Teplota a antibiotika

89
4.11.22 23:43

Teplota antibiotika teplota

Ahoj, mám dotaz zda se s něčím podobným někdo taky nesetkal. Syn rok měl od pátku vysoké teploty 39+, v sobotu mu pichli ucho a dostal antibiotika. V neděli i pondělí teploty přetrvávaly, tak jsem šla k pediatrovi, udělal crp to bylo v pořádku, vyter z krku taky. Takže čekat a střídat paralen/nurofen. Středa, čtvrtek byl bez teplot. A teď jsem mu zase naměřila 38. Začal také sipave kaslat. Před dvěma dny kontrola na Orl v pořádku. Uzliny má na krku zvětšený.
A kdyz nemel ty dva dny teplotu, tak v noci plakal, ze ho neco bolelo. Antibiotika pořád bere. A já už nevím co dělat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9733
4.11.22 23:56

Je možné, že se přidala akutní laryngitida (virová), takže Fenistil / Zyrtec, ev. nějaký kortikoid (Prednison, Fortecortin apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85320
4.11.22 23:59

Nesetkala jsem se s timto u nas, ale muze mit k tomu jiny infekt. Na virus antibiotika nezaberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.11.22 01:11

Patek az utery stridat paralen nurofen, to je masakr, fakt uber. Zabaly funguji taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
5.11.22 02:36

@Lucie_Sx jasně masakr to je. Jenže tohle mi řekli na pohotovosti a pokud tohle nezabere, tak zábaly, protože měl úplně ledové ruce i nohy. Navíc jemu to nešlo skoro srazit, po 3,5 hodinách kdy přestávám působit čípek, se začínala opět zvyšovat teplota. A i teď s postupným úbytkem účinné látky čípku, začíná mít zimnici a klepat se. A to jsem mu čípek dávala před 4 hodinami.
No…ale hlavně, já teď nevím co mám dělat, protože jsem to dělala od pátku do úterý, pak středa nic v čtvrtek nurofen na noc na bolest. A po týdnu už by se neměly čípky používat. A týden už to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
5.11.22 07:08

Nechapu na co vam davali antibiotika kdyz to ocividne neni bakterialni.
Zni to jako chripka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
5.11.22 07:34
@Jednablbka píše:
Nechapu na co vam davali antibiotika kdyz to ocividne neni bakterialni.
Zni to jako chripka.

Na zanet stredniho ucha?

• Citovat
  • Upravit
89
5.11.22 08:56

@Jednablbka dali mu ho na píchnutý ucho. A aby se nerozjel zánět ještě v tom druhým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.11.22 14:16
@Wespery1 píše:
@Lucie_Sx jasně masakr to je. Jenže tohle mi řekli na pohotovosti a pokud tohle nezabere, tak zábaly, protože měl úplně ledové ruce i nohy. Navíc jemu to nešlo skoro srazit, po 3,5 hodinách kdy přestávám působit čípek, se začínala opět zvyšovat teplota. A i teď s postupným úbytkem účinné látky čípku, začíná mít zimnici a klepat se. A to jsem mu čípek dávala před 4 hodinami.
No…ale hlavně, já teď nevím co mám dělat, protože jsem to dělala od pátku do úterý, pak středa nic v čtvrtek nurofen na noc na bolest. A po týdnu už by se neměly čípky používat. A týden už to je.

Ale tohle fakt neni sranda. Jo, radi se to bezne vsem, ale neni to dobry. Vim o diteti, co po ani ne tydnu podavani leku zkolabovalo a ozivovali ho. Nejsou to lentilky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
7.11.22 13:08

@Lucie_Sx lentilky to nejsou…ale po přijetí v nemocnici postupujou úplně stejně. Takže jim do toho kecat nebudu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.11.22 13:10
@Wespery1 píše:
@Lucie_Sx lentilky to nejsou…ale po přijetí v nemocnici postupujou úplně stejně. Takže jim do toho kecat nebudu… :nevim:

Kdyz zkolabuje v nemocnici, tak ji bude mit kdo ozivovat, doma je to horsi.
Ono se o tom akorat moc nemluvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky