Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj nejak jsem tu nenašla mezi tématama co potřebuju…synovi (19m)v pátek večer vyskočila teplota 38,3. V noci jaem ho nechala at se prospí a druhý den měl už 38,8 a večer 39. Po cca 6 hodinach jsem mu dávala paralen v prášku střídavě se sirupem…ty vžducky zabrali…včera večer měl 39,opět po paralenu se srazila a měl 37,5 max…v noci mu opět vyskočila na 38,8 a to jsem mu ji srazila sirupem a rano opět 38,8 pak se vyspal, vypotil a srazila se mu uplně ake zase se mu vyšplhala na 38,4…ted usnul…je normální, že se zpět vrátí? jde srazit, ale vrátí se…zítra chci volat dr. Ale jsem z toho nervozní a bojím se o něj…jinak k tomu ještě trocgu pokašlává a možná začíná i rýma trochu…je ta teplota normální, že skočí zpět?
@Pepčinka Ahoj. Synovi se minulý týden taky takhle vracela teplota. Jeli jsme k doktorce a byla z toho angína. Ihned po nasazení atb bylo po teplotách. Rovnou bych zítra jela k doktorce. Ať je brzy fit! ![]()
Už měl „šestou nemoc“?
Jinak jo, po léku teplota klesne, až přestane lék působit, zas stoupne ![]()
Ahoj,
teplota se klidne muze vracet. Kadopadne ja bych, pokud dite spi, teplotu nesrazela. Podle me se vraci, protoze telo s necim bojuje. Zkusila bych ho nechat. Samozrejme v zavislosti na stavu ditete. Ja treba u starsiho syna nesrazim ani vysoke horecky, ten si lehne a spi. Narozdil od mladsiho, ktery pri zvysene teplote spat nemuze, takze tam srazim. Kazdopadne bych taky asi zajela v pondeli k doktorce. Poprve, kdyz mel syn par noci za sebou ctyricitky, tak z toho byl zanet ucha.
Nemel sestou nemoc…ale mel o vanoce teploty 38 max. Ale jen vecer a za cca 4 dny po teplotach se osypal, jako kdyz se popalil o koprivu…a dr. rikala ze to muze byt 5 nemoc ale ono se mu to ztratilo a zase objevilo…a takhle dva dny dokola…tak rekla ze to vypada spis na nejakou reakci na neco…
@jjanekk píše:
Ahoj,
teplota se klidne muze vracet. Kadopadne ja bych, pokud dite spi, teplotu nesrazela. Podle me se vraci, protoze telo s necim bojuje. Zkusila bych ho nechat. Samozrejme v zavislosti na stavu ditete. Ja treba u starsiho syna nesrazim ani vysoke horecky, ten si lehne a spi. Narozdil od mladsiho, ktery pri zvysene teplote spat nemuze, takze tam srazim. Kazdopadne bych taky asi zajela v pondeli k doktorce. Poprve, kdyz mel syn par noci za sebou ctyricitky, tak z toho byl zanet ucha.
Vysoké teploty u dětí určitě srážet, hrozí febrilní křeče
![]()
@123vanda Ony ty febrilní křeče hrozí spíš tehdy, pokud je najednou velký skok mezi teplotami (i třeba po prudkém sražení). Mně se osobně taky osvědčuje teplotu nesrážet, pokud to dítě „dává“.
@Pepčinka jeďte na pohotovost - může to být i zápal plic. Jak se venku prudce oteplilo, tak jsou mnohem častější různé virózy apod. Když má už dva dny přes 38 i přes paralen, tak to není jen tak.
@AliTad časem si to asi každá maminka vychytá, jak její dítě reaguje a jak to snáší.
Nepripada mi to jako vysoka teplota a pokud evidentne netrpi tak radim nesrazet a nechat telo malinko bojovat.. Pri srazeni hrozi prave ty febrilni krece.
Je normální že se teplota vrací, někdy může být klidně i 4 dny. Teď je toho plno, počasí tomu jen nahrává. Moje dcera má horečky od pátku a dneska konečně se mi je podařilo srazit níž než na 38. A pokud nemá pupínky, kašel nebo jiné obtíže, nechala bych to zatím být a zítra zašla k dětskému lékaři.
Můj syn 8m teď prodělává 6 nemoc, taky se mu teplota vracela…měl 38,1 srazila jsem na 37,5 a za pár hodin měl 38,6,ale u nás to bylo jen 2 dny pak zvýšena den no a teď se přes noc osypal a je klid, takže si myslím, že to normální je, že se to takto vrací…
@krakatice
jak jsem psala syn měl taky dva dny přes 38, šla jsem k mudr. ta nic nenašla, odhadovala to na 6 nemoc nebo chřipku…vyklubala se z toho 6 nemoc…radila nám jen pozorovat a teplotu srážet a kdyby nepolevovala, tak v pondělí dojít na kontolu, ale naštěstí nemusím…
@MonikaN.89 No ale k lékaři jste s ním šla. Asi mi něco uniká, ale když je horečka (opravdu horečka) déle než 24 hodin, tak jedu k lékaři vždycky. To že mi někdo napíše, že jeho dítě mělo horečku a nic to nebylo, neznamená, že to nic není u mého dítěte. Naposledy po dni zvýšené teploty (37,3 po odečtu) to byl zánět průdušek i s nějakým malým RTG nálezem na plicích a nevim, jak by se z toho bez antibiotik dostával.
@AliTad píše:
@123vanda Ony ty febrilní křeče hrozí spíš tehdy, pokud je najednou velký skok mezi teplotami (i třeba po prudkém sražení). Mně se osobně taky osvědčuje teplotu nesrážet, pokud to dítě „dává“.
Naprosto souhlasím! ![]()