teplota?

158
5.11.08 08:00

teplota?

Mile maminky,chtela bych vas poprosit o radu,mam 6 denniho chlapecka a od vcerejska je na teplomeru 36,2,nemate nektera zkusenost?Vim,ze v porodnici rikali,ze minimum je tech 36.5,moc,moc dekuji a hezky den Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
331
5.11.08 08:20

ta teplota je po odecteni nebo pred? a zkousela jsi jestli teplomer meri dobre treba na sobe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
5.11.08 08:26

je to po odecteni,merim v zadecku a teplomer je v poradku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
5.11.08 08:39

Kaacenko,
Sáhni mu za krk (pod hlavičku). Jestli tam nemá chladnou kůžičku, není podchlazený.
Jenom k tomuto tématu:
miminka, která se podchlazují (to neříkám, že to je automaticky Tvůj případ), by měla mít vždycky na hlavě čepičku,i doma (tenkou bavlněnou).
Vodítkem NĚKDY mohou být studené ručičky. Ale spíš bych zkusila to záhlaví za krčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
5.11.08 08:43

já jsem naší malé musela taky hlídat teplotku, byla zezačátku hubeňoučká a neuměla si udržet teplotu, musela být celodenně v čepičce a na nožičkách měla teplé ponožtičky.
Potom se to srovnalo.
Ona chudinka v porodnici měla i 35,5 :cry: takže nosila tři vrstvy oblečení (zezačátku mi dávali na zahřívání inkubátor, pak už jsme ho „zrušili“ a dávali jsme prostě dva svetry).
Nevím, jak je Tvůj chlapeček „vypasený“, ale hubenější miminka prostě potřebujou někdy víc obléknout, jen zezačátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
5.11.08 09:24

Tak jsem hledala a našla jsem na porodnice.cz toto: Normální teplota se pohybuje mezi 36,5-37,2 st.C (měříme-li v zadečku, odečítáme od 6 týdnů věku od naměřené teploty 0,5 st.C).
Jak radily holky, tak bych zkontrolovala ručičky a nožky a pokud jsou chladné tak mimču dala čepici a můžeš i rukavičky a ponožky (ténké bavlněné), popř. ještě jednu vrstvičku tenkého bavlněného oblečení. Pak ho po nějaké době zkontrolovat, jak se teplota mění a jestli trochu stoupla. Hlavně nenabalit moc, ať ho nepřehřeješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
5.11.08 09:31

Kaacenko me se to taky ze zacatku stavalo ze mala mela mene nez 36,5C a pak stacilo kdyz jsem teplomer zasunula jen o milimetr hloubeji a uz se hezky pohyboval smerem nahoru.
JInak proc mimi meris teplotu?Je nemocne nebo jen tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
5.11.08 15:23

Ahoj, myslím, že pokud není vážný důvod děťátko měřit, tak bych to nedělala. Člověk se často bezdůvodně vyplaší. U obou mých dětí vždy fungovalo sáhnout na nosík - když byl studený, přidala jsme vrstvu, a za chvíli byl teplý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.08 17:07

Kačenko,
jak psali holky- do 6 týdnů věku se nic neodečítá, takže pokud jsi naměřila teplotu v zadečku 36,7, tak je to jeho skutečná teplota a ta je jak vám říkali v porodnici normální (mezi 36,5-37,2). Pokud by mimi mělo třeba o 0,3 víc nebo míň- neřeš to. Je miminku buď tepleji nebo chladněji, tak ho buď přiobleč nebo vysleč. Není to nic pro doktora- pokud tedy nemá jin příznaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
5.11.08 17:39

Kaacenko, tak já myslela, že je malý třeba nedonošený nebo moc maličký, že tu teplotu takhle řešíš… Měření každý den je zbytečné, v porodnici se měří hlavně kvůli tomu, pokud měla matka pozitivní SAG (výtěr z pochvy na streptokoka), kvůli případné infekci (teda aspoň u nás v porodnici to takhle funguje, všem mimčům teplotu neměřili), ale jinak bych se neplašila dopředu.
Tak hodně zdaru a užívej si miminka. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
5.11.08 19:38

my merili teplotu klazdy den rano a vecer a dokonce to zapisovali´aprave kdyz mel v porodnici 36.5,tak sestry plasily a premerovaly to,tak proto jsem se lekla,asi to nic nebude,rodila jsem v Olomouci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí