Lehký průběh neštovic

4092
22.2.13 11:01

Lehký průběh neštovic

Ahojky starší syn dostal asi před dvěma týdny neštovice ve školce. Teď to od něho chytl i ten mladší. Prokazatelně to neštovice jsou v té školce je měli asi všichni. Jinak bych ale ani nepoznala, že jsou nemocní. Oba měli jen pár pupínků tak tři nebo čtyři na hlavě zbytek po těle a na obličeji nic. Žádné jiné příznaky neměli. Myslíte, že takovýto průběh neštovic taky zanechá doživotní imunitu? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
22.2.13 11:19

No já teda nemám vlastní zkušenost, ale známá se mě ptala, jestli jsme taky chytly v našem dětském koutku neštovice (my ne) protože její malá měla jen pár pupínku na obličeji a doktorka je poslala na test na protilátky a pak bude jasno.. Takže se to dá zjistit, ale zase musíš nechat vzít krev.. Což je u dětí někdy dost záhul.. Jinak pak už jsme se nepotkaly, takže ti vlastně ani neumím odpovědět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
22.2.13 11:25

@mikky Řeším zrovna to samé. Jsem ráda, že slyším, že se dělají testy na protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
22.2.13 11:29

Tak to gratuluji, a závidím.

Syn je nyní už po neštovicích - pupínků cca 200 :-(

A dcera to chytla dnes. A není snad místečko, kde pupínek nemá.

Jinak k tvé otázce - já jako malá jsem měla 5, 6 pupínků, a chytila jsem je znova cca ve 20ti :-(, tak že doporučuji zajít na test - protilátky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13764
22.2.13 11:39

To se dá těžko říct, sestra je měla, jen asi tři pupínky a za dva měsíce to chytli znova, komplet celá rodina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.2.13 11:40

No a pokud by byl problém s tím odběrem krve, tak až bude mít někdo v okolí neštovice, tak tam s klukama zajdi a budeš mít jasno. Buď je chytí nebo nechytí.

• Citovat
  • Upravit
4476
22.2.13 12:36

Za ten test na protilatky se plati?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
22.2.13 12:41

Nestovice musi mit tu hlavni materskou nestovicku ve vlasove casti hlavy, sila ostatniho vysevu neni podstatna. Pokud ji tam meli, prodelali nestovice plnohodnotne. Pokud ve vlasech nebyla materska nestovicka, k imunizaci nedoslo a pravdepodobne je prodelaji jeste jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
22.2.13 12:44

@Háta_x Hmm, a jak se pozna ta hlavni nestovicka? :think: Je nejaka vetsi od tech ostatnich, nebo je to proste jakakoliv ve vlasove casti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
22.2.13 20:28

Dcera takhle měla neštovice dvakrát - jednou slabé, podruhé „parádní“. syn měl teda pořádný průběh, ale v 6 měsících, takže uvažuju, že před nástupem do školy mu nechám udělat test na protilátky a případně ho ještě nechám přeočkovat.
těžko říct, jak to zafungovalo u tvých dětí. asi bych nyní vyčkala, jak se bude vše vyvíjet dále a případně později nechala otestovat krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
24.11.13 16:52

Ahoj, potřebuji poradit.
Starší dcera má neštovice. Včera jsem u mladší (dvouleté) objevila jednu! neštovici na bříšku. Do dnes se jí vyselo cca 15 neštovic, ale malinkých, sotva milimetrových na obličejí, zádech a bříšku. Má teploty, je nevrlá, teče jí z nosu.
Nevím, jestli to mám brát jako plnohodnotné neštovice, jestli ty malinké mám vůbec mazat pudrem Nebo co s tím. Nebo mám čekat, že se ty „normální“ neštovice ještě vysejí?
Máte někdo, prosím, podobnou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
24.11.13 16:53

No to se uvidí, třeba se rozjedou. Při pochybnostech můžeš pak nechat nabrat protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
24.11.13 16:56

@pavlats vyrojit se další ještě můžou, ta fáze osypávání může být myslím až 5 dnů, ale ze začátku bývá největší. Lehký průběh bývá celkem častý, mazat pudrem můžeš, ale neštovice se zahojí i bez toho, záleží, jestli to malou svědí apod. A plnohodnotné neštovice to jsou, sama jsem takové v dětství prodělala (i moje sestra), sotva pár pupínků a když je měly před půl rokem moje děti, tak jsem znovu nic nechytila. Ta teplota a rýma k tomu patří :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
24.11.13 16:57

Tak segra dostala neštovice v dospělosti a měla jen pár pupínků. Já je ještě neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21630
24.11.13 17:14

Pokud to nesvědí a spol. tak bych zbytečně pudrem nemazala. a uvidíš, můžou být ještě další, ale i nemusí.
jinak dcera měla taky takový slabý průběh a za rok je měla znova se vší parádou… (včetně horeček 40°)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí