten můj neřekl. Raději se na ten porodopis objednejte sama a nečekejte, ať máte klid.
@sub-giraffe aha…to je taky dobre teda no…zitra zavolam svemiu gynekologovi radeji.
@sub-giraffe tak jste mela pravdu, doktor mi nic neřekl a uz jsem tam davno mela byt, nastesti sestricka na tom sepisovani byla velmi mila a rekla mi, ze to maji hlasit prvorodickam sestry u obvodních gynekologu. Ach jo…tak mockrat dekuji ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.