Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím vás o radu a zkušenosti. Odkdy jste dali vaše ratolesti do samostatného pokoje? My máme půlroční holčičku a z vícero stran jsem slyšela, že už je vhodná doba, ale přijde mi to brzy. Jaké máte zkušenosti vy? Moc moc díky
Kotě
Ahoj Kote,
mozna budu vypadat, jako krkavci matka, ale my zacali spat oddelene hodne brzo ![]()
Domca s nami spal v loznici ve svem proutenem kosi do necelych 4 mesicu. Kdyz uz mu zacal byt maly a rucickama tam smejdil a nevesel se, tak jsme ho dali do postylky do pokojicku
No a od te doby spi sam, vyhovuje to vsem, my ho nerusime svetlem a hlukem a on v klidku spi
Mame zapnutou chuvicku samozrejme..
Je ale fakt, ze ho v noci skoro nekojim, takze si pro nej nemusim casto chodit a ze je to pekny spac. Pokud by mimco chtelo kojit co 2 hodiny a brecelo a chtelo nosit a dudlik a tak, tak bych mozna zauvazovala, zda si ho nenechat v loznici ![]()
Ahoj
tak ja jsem asi uplne krkavci matka protoze nase mala spi v pokojicku v postylce od te doby co jsme si ji dovezli z porodnice.
Asi 3 tydny jsem s ni spavala ja nebo partner kvuli piti ale pak uz spavala sama.
Ahoj, tak já si nemyslím, holky, že byste byly krkavčí matky ![]()
Myslím si, že každá maminka si to zařídí podle svýho a je to. Já jsem dala Elišku do samostatného pokojíčku když jí byk rok. Dostala ho k prvním narozeninám. Po pravdě řečeno dala bych jí tam už dřív, ale nátlak okolí byl silnější než já.
Eliška taky už od narození spala celou noc, takže jsem jí v noci nekojila. Ani nebyla naučená spinkat s námi, takže s přechodem do pokojíčku nebyl vůbec žádný problém. ![]()
Takže za mě říkám - klidně do toho! První noci budeš určo nervózní (taky jsem si pořád říkala, co když se vzbudí a najednou uvidí něco jinýho než ložnici), ale Eloiška je v pokojíčku spokojenější než kdy byla v ložnicic. A jak už tu bylo řečeno, my jí nijak nerušíme světlem, mluvením, televizí nebo i čímkoliv jiným, že ![]()
Jo, presne jak pise Verrunka, prvni tak 2-3 noci jsem byla nervozni.
V kosi jsme totiz meli decku na hlidani dechu, do postylky v pokojicku jsme ji uz pak nedavali, protoze kdyz jsme byli u tchanovcu nebo u nasich, tak ji Domca v cestovni postylce taky nemel.. Jenze to spal s nami v jednom pokoji…
No a doma pak byl sam.. ale preslo to docela rychle ![]()
ja jsem dala Dannyho do pokojicku kdyz mu bylo neco tesne pred sesti mesicema.Cekala jsem az zacne psat celou noc ale stale se to nestalo tak jsem usoudila ze bych mohla cekat az do puberty tak jsem ho tam dala a vsechno v pohode.celou noc nespi porad a asi vazne nikdy nebude ale uz jsem si zvykla k nemu dvakrat az trikrat vstavat.
Jéje - to záleží na tobě a na malé. Jak v noci často jí, jestli se ti bude chtít za ní chodit. Možná to zkuste a bude (většina dětí jak necítí mámu a mlíko tak spí v noci lépe). Někomu vyhovuje spaní ve společné posteli (já se teda nevyspím a ráno jsem polámaná) někdo miminko šoupne do pokojíku a taky je to v pohodě.
Starší šla sama do pokoje v 10m mladší v 6 týdnech (máme Nany a pokojík je na doslech našemu spaní). ![]()
Ahojki, holka je v pokojíčku až od 2 let, ale jen proto, že dřív to bylo technicky nemožné - jednopokojáč. JInak bych do toho šla určitě dřív, minimálně v roce, ale možná i dřív… takže směle do toho, nic špatného se tím dětem neděje
A.
Tak já jsem asi vyjímka,malá spí pořád se mnou v ložnici a to svůj pokojík má.Ale je to asi tím,že spolu žijeme samy a já jsem tak nějak radši,že jí mám v noci u sebe.Spí normálně v postýlce celou noc,ale nějak se mi do toho furt nechce dát jí vedle.A nějak moc závislá na mě určitě není,spíš naopak,někdy mám pocit,že by šla s kýmkoliv kamkoliv ![]()
Lucajdice: taky jsem s holkou sama, přiznám, že sem tam někdy si ji nechám u sebe, ale celkově můžu říct, že se i líp vyspím sama, tak nějak klidnějc, nebudí mě každej její pohyb. A.
My dali v 7,5M. A bylo to jen dobře, protože malý má hrozně lehké spaní a v podstatě každé zašustění peřinou, otevření dveří apod. ho budilo. Dokud spal s námi v ložnici, tak se budil každé dvě hodiny na kojení. Ode dne, kdy jsme ho dali do pokojíčku, se budil už jen 2× za noc a i to jsme brzy odbourali.
my jsme dali malého do pokojíčku po prvních narozeninách a bylo to super - lépe jsme se všichni vyspali ![]()
My jsme šli do malého pokojíčku asi před dvěma týdny, takže ve čtyřech měsících. Malý je naučený usínat sám, takže ho při usínání naše přítomnost dost rušila a bylo už nezvládnutelné sedět a ani se nehnout než usne
Teď je klid, uspí se sám a spí celou noc (zatím). Každé dítko je jiné, každému to vyhovuje jinak.
Ahoj holky, díky za názory. Barunka usíná sama, ale kojíme minimálně 2× za noc a k tomu ještě několikrát vstávám a hladím, držím za ručičku a tak, tak jsem si myslela, že by se to mohlo tím přesunem do pokojíčku třeba zlepšit. No ještě se poradím s našim pediatrem a pak rozhodneme. Krásný den a díky
Kotě