Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je možné, že se ti ovulace jeden cyklus posune a nebo tě čeká anovulační cyklus. U zdravé ženy je to asi 1-2× do roka normální. Já mám normálně ovulaci taky 15dc a tento cyklus byla až 18dc. Nachlazení by spíše bazální teplotu ovlivnilo směrem nahoru, dole by ji asi nedrželo. Uvidíš, jak se to vyvine v následující dny.
Děkuju za radu, musím teda ještě vydržet. Jen je to pro mě nezvyk, protože takhle v poslední části cyklu už spíš očekávám menstruaci, než ovulaci
Jestli mi nakonec teplota ještě stoupne, můžu tak logicky očekávat, že se mi tenhle cyklus prodlouží, achjo nezbývá než čekat ![]()
@Anonymní píše:
Děkuju za radu, musím teda ještě vydržet. Jen je to pro mě nezvyk, protože takhle v poslední části cyklu už spíš očekávám menstruaci, než ovulaciJestli mi nakonec teplota ještě stoupne, můžu tak logicky očekávat, že se mi tenhle cyklus prodlouží, achjo nezbývá než čekat
Ano, teoreticky by se tím měl prodloužit i cyklus, ale může se stát, že se ti výjimečně zkrátí luteální fáze. I když to je spíše nepravděpodobné, protože ta většinou zůstává stejná. Ale posun ovulace a prodloužení cyklu není nic neobvyklého, tělo není stroj.
Ahoj holky,
Už asi týden jsem nastydlá (bolest hlavy, rýma, kašel-nic vážnýho). Může to mít vliv na BT?
mám celkem pravidelný cyklus 26-27 dní a ovulace je vždy 15 nebo 16DC. Dnes už jsem ale 19DC a teplota už se 10 dní drží dole a nechce stoupnout
Děkuju moc za odpovědi