Teplota nestoupá

Anonymní
10.11.12 11:53

teplota nestoupá

Ahoj holky,
mám celkem pravidelný cyklus 26-27 dní a ovulace je vždy 15 nebo 16DC. Dnes už jsem ale 19DC a teplota už se 10 dní drží dole a nechce stoupnout 8o Už asi týden jsem nastydlá (bolest hlavy, rýma, kašel-nic vážnýho). Může to mít vliv na BT?
Děkuju moc za odpovědi :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13536
10.11.12 12:11

Je možné, že se ti ovulace jeden cyklus posune a nebo tě čeká anovulační cyklus. U zdravé ženy je to asi 1-2× do roka normální. Já mám normálně ovulaci taky 15dc a tento cyklus byla až 18dc. Nachlazení by spíše bazální teplotu ovlivnilo směrem nahoru, dole by ji asi nedrželo. Uvidíš, jak se to vyvine v následující dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.12 13:52

Děkuju za radu, musím teda ještě vydržet. Jen je to pro mě nezvyk, protože takhle v poslední části cyklu už spíš očekávám menstruaci, než ovulaci :) Jestli mi nakonec teplota ještě stoupne, můžu tak logicky očekávat, že se mi tenhle cyklus prodlouží, achjo nezbývá než čekat :roll:

• Citovat
  • Upravit
13536
10.11.12 14:07
@Anonymní píše:
Děkuju za radu, musím teda ještě vydržet. Jen je to pro mě nezvyk, protože takhle v poslední části cyklu už spíš očekávám menstruaci, než ovulaci :) Jestli mi nakonec teplota ještě stoupne, můžu tak logicky očekávat, že se mi tenhle cyklus prodlouží, achjo nezbývá než čekat :roll:

Ano, teoreticky by se tím měl prodloužit i cyklus, ale může se stát, že se ti výjimečně zkrátí luteální fáze. I když to je spíše nepravděpodobné, protože ta většinou zůstává stejná. Ale posun ovulace a prodloužení cyklu není nic neobvyklého, tělo není stroj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí