Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U zubů se k večeru drží kolem 38 v zadečku, třebas tak týden ![]()
Ano, měly. Dvakrát z toho byla angína, nebylo jí nic, jen měla teplotu. A několikrát se vysoká teplota objevila a po pár dnech odešla. Moje dr. říkala, že se to stává.
@Katerina38 píše:
Ahoj holky, chtěla bych se poptat…měli někdy vaši prckové pár dnů teplotu a nic z toho nebylo? myslím žádná nemoc..malý, je mu 15 měsíců měl v úterý od poledne 39,4 v zadečku a to celý den a noc a pak od středy do pátku jen zvýšené teplotky tak 38,3 v zadečku a nic, ani průjem, ani kašel, ani rýma prostě nic…měli to vaši broučci taky někdy tak?
může to být od zoubku a nebo proste nachlazení, muj malej mel ted dva dny 38,3 a kolem 38 pořád a je to jenom nachalazení říkala dr. dostal sirup na horečku a kašel, ale kašlat začal až dnes
Párkrát sem malýmu namátkově naměřila mírně zvýšenou teplotu (okolo 37,6 na čele), bez jakýchkoliv příznaků. Nijak sem to neřešila.
ale pokud by teplota přetrvávala víc jak dva tři dny, tak bych asi pro sichr na kontrolu došla.
Nerostou třeba zuby?
@Mar__tanka1983 u doktorky jsem byla, zkontrolovala mu moč, vše je v pořádku a zuby mu lezou, jenže naše mudr. tvrdí, že to teploty nezpůsobuje… ![]()
@Katerina38 tak když si u mudr. už byla, tak co ti na to řekla?
a náš malej teda zvýšenou teplotu u zubů míval…
Moje holka (18 mesicu) mela tri dny kolem 38,5 az 39 bez dalsich priznaku. Po trech dnech teplota zmizela. Doktor rekl, ze to proste byla nejaka viroza.
@Katerina38 píše:
@Mar__tanka1983 u doktorky jsem byla, zkontrolovala mu moč, vše je v pořádku a zuby mu lezou, jenže naše mudr. tvrdí, že to teploty nezpůsobuje…
co to máš za doktorku??
jistě že způsobuje… my u zubu meli 38-39 vždy…co zub to dva dny…a taky dvě probrečené noci… a nejhorší byli stoličky. To jsme meli i průjmy. ![]()
@Géčko no právě on v noci pofnukává, já osobně jsem mudr řekla, že si myslím, že jsou to zuby, podle zubaře mu jich leze 6 najednou, ale ona ne ![]()
@Katerina38 tak jestli máš od zubařky potvrzeno, že jede 6 zubů najednou, tak vlastně můžeš být ráda, že to dává najevo jen teplotou a poňukáváním ![]()
a když dáš něco proti bolesti a teplotě (např. ibuberl, mám s ním nejlepší zkučenosti), tak se zklidní a teplota klesne?
když malýmu jely zoubky, tak většinou jen trochu teplota a červený dásně, ale když teď rostly třenový zuby (pětky), tak měl teplotu, mírný průjem, byl trochu opruzený a hlavně celodenně neskutečně nevrlej…jak se prořízly, tak ticho po pěšině…
@Mar__tanka1983 musím dávat čípky, sirupy blije, ale zaberou a zklidní se, já myslím že to jsou fakticky ty zuby ![]()
Ahoj, nečetla jsem to celé ale může taky jít o šestou nemoc, uvidíš jestli se ti osype…
@Géčko píše:
co to máš za doktorku??jistě že způsobuje… my u zubu meli 38-39 vždy…co zub to dva dny…a taky dvě probrečené noci… a nejhorší byli stoličky. To jsme meli i průjmy.
Já už četla z více zdrojů, že horečka a průjem nesouvisí s růstem zubů. K zubům maximálně lehce zvýšená teplota. Já se s tímto názorem ztotožňuji, ostatně malému rostly zuby tak, že jsem je musela hledat, abych o nich věděla. Ale spousta z vás píše, že si to děti takto protrpí, tak nevím, co si o tom myslet. ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se poptat…měli někdy vaši prckové pár dnů teplotu a nic z toho nebylo? myslím žádná nemoc..
malý, je mu 15 měsíců měl v úterý od poledne 39,4 v zadečku a to celý den a noc a pak od středy do pátku jen zvýšené teplotky tak 38,3 v zadečku a nic, ani průjem, ani kašel, ani rýma prostě nic…měli to vaši broučci taky někdy tak?