Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebuji vědět, že nejsem neschopný blázen. Máme měsíční miminko a uspávání je čiré peklo. Miminko skoro uspat nejde, budí se přes den po několika minutách, následně bývá přetažené a brečí i tři hodiny, než se ho konečně podaří uspat. Ten pláč je pak nejhorší. Nemáte nějaký tip?
@GertaQ píše:
Ahoj, potřebuji vědět, že nejsem neschopný blázen. Máme měsíční miminko a uspávání je čiré peklo. Miminko skoro uspat nejde, budí se přes den po několika minutách, následně bývá přetažené a brečí i tři hodiny, než se ho konečně podaří uspat. Ten pláč je pak nejhorší. Nemáte nějaký tip?
Jak ho uspavas? Je najedene, v suchu, zavinuté? Zkoušeli jste bílý šum?
@JancaS84 píše:
@JancaS84 píše:
Nosím na rukách v zavinovačce, vozím v košíku, v kočárku.. ležím s ní a hladím…. Prostě to je vždy na pár minutek, když už se to konečně podaří. Ná prasečí očička, zívá, ale prostě nic. A pak řev. Koliku nemá, prdí ukázkově, dáváme i babycalm preventivně. ![]()
@klamonožka píše:
Zkusila bych dát dudlík na to uspání.
To dělám, kolikrát to pomůže, ale je to všechno hrozná loterie. Dnes odpoledne byla od 12 do 18:20 vzhůru. A prostě jsem se mohla na hlavu postavit a nic nezabralo. Po venku s kočárem v dešti. Usla až teď na vyčerpání po kojení se mnou v posteli.
Mám z toho hlavu jak pátrací balón
A u kojení také neusne? To, že prdí nemusí nutně znamenat, že bříško nebolí.
@Aduš8 píše:
A u kojení také neusne? To, že prdí nemusí nutně znamenat, že bříško nebolí.
U kojení usne jen u nočního kojení, když je ještě “ v limbu”, jinak přes den se mi to nepovedlo nikdo. Je hrozně mrskavá, ikdyž ji svazuji ruce, tak sebou dost hází. Dos sebou hází. Dnes usla v 18:20 a do teď byla zase 3× vzhůru. Ikdyž už totálně chrupká, tak se snadno probudí.
@epsice píše:
Zkusila bych šátek nebo nosítka.
Šátek mám, ještě jsem ho nezkoušela. Budu muset.
Ahoj, já jsem měla se synem podobné utrpení, spal přes den max 3× max 30 minut, v noci usinal okolo 23h a pak byl třeba od 2-4 ráno vzhůru, následně finalne vyspany v 7, každý den jinak, zkratka totální katastrofa. Usinal docela dobre při houpani na rukou, ale nešel následně odložit… nekdy docela v jedoucim kočárku… nekdy v autě… Musi se bohužel zkoušet. Hodně lidem pomáhá hojdavak, houpani na míči k uspani, bílý sum. U nás pomohl spíše až čas, od 8m je to skvěle rezimove dítě (nyní 15m) - sice spi obecně stále málo a v noci je co 2h vzhůru, kdy usne znovu už sám do 15minut, ale každý den je to stejne, takže clovek má aspoň nějaký režim. Tedy neboj, bude se to s každým měsícem jen a jen zlepšovat ![]()
@LuisaHelena píše:
Ahoj, já jsem měla se synem podobné utrpení, spal přes den max 3× max 30 minut, v noci usinal okolo 23h a pak byl třeba od 2-4 ráno vzhůru, následně finalne vyspany v 7, každý den jinak, zkratka totální katastrofa. Usinal docela dobre při houpani na rukou, ale nešel následně odložit… nekdy docela v jedoucim kočárku… nekdy v autě… Musi se bohužel zkoušet. Hodně lidem pomáhá hojdavak, houpani na míči k uspani, bílý sum. U nás pomohl spíše až čas, od 8m je to skvěle rezimove dítě (nyní 15m) - sice spi obecně stále málo a v noci je co 2h vzhůru, kdy usne znovu už sám do 15minut, ale každý den je to stejne, takže clovek má aspoň nějaký režim. Tedy neboj, bude se to s každým měsícem jen a jen zlepšovat
Takže nejsem blázen, ale stane se ze mě jeden 😅 😩. Ach jo ![]()
Ono to tak bohužel je. A ani v kočárku ti nespí? co uspávani na míči?