Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Šestá nemoc mně taky napadla. Před večeří jsem se mu důkladně podívala do pusinky a je fakt, že má dásně takové napuchlejší a když mu to máznu Calgelem, tak je pak zase na chvilku klid. Já jsem to právě už 2×řešila s mudrou a ona usoudila, že to budou ty zuby.Kdo jiný, než ona by měla posoudit zdravotní stav. V dnešní době mi připadá, že doktorský diplom má kde jaký inteligent, který nepozná rozdíl mezi hlavou a patou. Dokonce sestřička mi řekla, že 36,9 není žádná teplota
S těma tekutinama je to u něho taky problém. Mám problém do něho cokoliv jiného nacpat, kromně kojení. Pro něho je prso svaté a nic jiného nechce, ale po lžičkách ho nalívám celý den
@bronvinek no to měla skoro pravdu, ono u dětí se ta teplota bere trošku jinak. Ale v šesté nemoci nejsou ty teploty tak dlouho ![]()
@gabriela82 píše:
@bronvinek no to měla skoro pravdu, ono u dětí se ta teplota bere trošku jinak. Ale v šesté nemoci nejsou ty teploty tak dlouho
to je taky rpavda no, většinou 3-5 dní. A jinak souhlasím, u dětí teplota do 37,2 je norma.
Jsem tu zase
,protože jsem Vám všem chtěla moc poděkovat za Vaše rady.
Včera měl malý jen jednou 37,4 dneska má 36,5tak doufám, že to i tak zůstane. Včera se mu vyhodila na čele vyrážka, dneska to má trochu na zádíčkách. Na těch zádíčkách mi to spíš příjde jako potničky. Ráno jsem volala k dětské a je to prý ta neslavná šestá nemoc. ![]()
@bronvinek no vida, mě to ze začátku taky napadlo ale říká se, že u šesté nemoci jsou hodně vysoké horečky, tak jsem radši nic nepsala
tak ať to brzy přejde ![]()
Když nás trápily vysoké teploty a medicínka moc nezabírala tak jsem v zoufalství dcerku ponořila asi na 10 do vody o 30st. a teplota z 39 klesla na 37,6. Někdo by si řekl, že to bylo drastické, ale zabralo to ![]()
@anetako
to je drastické a hlavně nebezpečné! Srážet pomalu araději jen omývat. A ne tak studenou, spíš jen vlažnou. Jinak je to pro tělo hrozný šok!
Je to celkem známý postup při léčbě teploty, a 30st.je vlažná voda, tolik st. má například i dětský bazén. Studená voda vypadá trochu jinak ![]()
No holky už jsme to tady asi psala, tohle mi poradili na pohotovosti, když už nešly teploty srážet lékama, a taky jsem malou vykoupala ve vlažné vodě, a měla jsem ji nechat volně usnchnout, udělala jsem to, a teplota se krásně srazila, takže to tak nezdravé nebude.
Je to to stejné, jako když se dělají ty studené zábaly, když je horečka
Já sama se lékům vyhýbám pokud to jde a nechci je cpát ani do mimča, takže vykoupání ve vlažné vodě je podle mě i lepší, a má to rychlejší a dlouhodobý účinek. Zkoušela jsem i studené zábaly na nožky, taky to fungovalo, ale trvalo to dýl.