Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A ty držís nějakou dietu?
co tvrdí Pediatr? Nějaké doplňky, lactulosa nebo něco na ten způsob. Co pití?
Ja žádnou Dietu nedržím. Držela jsem cca 2 měsíce kojící Dietu, ale nemělo to vůbec žádný efekt, tak jsem se na to vykašlala. K pediatrovi jdeme až příští týden tak to s ní chci řešit, ale v těch 4 měsících mi na to řekla, že pro miminka žádná projimadla nejsou a poradila ten čaj. A jeste prvni hned rekla, ze kdyz kojim, ze to to miminko vsechno stravi, tak jsem ji rekla, ze kdyby videla co z neho vzdy vyleze tak urcite neni možné, ze to travi. Ale stejně ona nikdy nic nějak neřeší mi přijde. Už od 2 měsíců ji říkám že mu teče oko a ona jen řekne ať dělám masáže a kapu, na jedno oko to pomohlo ale druhé mu porad teče a nic. U nás ve městě žádný jiný pediatr nepřijímá, tak ani nemůžu nikam jinam.
Píšeš, že je kojený, takže bych začala ty příkrmy zavádět fakt po malých dávkách, aby většinu příjmu pořád měl mléko a ty bobky mu tuhly postupně. Stejně se má zpočátku jen tak ochutnávat.
@klamonožka Ano dávám jen pár lžiček zeleninky v době oběda, vic toho stejně ani nechce. Čeho snědl dost byla mrkev a po ní 3 dny nekakal (ale protivný začal být až 3.den tak jsem mu pomohla až pak).
@Anonymní píše:
@klamonožka Ano dávám jen pár lžiček zeleninky v době oběda, vic toho stejně ani nechce. Čeho snědl dost byla mrkev a po ní 3 dny nekakal (ale protivný začal být až 3.den tak jsem mu pomohla až pak).
Mrkve dost staví, ty nejsou ideální když bobek trpí na zácpu. Nevím, co přesně je kojící dieta, ale jestli mu přece jen nevadí něco ve tvém jídle..a dáváš mu do příkrmu nějaký olej nebo máslo nebo něco v čem se vstřebávají vitamíny rozpustné v tucích?
@Meggiska Do prikrmu dávám kapku olivového oleje. Jinak jsme zkoušeli už cuketu, mrkev, dyni, kedlubnu a teď brambor. Vše dávám tři dny, pár lžiček. Jinak jestli mu něco nevadí to nevím, ale předpokládám, že když zaclo znovu zhoršení po prikrmech že to bude tím. Jinak kojící dietu jsem myslela jako nenadymave, netucne, nekorenene atd.
@Anonymní píše:
@Meggiska Do prikrmu dávám kapku olivového oleje. Jinak jsme zkoušeli už cuketu, mrkev, dyni, kedlubnu a teď brambor. Vše dávám tři dny, pár lžiček. Jinak jestli mu něco nevadí to nevím, ale předpokládám, že když zaclo znovu zhoršení po prikrmech že to bude tím. Jinak kojící dietu jsem myslela jako nenadymave, netucne, nekorenene atd.
A jinak přibírá a roste? Nějaké další problémy nemá? Je divné že už od porodnice chudák tak trpí. Já si se synem taky zažila období zácpy, ale to už byl trochu starší a my museli nasadit čípky, bo ani laktulosa ani nějaké švestkové šťávy fakt nepomáhaly 😕 ale u něj to byl psychický blok.
@Meggiska Ano, pribira a roste krásně, už ma skoro 10kg a 68cm. Mohla bych dávat lactulosu tak malému miminku? Ja už jsem úplně z toho zoufalá. Jinak další problémy akorát ti očičko, že mu teče. A se spinkanim to je kapitola sama pro sebe, to se mi ani nechce rozepisovat (uspavame jen na balonu a kdyz spi nemuzu se od neho hnout jinak je hned vzhuru). Popravdě už jsem z toho všeho unavená.
@Anonymní píše:
@Meggiska Ano, pribira a roste krásně, už ma skoro 10kg a 68cm. Mohla bych dávat lactulosu tak malému miminku? Ja už jsem úplně z toho zoufalá. Jinak další problémy akorát ti očičko, že mu teče. A se spinkanim to je kapitola sama pro sebe, to se mi ani nechce rozepisovat (uspavame jen na balonu a kdyz spi nemuzu se od neho hnout jinak je hned vzhuru). Popravdě už jsem z toho všeho unavená.
Ty brdo, tak to má krásnou váhu, můj syn měl 8,5 kg v roce a to byl zcela v pořádku 😀 spaní stojí za prd i u nás a to už mají kluci 3 a 5 let, celou noc nespí doteď. A ten mladší mi dokázal řvát několikrát za noc ještě před půl rokem..s tou lactulosou nevím, musíte se zeptat doktorky, ale když kouknete na internet, píšou i děti mladší jednoho roku. Zeptejte se v lékárně 🙂
Měli jsme úplně to stejný, vykašlala jsem se na nějaké doporučení, když se začnou dávat příkrmy tak už se nesmí přestat. U malého jsem to udelala tak, že jsem čistě jen kojila až začal kakat zase úplně sám, nechala jsem ho ještě dva dny jen na mm, ať si bříško odpočine. Trvalo to zhruba 10 dní. Poté jsem zase začala dávat příkrmy, ale zředěné tak moc že to bylo konzistencí jak voda. Míchala jsem mu všechno s mlíčkem. Jakmile tohle zvládl sám. Přidávala jsem na hustotě. Rozredila jsem mu takhle klidně i přesnídávku.
A dávala jsem hodně olivového oleje. postupne ubírala.
@Veruu5628 Děkuji za odpověď, taky přemýšlím, že to stopnu, ale zas si říkám, že akorát oddalim chvíli kdy by se to mohlo srovnat. Zkusím rozhodně více naředit.
Dobrý den, prosím o radu zkušenější maminky. Našeho malého už od narození strašně trápí bříško. Už v porodnici tak plakal, že sestřičky mi donesl teploměr ať mu s tím pomůžu. No ty první 3 měsíce byly jak které dny. Lepší někdy horší. Někdy jsme použili trubicku někdy ne. Když měl 3 měsíce začalo peklo (a to už jsem doufala, že to bude už v pohode). Úplně přestal sám pr. dět i kak.at. Pořád plakal. Trubicka byla v pohotovosti i 3× denně. Byla jsem už zoufalá. Pak mi Dr. rekla ať mu začnu dávat hermankovy čaj + jsme zavedli castecne bezplenkovou metodu. Vždy ráno se vykakal nad umyvadlem a začalo být zase lépe. Potom už cca 3 týdny to fungovalo suprově, byl zas usměvavé miminko. No jenže jsme teď začali s prikrmy a je to vše tak jak bylo. Malý se neustále kroutí, pláče, je protivný, nic ho nebaví, často ho to I budí že spaní. Prostě to tužší hov.inko neumí vytlačit. Pořád tlačí na prázdno. Takže za celých 14 s prikrmy se sám vyk.akal jenom 1. Vždy mu musím dát teploměr abychom z něho vylezlo a chudák je pak celý spoceny. Chvilku je veselý, ale většinou po spinkani začne znovu. Trubicku mu dát nemůžu, ta stolice to akorát ucpe a je to k ničemu. Já už mám strach, že jestli nemá něco s konečníkem, že není schopný to vytlačit. Nebo jestli jsem mu tam už neporušila nervy. Ale já už nevím co dělat, když s ním pak není "řeč ". Ma 6 měsíců a za tu dobu se u nás nejlepšího vůbec nic
. Prosím zažil někdo něco podobného? Jinak všechny metody jak z něho hovinko dostat zkoušíme. Jinak ještě dodám že je kojený. Děkuji za rady.